Geplaatst

Vreeman lekt Tilburg weer op de kaart

Burgemeester Vreeman is verantwoordelijk voor de stadspromotie. Hij zou begaan moeten zijn met de beeldvorming over Tilburg. Maar soms vraag je je af of onze burgemeester liever de vuile was buiten hangt. Wethouder en vice-voorzitter van de landelijke PvdA, Jan Hamming, daarentegen, maakt zich nog weleens druk over hoe hij in den lande wordt aangesproken door collega-bestuurders. "En er wordt door de media helaas nog weleens de indruk gewekt dat er rare dingen gebeuren in Tilburg." Blijkbaar wordt er binnen het college niet alleen verschillend gedacht over de ontwikkeling van de stad, maar ook staan de neuzen blijkbaar niet naar dezelfde richting als het gaat om het imago van het bestuur.

Vandaag heeft Vreeman onze stad weer mooi op de kaart gezet. Landelijk nieuws is het weer: er is weer gelekt in Tilburg. Waar rook is, is vuur zullen we maar denken.

Vreeman wil dat de politie uitzoekt hoe een kopie van het vertrouwelijke bedrijfsplan van het omstreden Midi Theater bij het Brabants Dagblad is terechtgekomen, meldde zijn woordvoerder dinsdagavond. De krant publiceerde daaruit onder meer over de salarissen van de drie initiatiefnemers en twee medewerkers. In Tilburg lekte de afgelopen jaren al drie keer eerder uiterst gevoelige informatie uit. Het bedrijfsplan voor het theater van acteur Arijan van Bavel (Adje uit de tv-show van Paul de Leeuw) lag uit concurrentieoverwegingen streng bewaakt ter inzage voor alleen gemeenteraadsleden. Een ambtenaar was vrijgemaakt om de envelop te beheren en de raadsleden uitleg over de inhoud te geven, legde de woordvoerder dinsdagavond uit. Toch is een kopie bij de krant beland.Het vorige gemeentebestuur stapte vorige maand op omdat een meerderheid van de gemeenteraad het bedrijfsplan als te riskant voor de gemeente beoordeelde. Maandag is het nieuwe college van PvdA, SP, GroenLinks en VVD aan de slag gegaan.Eerder lekte geheime informatie uit over een terechtwijzing van de radicale imam Ahmad Salam door burgemeester Vreeman, over een wachtgeldregeling voor raadsleden met een pensioengerechtigde leeftijd en over problemen van de gemeente met de eigenaar van een beruchte discotheek. In de laatste twee gevallen eiste fractievoorzitter Hans Smolders van de Lijst Smolders Tilburg de verantwoordelijkheid op. Het gerechtshof veroordeelde hem om het laatste geval tot een boete

Alle berichten van deze auteur

Reacties

73 reacties op “Vreeman lekt Tilburg weer op de kaart”

 1. chris avatar
  chris

  Tegen lekken, helpt nog weleens een verbandje.

 2. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Er moet in Tilburg wel gelekt worden! Anders komt nooit de waarheid aan het licht!
  Hopelijk gaat het ze ooit opbreken om alles onder het kleed te blijven vegen.
  Maar ik vrees er voor, de een dekt de ander behoorlijk af in Tilburg. De overheid wil dat klokkenluiders bescherming krijgen…en de Tilburgse klokkenluiders die lekken worden met de nek aangekeken.
  Daar helpt geen Tena aan……..

 3. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Wat is je punt, Arjen? Dat Vreeman af zou moeten zien van aangifte wegens het imago van Tilburg? Wat een lulkoek, excusez le mot. Ik als burger EIS dat duidelijk wordt welk raadslid niet met zijn poten van andermans bedrijfsplan af kan blijven. Welk raadslid politiek punten scoren verkiest b

 4. arjen avatar
  arjen

  @ Wies van Wessem
  Ik als burger EIS dat duidelijk wordt welk raadslid niet met zijn poten van andermans bedrijfsplan af kan blijven

  Andermans bedrijfsplan. Dat is pas gelul Wies. Het gemeentebestuur verstrekt gigantische kortingen op de huurprijs terwijl deze zogenaamde ondernemers zichzelf verrijken met enorme salarissen voor 'startende ondernemers'.

  Mijn punt is inderdaad dat Vreeman moet afzien van aangifte. Dit soort gegevens horen niet vertrouwelijk te zijn. De belastingbetalers worden bestolen want er wordt straks zeker niet meer verdiend dan geinvesteerd. Dat is wichelroederij, horoscoop-taal verzonnen door de grootste amateuristische fantast.

