Geplaatst

Minder links, minder groen

Het wordt steeds minder duidelijk wat Groen Links nog te zoeken heeft in de coalitie. Raadslid Sandra Franken heeft het er al helemaal mee gehad omdat volgens haar de balans tussen mensen en stenen doorsloeg naar stenen (waarom gaf ze eigenlijk ooit groen licht aan het coalitie/akkoord?… dat dan weer wel). Over groen licht gesproken…. GL mag toch nooit toestaan dat de kersverse Adviescommissie Stedelijk Groen na drie jaar gaat verdwijnen? De commissie sneuvelt in de dwang van het college om drie afzonderlijke adviescommissies door één Omgevingscommissie te vervangen.

De nieuwe commissie krijgt vijf tot zeven leden en vervangt per 1 januari ook de Welstands- en de Monumentencommissie. De nieuwe Omgevingscommissie gaat het college adviseren over ‘plannen voor de fysieke leefomgeving’. Overigens verrekte weinig gehoord van die Adviescommissie Stedelijk Groen. Van al die adviesclubjes overigens. Raadsstukken bevatten nooit een paragraaf met gendertooltjes, verwachte effecten op het gebied van armoede, stedelijk groen enzovoorts. Het is de taak van politici om gevraagd en ongevraagd die zogenaamde adviseurs op te schudden.

Bijvoorbeeld. Waar bleef het advies rond het initiatiefvoorstel van Pvda raadslid Tine van de Weyer om moestuintjes aan te leggen in de wijken? Want wat blijkt nu? Die tuintjes worden binnenkort het decor van wildplassers en honden. Tenminste als we scheidend ambtenaar, gemeentelijk groenontwerper, Jan van Summeren, mogen geloven. In een interview sprak hij zich nogal negatief uit over die tuintjes. `Missers zijn de openbare kruidentuinen waar mensen vrijelijk selderie, bieslook en peterselie mochten plukken, maar die in de praktijk snel tot hondenuitlaatplaatsen verwerden.´ Kijk zo´n advies over de fysieke leefomgeving gaan we nu zeker missen. Maar dat zal Beton Links (nou ja.. links) een biet zijn. Of een rot zorg.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “Minder links, minder groen”

 1. Cees avatar
  Cees

  En dat schrijft iemand van Beton Rechts.

 2. Ruevert: geeft antwo avatar
  Ruevert: geeft antwo

  Oude politiek links en rechts. Werkt alleen maar in het voordeel van linkse/rechtse mensen die ongeneerd uit de ruif van het overheidsgeld slobberen. Adviesje links, adviesje rechts, er gaat een substantieel deel van onze gemeentebegroting op aan dit soort adviesjes. Je mag toch wel verwachten dat het ambtenarenkorps in dit dorp zelf haar broek kan ophouden en beslissingen neemt. Zo niet hef het gewoon op. Met een paar managers, die alles uitbesteden kun je de stroom van beslissingen beter beheersen. Moet je eens zien wat voor besparingen dat oplevert.

 3. tine avatar
  tine

  o,o, o, wat is Arjen weer vreselijk zuur ondanks dit prachtige Paasweer. Idd betreurt Jan van Summeren het dat er zotten zijn die hun honden in de openbaar toegankelijke plukkruidentuinen lieten poepen.
  Eeuwig zonde.Dat er gekken zijn die aan alles sch… hebben wil echter beslist niet zeggen dat buurtmoestuinen daarmee geen kans van slagen hebben.
  In buurtmoestuin de Spil aan de Broekhovenseweg komt geen hond naar binnen. Kwestie van beheer,hekje eromheen enz.

  A-sociale types selecteren trouwens niet op kruidentuin plantsoen of parkmaar zeggen doodleuk: ik betaal hondenbelasting om mijn hond waar IK DAT WIL zijn drol te laten leggen….

 4. Taimi avatar

  Haha. I woke up down today. You?ve creheed me up!