Geplaatst

Natuurlijke reclame voor Henk

Blogger Henk Kuiper schrijft meestal over verkapte reclame-uitingen en het negeren,  ontkennen en verdelgen van tegen-geluiden. Nu hij nog steeds niet geëmigreerd is, wil ik hem op deze plaats een voorspoedig 2011 toewensen. EN ik maak van de gelegenheid gebruik om eens reclame te maken voor datgene waarover volgens Henk meestal niet tot nooit over gepubliceerd wordt: de natuur.

Hieronder een berichtje dat ik elders in de media NIET heb aangetroffen (zou het dan toch waar zijn dat sommige zaken structureel doodgezwegen worden?). Op de foto: bezuinigingen aan de rand van natuurgebied De Brand; bezoekers moeten het tegenwoordig met een kapotte stoel doen).

Hart voor Natuur, een coalitie van ruim twintig natuur- en milieuorganisaties, nodigt iedereen uit om op zondag 2 januari 2011 te genieten van de natuur.  In zeker 4 Noord Brabantse natuurgebieden wensen boswachters, natuurgidsen en vrijwilligers de bezoekers een gelukkig Nieuwjaar. Met deze publieksactie vragen de organisatoren aandacht voor de toekomst van de natuur en het landschap.

De coalitie Hart voor Natuur begrijpt dat er bezuinigd moet worden. Maar de korting van meer dan veertig procent die de natuur treft, is onevenredig zwaar. Jaarlijks gaat er ruim 300 miljoen euro minder naar de natuur. Het resultaat van tientallen jaren aankoop en beheer van terreinen- en landschap dreigt zo tenietgedaan te worden. De natuur die toch al zwaar onder druk staat dreigt verder achteruit te gaan.

De natuur- en milieuorganisaties maken zich grote zorgen over het voortbestaan van de natuur in Nederland. Zij verwachten dat meer plant- en diersoorten verdwijnen en dat landschap verrommelt. Inwoners van grote steden zullen meer moeite hebben om dichtbij eropuit te gaan, omdat er geen extra natuur bijkomt op korte afstand van steden. Bezoekers van natuurgebieden zullen merken dat fiets- en voetpaden slechter onderhouden worden door de bezuinigingsmaatregelen.

Graag nodigen wij u uit om te komen wandelen in het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen en te genieten nu het nog kan.

Datum:           zondag 2 januari 2011

Tijd:               Boswachters en vrijwilligers zijn ’s middags te vinden bij:

*          café Roestelberg van 12.00 uur tot 16.00 uur

*          Landgoed Bosch en Duin van 12.00 uur tot 16.00 uur

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Natuurlijke reclame voor Henk”

  1. cees de berk avatar
    cees de berk

    Gewoon helemaal niets doen aan die natuur. Komt allemaal vanzelf goed.

  2. henk avatar
    henk

    In Nederland is natuur in feite allemaal cultuur, het resultaat van eeuwenlange menselijke ingrepen en activiteiten. Met dat 'beheer' stoppen en het alleen aan de natuur verder overlaten zou het einde betekenen voor allerlei landschappen en biotopen die wij nu toch beschouwen als heel bijzonder. Sinds kort hebben we ook een prachtig natuurboek dat misschien wel als nooit eerder in onze regio laat zien hoezeer natuur in onze omgeving cultuur is: verbonden met mensen en meselijk beheer: cultureel erfgoed. Arjen, bedankt nog voor het schrijven en publiceren van dat schitterende boek 'De Brand, mooi eigenlijk'. Terecht presenteerde je dat hier als "Bijdrage aan cultuur". Veel bezieling en inspiratie ook voor het komende jaar. Hierbij ook alle andere trouwe bloggers en lezers op TilburgZ een heel goed 2011 gewenst.