Geplaatst

Breaking news in Tilburg

Het gaat hier op TilburgZ over de gemoedstoestand van Henk Kuiper, het mogelijk uit de lucht gaan van TilburgZ EN …. de film over de voormalige artistieke directeur van het Tanztheater in Wuppertal, “ een terugblik op haar leven, werk en visie,  een en al poëzie”. Interessant die honderd minuten dansende woorden over deze Pina. Maar het gaat hier niet meer om het ECHTE nieuws uit de zesde stad van Nederland. We kunnen hier nu wel pleiten voor onafhankelijke berichtgeving, maar de berichten worden niet meer gebracht.

De lezer mist hier de hotlines. Vandaar dat ik u hier een update geef uit het overzicht van het Brabants Dagblad:

Stad en Streek

Dronken Tilburger rijdt tegen lantaarnpaal

Tilburger mishandelt zwangere ex-vriendin

Dronken Tilburger rijdt in op agent

Zegt het voort: Tilburgse binnenstad genomineerd!

Huttendorp verdwijnt in rap tempo

Schoonmaker De Boemerang weg maar niet vanwege misbruik

Dus veel dronken Tilburgers in het nieuws, niet verdachte, verdacht gemaakte, schoonmaker in wel of niet kindermisbruik-zaak. En Stapel? Die zwijgt in alle talen. Is ook nieuws. En de Tilburgse binnenstad genomineerd? Hoe dat kan? De gemeentes kunnen zichzelf nomineren. Kinderlijk eenvoudig, stelt  de organiserende instantie Detailhandel Nederland: “ Uiteindelijk schrijft het gemeentebestuur zich in voor de verkiezing Beste Binnenstad, bijvoorbeeld nadat de inwoners en ondernemers uit de stad het college van burgemeester en wethouders enthousiast hebben gemaakt. Meedoen aan de verkiezing is vereenvoudigd. De vragen kan de gemeente online beantwoorden op een afgeschermd gedeelte van de website. Een persoonlijk wachtwoord krijgt u automatisch bij de eerste stap van de inschrijving. Hiermee is het ook mogelijk om de vragen op verschillende momenten in te vullen.”

Nou kijk eens: zo gaat dat dus. Maar ja… afgeschermd gedeelte van de website? Zou Hero Brinkman van de PVV daar niet eens een kijkje kunnen nemen? Of een journalist uit Tilburg? Of  Henk (‘t gaat immers over reclameterreur Henk!!!)?

Over internet geschreven…. Zit ik te googlelen om een afbeelding te vinden onder de trefwoorden ‘ ‘Dronken Tilburger tegen paal’  vind ik zowaar een een plaatje van raadslid TilburgZ-blogger Tine van de Weyer  (zie foto). (ik zou er werk van maken Tine.. zo kennen we jou niet!). TilburgZvind je dus met de grootste zoekmachine! Nog een reden waarom TilburgZ moet blijven!!!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “Breaking news in Tilburg”

 1. Rick avatar
  Rick

  Arjen, Den spijker op zunne kop!
  Trouwens goede zoekmachine!
  Dronken en voor paal staan = gelijk aan Tine de Weyer. Overigens vindt ik Tine wel het beste raadslid v/d PvdA.

 2. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  Wat betreft die ‘Beste Binnenstad’ actie: Op het gemeentehuis hangen voor de ruiten wel tien manshoge reclameposters “Beste Binnenstad”. In kleine letters – en voor de normale voorbijganger niet te lezen – staat daarboven dan “genomineerd”. Met dit soort reclametrucs zou een gemeente zich eigenlijk niet in moeten laten. En in welke mate maakt de gemeente tegelijk reclame voor bijvoorbeeld de winkeliers en ondernemers langs de Korvelseweg, in Tilburg Noord, de Reeshof, Udenhout, Berkel-Enschot? Dan zie je toch scheve verhoudingen en een bedenkelijke belangenverstrengeling kennelijk met T binnenstad. “Reclameterreur”? Ik zou zeggen vooral reclamecorruptie. 
   

  En laat TilburgZ een podium blijven voor dit soort achtergronden waarover je niets leest in het Brabants Dagblad. Wat ik hier de afgelopen jaren schreef was allemaal informatie die niet meer aan bod kwam in het BD of andere bladen. Mede daardoor is TilburgZ een uniek document dat onmogelijk zomaar van Internet gewist kan worden. En ook voor de toekomst geldt wat mij betreft dat TilburgZ veel meer moet bieden dan een herhaling van het Tilburgse BD nieuws.

 3. Erik avatar
  Erik

  Heel mooi Arjen

 4. carina avatar
  carina

  Ik ben het eens met Henk: "…laat TilburgZ een podium blijven voor dit soort achtergronden… Mede daardoor is TilburgZ een uniek document dat onmogelijk zomaar van internet gewist kan worden."