Geplaatst

We kunnen beter emigreren

Zelden zo’n schandalige uitspraak over integratie gehoord. VVD-bobo Frits Bolkestein deed het vandaag in een interview met de pers: “Door het toenemend aantal antisemitische Marokkaanse jongeren is er in Nederland geen toekomst meer voor bewuste joden.”  Bolkestein doelde op joden die als zodanig herkenbaar zijn, bijvoorbeeld degenen die orthodox zijn gekleed. “Zij kunnen hun kinderen volgens hem beter aanraden naar Amerika of Israël te emigreren.  Door het voortwoekeren van het Israëlisch-Palestijns conflict blijft ook het antisemitisme bestaan. “

Arabische tv-zenders die hier via de schotel worden bekeken zouden dat antisemitisme aanwakkeren. Maatregelen zoals het inzetten van lokjoden veranderen volgens hem weinig aan het probleem. De Pers sprak Bolkestein naar aanleiding van zijn uitspraken in het onlangs verschenen boek Het Verval. Dat boek van Manfred Gerstenberg gaat over het jodendom in Nederland. In het boek wordt er op gewezen dat bij joodse feesten steeds vaker beveiligers aanwezig zijn. Ook is het op sommige scholen niet mogelijk les te geven over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog omdat allochtone leerlingen daar niets van willen weten.

Stuitend! Hoezo is het op sommige scholen niet mogelijk iets te zeggen over jodenvervolgingen? Als allochtone jongeren daar niets van willen weten, krijgen ze gewoon geen diploma.  Punt uit. Voorlopig is het nog steeds de Nederlandse overheid die hier het lesprogramma bepaalt. En dat is blijkbaar hoognodig ook. Antisemitisme is een verschijnsel dat vooral in de christelijke wereld bestond en bestaat. In de Arabische landen leefden ‘autochtonen’ , christenen en joden veelal beter samen. De kruistochten en het zionisme waren echter geen positieve sfeerbijdragen van ons Westerlingen. Marokkaanse anti-semitische jongeren EN Frits Bolkestein weten totaal niet waar ze het over hebben. Zo zijn orthodoxe joden altijd TEGEN de seculiere staat Israël geweest omdat zij pas naar het beloofde land wilden gaan als de messias op aarde zou komen. Het Palestijns-Israëlische conflict heeft dus totaal niets te maken met deze orthodoxe joden.

Het is toch een schandaal dat zo iemand, met die uitspraken, als VVD-coryfee wordt neergezet?  Wat gaat Frits morgen beweren? Dat Nederlanders maar beter naar Rusland kunnen emigreren omdat de allochtone jongeren straks niet voor onze ouderen willen zorgen? Of dat we dan toch nog een WK in ‘eigen’ land kunnen beleven?  Persoonlijk ben ik er meer van overtuigd dat het voor onze Marokkaanse EN onze autochtone jongeren beter is dat Frits Bolkestein gaat emigreren. Naar Noord-Korea bijvoorbeeld.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “We kunnen beter emigreren”

  1. Shoarma avatar
    Shoarma

    Hoewel je (iig een enkele keer) wat door elkaar haalt, deel ik je verontwaardiging geheel.
    Het door B. geconstateerde antisemitisme bestaat wel degelijk, en is verontrustend. Maar het wordt inderdaad eens tijd dat 'onze' christelijke cultuur de hand in eigen boezem steekt.