 5. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Ok. Wel weer je standaard riedel dus. Maar deze keer beargumenteer je het ook nog eens op basisschoolniveau. We worden bestolen, zeg je, omdat er straks 'zeker niet' meer verdiend dan geinvesteerd wordt. Wat nou, zeker niet? Waar

 6. arjen avatar
  arjen

  We worden bestolen Wies, maar dat kan jij natuurlijk niet weten want jij komt vast niet uit het bedrijfsleven. Dan zou je weten dat de gemiddelde startende ondernemer en winkelier zeker geen 60.000 tot 70.000 euro per jaar verdient.
  Ooit van starters- en zelfstandigenaftrek gehoord, bovendien? Dan zou je kunnen weten dat er van 60.-70.000 euro veel meer netto overblijft dan bij anderen van wie de arbeidsplaats ongeveer het zelde kost. Dat betekent dus Wies dat die ondernemers veel meer huur kunnen ophoesten dan ze nu gaan doen. Daarom Wies.
  Dat is inderdaad rekenen op het niveau van de basisschool Wies. Maar dat is misschien al te hoog gegrepen voor je. Ik zal er in nieuwe bijdragen rekening meehouden. Wel zelf alvast oefenen, h

 7. chris avatar
  chris

  @ Wies..Waar

 8. arjen avatar
  arjen

  chris geplaatst: 21-05-2008

  @ Wies..Waar

 9. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @arjen

  Ooit gehoord van een cao? die bestaat ook – hoe merkwaardig misschien dan ook in jouw ogen in een culturele bedrijfstak – nl. in de theaterwereld.

  zie hiervoor: http://www.vpt.nl/media/diversen/caotoe van het feit of je in het geweer wilt komen tegen de heersende caoregelingen in Nederland (zou zomaar kunnen om allerlei redenen): het kan natuurlijk niet zo zijn dat als je met elkaar afspreekt dat een bedrijfsplan in welke tak van sport dan ook – en dat geldt voor alle onderdelen van zo'n bedrijfsplan – nog intern besproken moet worden dat dan delen ervan – welk deel dan ook- naar buiten wordt gebracht.
  Dat kan gewoon niet, bij geen enkel bedrijf, niet bij Fuji,niet bij Epson en ook niet bij Midi.Dan staan per direct de onderhandelingen op losse schroeven en berooken je schade aan datgene waar nog overeenstemming over moet komen.

  Dit soort malversaties staan volstrekt los van een evt. startsubsidie die aan het bedrijf mogelijkerwijs gegund wordt.

  Lekken van bedrijfsgegevens, ook al zijn deze in jouw ogen nog zo verwerpelijk is in elk opzicht en in elke relatie gewoon bedrog van degeen met wie je een bindende afspraak hebt gemaakt.
  Dan vraag je evt. een vergadering achter gesloten deuren aan als je intern man en paard wil noemen en je ongenoegen kenbaar wil maken maar op deze manier worden geen zaken gedaan.
  Lekken is laf en laaghartig en dient op geen enkele wijze de zaak.

  Degeen die dit verhaal over de salarissen van de directie naar buiten heeft gebracht heeft uitsluitend tot doel gehad op een goedkope manier de publieke opinie te bewerken en zo zijn gelijk via de krant proberen te halen.
  Een krant die niet de moeite neemt de vertrouwelijke informatie op zijn merites te beoordelen en te verifi

 10. arjen avatar
  arjen

  Vreemd betoog Tine over cao's. Die gelden voor werknemers niet voor aandeelhouders/eigenaren/firmanten. Zet die PvdA-pet nu eens af en toon wat inlevingsvermogen in ondernemers.

 11. chris avatar
  chris

  Tine zegt: Dan vraag je evt. een vergadering achter gesloten deuren aan als je intern man en paard wil noemen en je ongenoegen kenbaar wil maken maar op deze manier worden geen zaken gedaan.

  Er wordt in Tilburg al te veel vertrouwelijk achter gesloten deuren vergaderd. Hoe had je die EXTREEM GROTE KORTINGEN op de huur als raad kunnen bespreken als dat niet in alle openbaarheid kan?

 12. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Chris
  En nu juist dat deel was niet vertrouwelijk Chris. Misschien zelf eens stukken helemaal lezen en misschien twee keer en je niet altijd alleen maar op weblogs en krant baseren.

 13. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  @ Arjen

  "Ik benieuwd waarom Wies kritiekloos denkt dat de verwachte bezoekersaantallen door Adje gehaald gaan worden."

  Zal ik je eens wat vertellen? Dat denk ik helemaal niet. Omdat ik 't niet weet. En Arijan van Bavel weet 't niet. En Hans Janssen wist 't niet. Maar jij weet 't ook niet…

  Het wel of niet investeren in het Midi-theater is een politieke keuze. Het LST-standpunt daarin is het mijne niet en dat kan natuurlijk altijd. Alleen de manier waarop jullie je politieke gelijk willen haken vind ik vaak achterbaks en manipulatief. Ook nu weer ga je niet in op mijn vragen of opmerkingen, maar klets je er wat ongefundeerde meningen, vermengd met wat drogargumenten, tegenaan. Lijkt me voor op een forum niet zo'n probleem, maar ik hoop dat jullie met een dergelijke werkwijze nooit deel uit gaan maken van het Tilburgs college.

