Geplaatst

Nieuwe kinderstadsdichter

Niet te geloven. Te pas en vooral te onpas wordt TilburgZ behangen met rijmsels en filmpjes met dichter(essen)s. Zelfs met een zwaar Luxemburgs accent (over skulettie?). Maar nu er een nieuwe kinderstadsdichteres is met meer kwaliteit, zwijgen de bloggers van TilburgZ in alle talen. Voor wie het wil weten: Pleun Andriessen is de nieuwe Kinderstads-dichter van Tilburg.

Na de zomervakantie volgt ze de huidige Kinderstadsdichter, Sara Bidaoui, op. Daar hebben we overigens nog nooit iets van gehoord of gelezen. Pleun schreef het winnende gedicht ‘Thuis???’, dat volgens de jury ‘prima past binnen het thema en mooi de zoektocht van de dichter naar haar thuis verwoordt’. Het thema van de wedstrijd was de titel het gedicht waarmee Sara Bidaoui vorig jaar het kinderstads-dichterschap won: ‘Tilburg: mijn stad, mijn thuis . Pleun gaat na de vakantie naar groep 7 van basisschool De Borne.

Het winnende gedicht:

Thuis???

Als ik de jas aan heb gedaan, dan doe ik mijn hoed op.

Ik ga naar huis, dat is ver.

Hoe ver weet ik niet.

Waar ik heen ga weet ik ook nog niet.

Gewoon naar huis, naar mijn thuis.

Maar waar is dat dan, ik ga zoeken.

Ik zal zoeken tot ik het vind.

Tot iemand mij de weg kan vertellen,

tot dat ik weet waar ik zoeken moet.

Blijf ik zoeken en kijken met mijn jas en mijn hoed.

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

8 reacties op “Nieuwe kinderstadsdichter”

 1. cees avatar
  cees

  Eindelijk eens een fatsoenlijk gedicht.

 2. anton avatar
  anton

  Complimenten voor de verslaggeving. Helder en zonder opschmuck richting de incestueuze schrijverskliek.

 3. Frank van Pamelen avatar

  Inderdaad goed om even onder de aandacht te brengen, Arjen. Deze kinderstadsdichter begint veelbelovend. Hopen dat ze het qua zichtbaarheid in de stad net zo goed doet als Sara. Die wel degelijk overal haar stem en gedichten heeft laten horen. Behoorlijk wat keren heb ik haar zien optreden: in de bieb, op een school, in De Poorten, in de Muzentuin, op tv. En ze deed het met steeds meer verve, spreken in het openbaar en inspelen op de gelegenheid. Chapeau! En Pleun: succes!

 4. arjen avatar
  arjen

  Frank, ik geloof je meteen. Dan zal de PR bij mij wel niet aangekomen zijn.

 5. Hans de Bruijn avatar
  Hans de Bruijn

  Wow wat een gevoel voor metrum. Daar kan zelfs die koddie Ceessie van Raakie een puntje aan zuigen, hoor! Toppie.

 6. Ted avatar
  Ted

  Wie is Arjen Roos dat hij andermans werk zo mag beschimpen? Roos, die zelf niets presteert, behalve het laten groeien van een grote snor en het naar de grote mond praten van het volk.

  Wat een armoede. Andermans werk bekritiseren, daar wordt je snor echt niet groter van, Arjen.

 7. arjen avatar
  arjen

  ted ik heb al heel lang geen snor meer

 8. Ted avatar
  Ted

  De spreekwoordelijke snor, Arjen.