Geplaatst

Hoogopgeleide, onbeschofte, corrupte dommeriken

Blogger Henk Kuiper meent in het ontslag van raadslid Sandra Franken en vooral in de argumentatie daarvan een waarschuwing te mogen zien tegen het verziekte bestuurlijke klimaat in Tilburg. Sandra: ” En dan dient de realiteit zich aan….wanneer je merkt dat de politieke partij van jouw keuze een wethouderspost belangrijker vindt dan het realiseren van idealen, loop je je eerste deuk op. Daarnaast blijkt het politieke spel vaker om personen dan om de ideeën of goede besluiten voor de stad te gaan. Autonoom denken wordt niet als positief ervaren, en de wijze waarop ik ‘uit de fractie ben gezet’ was vernederend. De ruim 1400 positieve reacties die dat opleverde blijft hartverwarmend.”

” Als je dan alleen verder gaat ben je kwetsbaar en ervaar je dat er vaak “op de persoon” wordt gespeeld en er allerlei insinuaties rondom jouw intenties in de politieke wandelgangen worden gedaan. Een klimaat waarin ik me niet thuisvoel. Politieke idealen kun je het beste realiseren in samenwerking met anderen, dat is wat ik de afgelopen periode ook heb gedaan. Gelukkig zijn er ook raadsleden die op basis van argumenten en inhoud tot besluiten komen. Met hen was het prettig samenwerken.”

Gewoon een slecht klimaat en onbekwame mensen met slechte bedoelingen en praktijken dus. Hoe zei Hans Smolders het destijds toen hij uit de politiek stapte???: “Door de aanhoudende en steeds toenemende klachten is het voor mijn gezondheid onverantwoord om nu nog eens een periode van 4 jaar verder te gaan met politiek die tot mijn grote frustratie grotendeels beoefend wordt door onbekwame, hoogopgeleide dommeriken. Ik ben tot het uiterste gegaan en samen met mijn familie neem ik nu dit besluit. Achteraf gezien is het menselijkerwijs voor lichaam en geest ook niet te doen als je WERKELIJK iets wilt veranderen in de politiek omdat je steeds maar weer geconfronteerd wordt met leugenachtige en achterbakse politici. Ik heb nu zelf aan den lijve ondervonden dat het vechten is tegen de bierkaai en parels gooien voor de zwijnen.”
En hoe schrijft Henk Kuiper over dat stadsbestuur: ” Dat het zogenaamde “Lindecomité” zich ervoor leent om de suggestie te wekken dat al die belazerij geschiedt via overleg met en instemming van de bevolking. Zelfs al weet je niets van lindebomen, de historie en geschiedenis en kiest de gemeente je daarom tot overlegpartner, je ziet toch hoe je wordt gebruikt om alle al bestaande ‘Lindecomités’ en al jaren écht betrokken Tilburgers nóg onbeschofter te negeren. En je ziet toch met eigen ogen de verdere corruptie! Moet je dat verder mee sanctioneren?”

Alle berichten van deze auteur

Reacties

19 reacties op “Hoogopgeleide, onbeschofte, corrupte dommeriken”

 1. Henk Kuiper avatar

  Hoe is het met jou Arjen? Doe je nog mee op TilburgZ?

 2. arjen roos avatar
  arjen roos

  Ik ga dr maar weer eens aan. De beste wensen Henk!

 3. Redactie TilburgZ avatar

  zou je niet eerst eens een gravatar aan maken

 4. arjen roos avatar
  arjen roos

  hoe dan?

 5. Erik avatar
  Erik

  Tom, kun je SVP mensen eens wat meer aan kop zeuren over het nemen een gravatar?

 6. Redactie TilburgZ avatar

  zoek gravatar rechtsboven

 7. arjen avatar
  arjen

  zoek rechtsboven???

 8. arjen avatar
  arjen

  laat maar ik heb m al

 9. Shoarma avatar
  Shoarma

  Ik vind dat het College van B&W op initiatief van Wethouder Frenk iedere Tilburgermoet verplichten een Gravatar te nemen bij 'TilburgZ, Podium voor Debat'.
  Dit ter verhoging van de culturele participatie én om iedere Tilburger optimaal in staat te stellen om deel te nemen aan het maatschapelijk debat . (Uitkeringsgerechtigden kunnen evenwel ontheffing aanvragen op grond van vigerende desinteresses vanuit de markt.)

 10. arjen avatar
  arjen

  hij doet t niet

 11. Jonkie XS avatar

  Neem een website en zeur zelluf mensen aan hun kop mensen!

 12. arjen roos avatar
  arjen roos

  het gaat weer nergens over

 13. arjen roos avatar
  arjen roos

  wat een geklooi met die avatar

 14. ruevert avatar
  ruevert

  daar ben ik helemaal mee eens!!! Maar hoe zei de gek!

 15. Shoarmaisdönerdankeb avatar
  Shoarmaisdönerdankeb

  "wat een geklooi met die avatar"
  Hè, hèèèèè… Eeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiindelijk gáát het ergens over…!!!

 16. arjen roos avatar
  arjen roos

  Het was overigens een spannend raadseltje van je, shoarma. Over die petten van raadsleden. Heeft Hans er ook nog op gereageerd?

 17. Henk Kuiper avatar

  Sorry, ook deze reactie gaat nergens over. Alleen maar een test of ik hier dan nog wél kan reageren.

 18. Jonkie XS avatar

  Tuurlijk, Henk! De pauze is allang voorbij…