 14. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ chris

  extreme kortingen?

  we praten over 2x 200.000 in de komende 2 jaar daarna is het de bedoeling dat dit theater als een van de weinige in het land zijn eigen broek ziet op te houden.Met een salaris dat de directie zelf zal moeten verdienen.
  Met meer of minder ook commercie

 15. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Klikspaan of niet, dat is eigenlijk niet aan de orde!
  Het signaleren van misstanden die dan verraden worden door een "klokkenluider" of een "klikspaan boterspaan", dat maakt een burger niet uit. Ook niet wie er voor welk stuk verantwoordelijk is in welke krant dan ook…dit is eigenlijk geen parodie op het eeuwenoude "hoort zegt het voort", het lijkt er alleen maar op!

 16. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Die laatste nacht kwam het mannetje weer. En de koningin vroeg: "heet je soms Repelsteeltje?". Het mannetje werd daardoor zo boos dat hij heel hard begon te stampen en daardoor zo diep in de aarde verdween dat hij nooit meer is teruggekomen. De koningin was zo blij dat ze het kindje kon houden dat ze ze een groot feest gaf en ze leefde nog lang en gelukkig.

 17. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Een prachtig einde van een sprookje…en iedereen leefde nog lang en gelukkig!
  Maar beste Tine, het leven is nu eenmaal GEEN sprookje……

 18. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  van iemand die zich van zo'n mooi sprookjesachtig alias bedient als repelsteeltje had ik toch een wat fantasierijker commentaar verwacht……

  Ik geloof niet in sprookjes wel in hun dubbele bodem en hun moraal.

 19. arjen avatar
  arjen

  Wies zegt: Zal ik je eens wat vertellen? Dat denk ik helemaal niet. Omdat ik 't niet weet. En Arijan van Bavel weet 't niet. En Hans Janssen wist 't niet. Maar jij weet 't ook niet…

  Nee, jij weet t nie, ik weet t nie……. t is gewoon mistig beste Wies…… daar zou ik geen hypotheek op afsluiten……. dat weet ik wel…..

 20. arjen avatar
  arjen

  Wies: maar ik hoop dat jullie met een dergelijke werkwijze nooit deel uit gaan maken van het Tilburgs college.

  Hoezo Wies? Met dergelijke drogredenen kan je blijkbaar toch een handtekening zetten onder het coalitie-akoord kmet de naam 'Flierefluiter'? We hebben ons toch al een beetje aangepast Wies?

 21. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Hadden we het in de Pay Bah al niet een tijdje over transparantie. Directie-inkomens op tafel en zo. Weten we eigenlijk niet al zeker dat de LST niet stiekum lekt en koste dat het opperhoofd niet al 750,00 eurootjes. Is er ooit aangifte gedaan voor het lekken van het gesprek van Vreeman en de niet handjes gevende iman en zoonlief? Leg even uit waarom, want die zaak raakt hele andere belangen. Zelfs nationale belangen. Waarom wil nu iedereen bolletje terwijl we weten dat bolletje niet anoniem lekt? Nogmaals wij doen niet aan putje trekken maar het begint wel heeeel moeilijk te worre. Die salarissen zijn enerzijds heeel normaal en anderzijds onderwerp van uiterste geheimzinnigheid? leg eens uit.
  Groetjes,
  Theo.

 22. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @arjen

  welke garanties en van wie heb jij die op alles wat het leven te bieden heeft? de zekerheid van je hypotheek, je vrouw die naar een ander vlucht, je bedrijf dat failleert, je kind dat straalt voor zijn examen, of wat voor ander ergs zich op je pad kan voordoen ?

  alleen volledige inzet, creativiteit,moed, ambitie en vertrouwen tellen. Als goed ondernemer ken je die voorwaardes natuurlijk als geen ander om de gewenste kwaliteit te leveren.
  Mogelijk heb jij die kwalificaties en wees daar dan blij mee en tel je zegeningen, gun dat dan ook een ander.

  'Maar niet met onze portemonnee', roep je dan wellicht. Ja, soms zijn zaken zo belangrijk omdat een bep. investering zeker op de iets langere termijn het algemeen belang meer nog dient dan uitsluitend het particuliere belang dat het daarmee ook voor de overheid voor een piepklein deel (althans in dit geval, want alles komt net als bij WillemII terug via de marktconforme huur die gevraagd wordt)verantwoord is om een tijdelijke en te overziene ondersteuning te geven.

  maar graag terug naar de ethiek, naar normatieve begrippen van verraad, van het lekken van vertrouwelijke gegevens, van het breken van een eed…. want was d

 23. arjen avatar
  arjen

  Zeer simpel verhaal Theo….we richten morgen een BV op , zetten onszelf op de loonlijst en beroepen ons op de bestaande CAO. Na 2 jaar gaat de stekker uit….. en we vangen goudwen handdrukken, wachtgelden enzovoorts.

