Geplaatst

Wildplasser in fontein

Dinsdagavond heeft een TVP-raadslid een student in de vijver van het Stadhuisplein ‘ geduwd’  toen deze na herhaaldelijke sommeringen stug doorging met wildplassen. Onder luid applaus van alle aanwezigen op het terras van cafe Meesters. Maar fractievoorzitter Joost van Puijenbroek van TROTS spreekt er schande van: Op Twitter meldt hij dat hij raadsvragen wil over fatsoen. Van Puijenbroek vindt het gedrag van mede-politici ongepast en vindt dat ze niet voor eigen rechter mogen spelen. Hij zegt dat hij de studenten op hun gedrag heeft aangesproken en volgens hem had het partijlid van de TVP dat ook moeten doen.”

Ik kan me nog goed herinneren hoe de fractie van TROS een heel andere toon aansloeg toen familieleden van de 21-jarige Remco van de Hout een stille optocht wilde organiseren. De Tilburger was overleden nadat  hij als winkeldief was overmeesterd door een beveiliger. En dat om een blikje bier! Een fakkeltocht was volgens TROTS-commissielid Jos Migchelbrink ‘totaal ongepast’: “Remco had alleen maar zijn verzet tegen zijn aanhouding op te geven en kon rustig de komst van de politie af wachten. Hij koos daar niet voor. In mijn ogen is een stille tocht hier dus misplaatst.” Het zal wel zijn of niet, maar er is hier dus ook sprake van ingrijpen door burgers (maar met een zeer extreme inzet of afloop).

Richting familieleden en vrienden is het toch zeer onfatsoenlijk om dit soort taal te bezigen?: “De vraag is waar gaan we de grens leggen? Nu een stille tocht voor een overleden winkeldief op de vlucht. Gaan we straks voor geliquideerde criminelen een memoriealtaar inrichten?”  Einde citaat.

Het lijkt allemaal ‘gewoon’ op kift; de TROTS-fractie profileert zich als Don Quichotte tegen het wildplassen in de stad en heeft daar onlangs nog vragen over gesteld. Waarom er niet worden gehandhaafd door de politie?  Nou… daar hebben dus andere raadsleden voor. Waarvoor hulde!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Wildplasser in fontein”

  1. cees henk knettergek avatar
    cees henk knettergek

    Heel schijnheilig…die plas ziet al groen van het zeiken.

  2. Shoarma is Döne avatar
    Shoarma is Döne

    Goeiendagschotel…! Het wordt nu toch écht tijd voor plaspalen…!