Geplaatst

Brabant is hip

Deze week ben ik weer eens jarig. Ik vraag me weleens af of ik nu een ´oudere´ ben, of nog niet. Ik mag al wel naar de bingo 40 plus of dansen voor 45 plussers. Maar ja, … dat zegt niets over mij. Eerder over de organisatoren van die evenementen. Vinden blijkbaar zichzelf al oud. Vandaag kreeg ik een persbericht van de provincie over een campagne voor jongeren. Toen ik dat las, besefte ik dat ik in ieder geval de juiste versnelling moet kiezen om de aansluiting bij de jongste generatie te behouden. En ik wist daardoor ook zeker dat er talloze ECHTE ouderen zijn die totaal de boot gaan missen qua moderne communicatie.

 Het persbericht kopt in: ”Campagne via social media voor jongeren “Ik ben een Brabander!”van start. Jongeren kunnen via social media laten zien dat ze trots zijn een Brabander te zijn, en aangeven dat ze op 2 maart gaan stemmen voor Provinciale Staten van Brabant. De campagne vindt plaats via Hyves, Facebook en Twitter, gecombineerd met een advertentiecampagne.” Persoonlijk gebruik ik wel hyves, maar de laatste twee dus niet. Vooralsnog heb ik dus nog 1 aansluiting.

“ Via een applicatie die op Hyves en Facebook wordt verspreid, kunnen jongeren aangeven of ze gaan stemmen of niet. Na het doorsturen van hun bericht wordt hun avatar (profiel foto) toegevoegd aan het hart mits zij aan hebben gegeven te gaan stemmen. Dit hart bevat daarmee een groeiend aantal jongeren dat aan andere jongeren laat weten te zullen gaan stemmen op 2 maart. Aan het eind van de actie worden de avatars gebruikt in andere media om een hart te creëren met daarin de bezoekers.`

 Nu ben ik de weg kwijt. Was is in godsnaam een avatar? Een fantasiemannetje? Nou, dat is niet ver bezijden de waarheid. Ik zoek het op: “Een avatar is een kleine afbeelding, meestal tussen de 48×48 en 150×150 pixels groot, die als gebruikersafbeelding op computerforums op het Internet of op chatprogramma’s als windows Live Messenger gebruikt wordt. Avatars staan meestal naast of onder de nickname van een lid. Een avatar is dan de verschijningsvorm van de persoon van vlees en bloed in de virtuele wereld of fantasiewereld. Het woord avatar komt oorspronkelijk uit het Sanskriet. In de Hindoeïstische filosofie betekent het incarneren of verschijnen van een (abstracte) god in de wereld in de persoon van een levend wezen.”

 Echt, ik zou weleens weten hoeveel Brabanders 45 plus dit persbericht van de provincie hadden begrepen zonder enige vorm van uitleg of commentaar als dit overgenomen zou zijn door een geprint medium. Ik zal mijn moeder van 77 die wel de krant leest, maar niet eens een computer heeft, eens vragen naar haar avatar en haar nickname. Ik vrees dat  dat niet gaat lukken via hyves, twitter of facebook. Maar ja, zij is dan ook geen jongere. En geen Brabander. Misschien scheelt dat ook.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Brabant is hip”

  1. Arjen Roos avatar
    Arjen Roos

    Even een update: jonge Brabanders vind je tegenwoordig via twitter, hyves en facebook. Maar ook superhelden lezen tegenwoordig geen kranten meer. Citaat: Superhelden.nl verschijnt in september 2011; vlak voor de Kinderboekenweek, die dit jaar als thema SUPERHELDEN! heeft. Het boek wordt gelanceerd met een grote marketingcampagne op Hyves, Facebook en Twitter.