 24. arjen avatar
  arjen

  @Tine:maar graag terug naar de ethiek, naar normatieve begrippen van verraad, van het lekken van vertrouwelijke gegevens, van het breken van een eed…. want was d

 25. julesluijten avatar
  julesluijten

  H

 26. arjen avatar
  arjen

  Fijn voor je Jules dat je nu niet meer helemaal alleen staat in je kritiek op de LST. Ik heb nu 2 tegenstanders! Dat belooft wat met de komende verkiezingen.
  Misschien is Trots Op Nederland van Loes Dielissen iets voor je?

 27. avatar
  Anoniem

  Jules, je begint op een heuse relnicht te lijken, met de nadruk op REL uiteraard!

 28. julesluijten avatar
  julesluijten

  IK scheld tenminste niet, Renee. Maar ja, ik kan van jou weinig anders verwachten, jij hoort ook bij dat LST-clubje!

 29. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Nee hoor, Jules scheldt niet. Zomaar ongefundeerd wat over anderen roepen en dan zeggen dat de LST 'inhoudsloos' is, d

 30. Psst avatar
  Psst

  Ja LST Schei alsjeblieft toch is uit OH Die LST altijd weer h

 31. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte webmaster, sinds wanneer mogen verstandelijk gehandicapten ook op deze site reageren? Zie de bijdrage hierboven van iemand die zich 'Psst' noemt. Kan dit waardeloze stukje tekst niet gewoon worden verwijderd? De discussie alhier moet wel ergens over gaan, vind ik.
  Met vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven.

 32. arjen avatar
  arjen

  Louis, dat heet laagdrempelig. Zoals MIDI.

 33. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Arjen, Midi? U bedoelt dat theater waar 20 of 21 euro voor een kaartje zal worden gevraagd? En u noemt dat laagdrempelig?
  Met vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven.

 34. Psst avatar
  Psst

  Wat is dit nou voor een onzin?!
  Verstandelijk gehandicapten mogen toch ook wel reageren en Hoe heet je ook al weer?
  Ga ergens anders gehandicapten buitensluiten!
  ben je nou helemaal…..

 35. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Louis

  De gemiddelde bezoeker is 27,40 euro kwijt voor het bezoeken van een podiumkunstvoorstelling. Musical, opera en popmuziek zijn het duurst (34 tot 41 euro voor een kaartje). Klassieke muziek, cabaret en kinder- of jeugdvoorstellingen zijn goedkoop: 9 tot 19 euro. Bijna de helft van de Nederlanders (47 procent) gaat minstens

 36. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Wies

  "Ook nu weer ga je niet in op mijn vragen of opmerkingen, maar klets je er wat ongefundeerde meningen, vermengd met wat drogargumenten, tegenaan."

  Ook ik heb Arjen hier al paar keer op betrapt, maar keer op keer blijft hij hier omheen draaien, kan je daar dus geen ongelijk ingeven. Als je hier op door vraagt, probeer je Hans Smolders af te kraken of val je de LST aan. Jammer… Ook jammer dat LST via lekken haar gelijk probeert te halen…

  @ Arjen
  2 quotes van jou:

  " worden bestolen Wies, "

  "we richten morgen een BV op , zetten onszelf op de loonlijst en beroepen ons op de bestaande CAO. Na 2 jaar gaat de stekker uit….. en we vangen goudwen handdrukken, wachtgelden enzovoorts."

  Arjen, waar basseer je dit scenario op??? Dat MIDI ondernemers jou en de "boevenbende" (met dank aan Johan v/d Hout) van Lijst Schreeuwerig Taalgebruik niet aanklagen wegens smaad vind ik alleen maar tekenend voor deze ondernemers. Zij spelen het spel niet via media, maar blijven vierkant achter initiatief staan.

  "Louis, dat heet laagdrempelig. Zoals MIDI."

  Arjen geloof dat je laagdrempelig voortdurend door de war haalt… Je fractie zou eens met MIDI ondernemers moeten praten om hun initiatief te snappen. Echter van initiatiefnemers begreep ik dat jullie de enigste fractie waren, die zij nog niet gesproken hadden. Hoe kun je dan als hardste schreeuwen????

  @ Tine

  Tine, fijn dat er nog mensen zich op feiten baseren. Ben erg benieuwd wat LST gaat doen met prijzen van Willem II? Straks en een nieuw stadion en dan nog hogere prijzen? En wie betaald dat? En wie garandeert succes Willem II? De LST?? Of gaat LST straks ook uit eigen zak betalen voor elke wedstrijd die Willem II wint? Nou ja, dat is trouwens makkelijk gezegd…..

  Tine, ben trots op je als raadslid…

  En Arjen wil ik nog 1 wijze les meegeven! Luister eens naar mevrouw Frenk van GroenLinks! Wat zei zij afgelopen maandag: "We moeten niet voortdurend elkaar op verschillen wijzen, maar juist de overeenkomsten benadrukken!" Als LST dat ook zou doen, zouden ze meer kunnen bereiken en niet voortdurend alleen maar herrie schoppen, maar uiteindelijk niets bereiken!

 37. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte mevrouw Van de Weyert, fijn dat er nog raadsleden zijn die zich om de onwetende burger bekommeren. Dank voor uw uitleg. Ook ik heb diep respect voor u.
  Met nederige groet, Louis Kouwenhoven.

 38. Psst avatar
  Psst

  Hihihi Antwoord of heeft u niks te zeggen op mijn briljante antwooord

 39. arjen avatar
  arjen

  Betrokken Tilburger en Louis van Kouwenhoven begrijpen de bijdrage van Tine niet zo goed. Tine heeft het over een prijs voor een podiumkunstvoorstelling. En dat is natuurlijk iets anders dan een voorstelling van Adje.

 40. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @arjen en anderen,

  Miditheater zal en kan zoveel meer zijn dan uitsluitend de voorstellingen die door Arijan van Bavel zullen worden gehouden. Het theater zoals beoogd zal een veel groter spectrum van Tilburgs producerend (en consumerend) publiek bedienen. Zo jammer dat die kansen niet worden gezien en benut en gezien. Het lijkt wel alsof we ons met zijn alen schamen dat we zoveel creatief potentieel in deze stad hebben. Terwijl tegelijkertijd we als stad alom lof krijgen daarvoor en hier allerlei studenten komen om hier hun theatrale/muzikale opleiding te genieten.

  Wat is er toch in hemelsnaam met deze stad aan de hand dat ze niet wat trotser is op haar creatieve bedrijvigheid? Iets wat haar in het diepst van haar wortels kenmerkt: een makerssstad. Ooit de wollen dekens van AaBe met wereldfaam, nu de geweldige designtextiellabs van het Textielmuseum, na de beroemde harmonie

 41. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen…

  "Betrokken Tilburger en Louis van Kouwenhoven begrijpen de bijdrage van Tine niet zo goed. Tine heeft het over een prijs voor een podiumkunstvoorstelling. En dat is natuurlijk iets anders dan een voorstelling van Adje."

  Wat is een voorstelling van Adje dan wel? En waar haal jij alle wijsheid vandaag? Begin jij net als MT Blomme te bepalen voor de Tilburgers wat kunst is en wat niet???

  Maar goed Arjen, het is je weer gelukt… wederom geen inhoudelijke reactie op de commentaren in de richting van LST/jou persoontje.

 42. avatar
  Anoniem

  Beste Tine,
  Sorry voor late reactie mijnerzijds, twee sterfgevallen deden me even minder alert zijn.

  @Tine, In je reactie van van 24 mei jl.. presenteer je ons de prijzen van de toegangskaartjes die je koopt om een voetbalwedstrijd van Willem2 bij te wonen. De prijzen kloppen buitengewoon.
  Als doorsnee gezin (vader-moeder en twee kinderen) betaal je dus 60 euro aan entree(2x 9 euro voor de kids en 2x 21 euro voor volwassenen), maar dan ben je er nog niet, want tel daar nog eens de muntjes bij op die je moet kopen voor een kop koffie (twee muntjes per kop), de kinderen die wat drinken willen met een zakje chips, dan ben je 85 euro kwijt, voor 1 avondje voetbal, en dan ben je er helaas ook nog eens getuige van dat Willem2 verloren heeft, pffffffff.

  85 Euro dus!!!!

  Als ik een avondje uit wil en met mijn fantastische adhd-gezin naar adje wil, betaal ik dus 80 euro. Daar heb ik de tussendoortjes van een kop koffie, een normaal droogje en een natje nog niet bijgeteld, is alleen maar de entree!

  Wij zijn een doodnormaal gezin, verdienen modaal,maar voor dat modale inkomen werkt mijn partner wel in een 5-ploegensysteem, dat houdt in dat ik met de kerst, met oud en nieuw en vaak ook met verjaardagen alleen thuiszit, omdat 5-ploegendiensten nu eenmaal vol-continue zijn.

  Je schrijft iets over laagdrempeligheid, bedoel je daarmee de prijs van het entreekaartje of bedoel je daarmee het amusement wat aangeboden wordt? Ik begrijp je echt niet en vooraleer ik daar mijn visie op loslaat, wacht ik eerst even je antwoord af.

  Echter,……in mijn geval,……als je met die laagdremeligheid de prijs van een entreekaartje van een voetbalwedstrijd of van een avondje Adje bedoelt, wil je 1 ding vertellen: (bedoel het niet schreeuwerig maar alleen duidelijk): DAAR MOET IK RUIM VANTEVOREN ECHT GELD VOOR OPZIJ ZETTEN OM DAT AVONDJE GENIETEND DOOR TE KOMEN!
  Je kan 1 euro nl. maar 1 keertje uitgeven. De middenmoot die heel hard moet werken voor de centen, is ook hier weer de pineut. De meeste Tilburgers moeten net als wij hard werken voor die centen en dan is 100 Euro too much voor 1 lousy avondje 'amusement'. Ik dacht dat PVDA Partij Van de Arbeid heette, d

 43. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Renee…

  Bij steeds meer theaters zitten de kosten voor drankje al bij de prijs in… Dus denk dat je straks bij het MIDI Theater waarschijnlijk goedkoper uitbent als bij Willem II!

  Verder hoop ik Renee dat jij misschien WEL reageert op de reacties van Wies. Arjen laat het kinderlijk afweten!

 44. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Renee…

  En vergelijk het eens met de prijzen bij van den Ende???

 45. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @renee
  ik reageerde op de stelling van louis Kouwenhoven dat een kaartje van rond de 20 euro ja/nee haalbaar was voor de gewone man. Ofschoon ik mezelf dit soort zaken ook slechts maar heel af en toe kan permitteren denk ik wel dat dit een normale prijs is. Als we constateren dat een ritje in de hooggaatie of in de achtbaan ook minstens 8 euro kost voor 5 minuten vertier dan mag voetbal of cultuur waar net zo goed door sommigen best heel hard voor gewerkt wordt dat ook wel kosten? Overigens:er is ook nog heel erg vel cultuur die helmaal gratis is en die ook enorm te waarderen valt. Denk maar eens aan het cultureel caf

 46. avatar
  Anoniem

  Beste Tine, met permissie, maar ik denk dat je me niet begrijpt. Mijn essentie van het verhaal is de vraag of het adje theater dan wel thuishoort in een 'modale' stad als Tilburg. Natuurlijk,………je moet keuzes maken. En ik begrijp ook wel theatermensen hun geld moeten verdienen, niks mis mee. Maar terecht vraagt dhr. Kouwenhoven zich af of het haalbaar is voor de gewone man. En daar draait het per slot van rekening om, want als mensen het te duur vinden en derhalve niet komen, valt er voor die theatermensen ook weinig te verdienen.
  20 Euro,……,tja, het is niet het onderste uit de kan, terechte opmerking van je.

  Echter, …..als je gaat kijken naar de samenstelling van de Tilburgse bevolking,……..ik dacht toch wel dat het merendeel uit gezinnen met modale inkomens bestond. Over de andere (gratis)activiteiten die je erbij haalt, het is leuk om zo de essentie af te zwakken en een reactie te vullen, maar het is volstrekt overbodig. Zo kun je iedere mening wel onderuit halen.

  Dat groene dak van je, wil ik overigens weleens komen bewonderen als ik mag.

  @betrokken tilburger

  Jij hoopt dat ik wel reageer op Wies omdat Arjen het niet doet? Hmm, rare gedachte van je. Ik laat me niet voor iemands karretje spannen, bovendien heb ik geen kaas gegeten van dit gedoe als financiele onderbouwingen en Arjen wel, dus ik vertrouw hem volledig in zijn oordeel. Ik ben meer van het maatschappellijk ding zoals opvang verslaafde prostiuees, vrouwenrechten, ouderenzorg, hangjongerenbeleid, gezinnen,……snap je wel?

  Ik kan wel als reactie geven dat ik vind dat Wies krachtige taal spreekt (iets wat wij ook weleens doen), maar dan krijg ik die RELnicht van een Jules weer op mijn dak :D.

 47. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Renee,
  Mijn essentie van het verhaal is de vraag of het MIDI theater dan wel thuishoort in een 'modale' stad als Tilburg, zeg je. Kort en bondig : ja. In een modale stad hoort een modaal theater, met modale prijzen. Niet voor elke week of elke maand maar wel omdat je burgers (en niet alleen uit Tilburg maar ook van daarbuiten die allemaal een fin. duit in het economische zakje van de stad komen doen waar onze burgers hun voordeel mee kunnen doen) de vrije keuze wilt laten maken tussen sport of theater, tussen gokhal of schouwburg, tusen funshoppen en het genieten van producten van verbeelding.
  In een theater, bioscoop,muziektent of music-hall waar hun kids de sterren van de hemel performen. Ook de jouwe misschien straks… wie weet.

  en wees wannner het je uitkomt van harte welkom op mijn groene dak.

 48. avatar
  Anoniem

  @betrokkentilburger, ff een vraagje, truth or dare? Wacht vol ongeduld op je antwoord.

 49. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Nou Renee..

  Bij vorige discussies bleek je voortdurend Arjen en de rest van de LST te beschermen, dus dacht wellicht dat je dat ook hier weer zou doen.

  Ik mis trouwens in bovenstaande ook de financieele onderbouwing van Arjen…. Arjen heeft denk ik een grote glazen bol, want hij weet van tevoren alle bezoekers van MIDI. Hoop dat hij ook alle andere theaters van Nederland van zijn adviezen zal gaan voorzien!

  Maar goed… ik denk dat je gelijk hebt, en dat ik niet van jou kan verwachten voor Arjen te antwoorden!

  Wacht dus ondertussen nog steeds op een inhoudelijke reactie van Arjen, en dan niet meer het standaardriedeltje zoals ook Wies dat al eens beschreef!

 50. arjen avatar
  arjen

  Lekker aan de gang blijven, h1e Betrokken Tilburger. Niet IK maar de intiatiefnemers horen het plan te onderbouwen.
  Als het daar niet mee eens ben, wil ik graag een lening bij je afsluiten voor pak m beet 7.5 miljoen voor het volgende idee:
  Een middelgroot theater op Stappegoor!!!!!! We hebben immers alles dubbel in Tilburg. Zoals 2 mega-bioscopen. 1 in het centrum en 1 op Stappegoor.
  Zie daar de ideale connectie, beste anonieme Tilburger: sport, leisure, onderwijs en cultuur op Stappegoor die elkaar gaan versterken, bebroeden en besnuffelen. De directies van de scholen zullen vast weleens een feestje daar organiseren en ook voor niet-plaatsbare stagiaires zijn er ideale mogelijkheden. En natuurlijk is er volop ruimte voor amateurisme.
  Hoe gaat het met de bezoekersaantallen???' zal BT nu vragen. Waarom zo negatief BT? ONDERBOUW JIJ DAN MAAR HET TEGENDEEL!!

 51. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  En mis weer enige link met bovenstaande Arjen. Je haalt er steeds meer bij. Reageer nou eens op Wies!

 52. avatar
  Anoniem

  Beste betrokken Tilburger, Arjen heeft geen bescherming nodig hoor, bovendien heeft hij m.i een helder antwoord gegeven, als jij dat niet begrijpt, ok dat kan,…..ik begrijp ook weleens iets niet.

  Maar,….zoals jij wacht op een voor jou helder antwoord, wacht ik ook nog steeds op jouw antwoord. Heel handig hoe jij je daar niet over uitlaat, je lijkt wel een artiest. 🙂

 53. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Renee,

  Stel je vraag nog een keer duidelijk, dan zal ik zeker antwoorden!

 54. avatar
  Anoniem

  truth or dare?

 55. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Hallo Tine,
  Kwoot;In een theater, bioscoop,muziektent of music-hall waar hun kids de sterren van de hemel performen. Ook de jouwe misschien straks… wie weet.Unkwoot.
  Zijn er straks ook nog kids om al dat sterrenstof op te vegen…?
  Groetjes,
  Theo

 56. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Wat de prijzen van theater, Efteling en voetbal betreft ben ik het helemaal met Renee eens. Voor gewone mensen niet te doen om regelmatig voorstellingen te bezoeken. Maar je zult het met me eens zijn dat nog meer subsidie voor Schouwburg en Willem2 niet aan de orde kan zijn. Musea zijn echter gratis voor kinderen, via school zijn er mogelijkheden voor korting en dankzij Tilburg Trakteert zijn er het hele jaar door meer dan voldoende culturele en sportieve activiteiten waaraan men kosteloos kan deelnemen. Om te recree

 57. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Renee…

  "truth or dare?"

  Wat bedoel je?

 58. avatar
  Anoniem

  De vraag is toch duidelijk betrokken Tilburger? Truth or dare? Wat kies je?

 59. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Truth

 60. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  En weer blijft het stil uit de hoek van de LIJST SCHREEUWERIG TAALGEBRUIK… Reageer nou a.u.b. 1x vanuit de inhoud…

 61. arjen avatar
  arjen

  betrokkentilburger geplaatst: 28-05-2008

  En weer blijft het stil uit de hoek van de LIJST SCHREEUWERIG TAALGEBRUIK… Reageer nou a.u.b. 1x vanuit de inhoud…

  DIT SPREEKT VOOR ZICH

 62. avatar
  Anoniem

  Altijd weer conclusies BT. Mag ik even raden wie je bent? euh,…….ff denken o ja ik weet het, mr. Derek Ogilvie, de mindreader.

  Heb niet zo snel gereageerd omdat ik 4 sterfgevallen in drie weken heb te verwerken, vrijdag moet ik de laatste van de vier begraven. Sorry dat ik ook maar een mens ben!

  Maar je antwoord is voor mij zo klaar als een klontje. De waarheid zou je niet aankunnen, noch dat je ernaar op zoek gaat anders zou je niet zo verongelijkt reageren op iedereen die een andere mening heeft als jij. Succes verder.

 63. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Sterkte Ren

 64. avatar
  Anoniem

  Dank je Aldert

 65. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Renee,

  Wens je erg veel sterkte toe komende tijd!

  Je antwoord begrijp ik echter niet, en is m.i. wederom geen inhoudelijke reactie! IK heb zeker respect voor andere meningen, maar dan moeten die wel respectvol worden geuit. En dat mis ik soms!!!

 66. avatar
  Anoniem

  BT, soms mis je de respectvolle manier van het uiten van een mening. Je zegt SOMS. Maar bij jou zijn alle meningen die een andere wind waaien disrespectvol, gezien je eigen toon. Mijn grootmoeder heeft me geleerd dat je respect moet verdienen door te staan voor je mening, je keuzes die je maakt en door hard te werken. Respect is geen gegeven wat men zomaar krijgt. Weet je wat bij mij nu respect zou oproepen? Dat mensen ook eens zouden zeggen wat voor uitstekende dingen raadsleden (ook diegenen die niet je eigen politieke kleur hebben)doen en krediet krijgen voor de dingen die ze goed doen. Dan creeer je nl. een sterkere constructieve samenwerking en dat is dan weer positief voor een stad als Tilburg.

  Ipv een mening onderuit te halen, zou je ook op een positieve manier een discussie op gang kunnen brengen zonder daarbij de mening van een ander af te kraken. Kan je wel een cursus aanbieden in communiceren. Daarin leer je hoe je dingen anders kan brengen, wat voor vragen je het beste kan stellen, hoe je dingen van persoon tot persoon moet interpreteren en hoe je hierin een middenweg kan vinden, in respect naar elkaar toe! Felheid hoeft niet per definitie verkeerd te zijn, maar wel als het gaat om ego en om perse je gelijk te willen halen. Naar ik heb begrepen van diverse mensen ( en nee, niet alleen van LST aanhangers) zitten er in de raad nogal veel van dat soort types.
  Je zit niet in de raad voor je eigen persoontje, je zit verdomme in die raad om mij te vertegenwoordigen!
  Niet om je eigen persoontje op te 'boosten'! (dit is bedoeld in zijn algemeenheid.) En na de verkiezingen wordt dat heel snel vergeten.

  Dat LST zo schreeuwerig zou overkomen op jullie, tja,…… IK kan me enigzins wel voorstellen dat je dat zegt. Niet dat ik het geschreeuw vind overigens, laat ik daar heel duidelijk in zijn!!!!

  LST is nieuw gekomen in de raad, als gewone, hardwerkende mensen, stuk voor stuk mensen die het hart op de goede plek hebben zitten en die willen knokken voor de stad. Dat recht heeft iedere burger, denk je ook niet? Ik ben ooit eens teruggefietst met een zeer gewaardeerde collega van je (nu fractievoorzitter), die zei dat met name Hans Smolders een goede aanvulling zou zijn voor de lokale politiek, omdat hij weet wat er speelt in de stad en omdat hij de burgers goed aanvoelt. Ipv dat over te dragen, werd er door een andere 'chef d'

 67. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  "Ipv een mening onderuit te halen, zou je ook op een positieve manier een discussie op gang kunnen brengen zonder daarbij de mening van een ander af te kraken. "

  @ Renee,

  als ik dan terugkijk op het debat dat werd gevoerd over de val van het college en de keiharde aanval die Hans Smolders daar ondernam op Hans Janssen, zou ik dat intern binnen jullie beweging nog eens goed bespreken!

  En schreeuwerig overkomen op mij… ik ben namelijk geen raadslid, wel iemand die betrokken is bij wel en wee van de stad.

  Wat je zegt over ego vind ik kloppen, maar ik zeg hetzelfde over jullie voorman! Wie zit er anders hele dag met de pers te flirten? Wie laat zich anders afbeelden met Adje in de Weekend? (www.persfoto.com)

  Kortom niet zo zeuren, en gewoon aan de slag, zonder die keiharde toon voortdurend!

 68. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Renee… Zeg nou zelf… wat zien we hier meer dan een groot EGO???
  http://www.persfoto.com/search.php?show_

 69. avatar
  Anoniem

  Hans Jansen heeft een blunder gemaakt. PUNT.
  ………Dat hij is opgestapt, is zijn eigen beslissing en begrijpelijk (oorzaken zijn bij jou bekend neem ik aan)PUNT…… Dat hij een aantal dingen w

 70. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Renee…

  De rest van je reactie: weet je BT in de kleuterklas en in de onderbouw,……als daar kinderen op hun donder krijgen zeggen ze ook: "ja maar hij deed het ook."

  Je reactie is ook goed… ik wijs ook graag naar de reactie van Arjen elders op dit forum m.b.t. deze fotos…

 71. avatar
  Anoniem

  Zucht, ik geef het op met je.

 72. arjen avatar
  arjen

  Ik geef t ook op Renee. We hebben in ieder geval onze goede wil getoond.

 73. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  En weer NIETS inhoudelijks…

  Waarvoor dank!