Geplaatst

Uitstappen raadsleden

Gisteren ben ik even bij de begrotingsbehandeling van de gemeenteraad geweest. Heel even, want de afloop staat eigenlijk vooraf al vast. De meeste moties en amendementen worden verworpen. Dat is echter geen reden om als oppositie maar de benen te nemen. Dat hebben de Lijst Smolders en Groep Roos ook nooit gedaan. We hebben altijd wisselende meederheden/coalities gezocht. Ook bij het indienen van moties en amendementen.

Bij het doornemen van het pakketje veranderingsvoorstellen vielen me een aantal zaken op: de kersverse oppositiepartijen Trots en Partij voor Tilburg kwamen met GEEN ENKEL VOORSTEL!!! Die zijn het dus nu al beu! De Verenigde Senioren Partij kwam ondanks tientallen jaren ervaring niet verder dan 2 moties. Één waarin werd verzocht om meer opleidingen in de zorgsector en één over het aantal wethouders: “Constaterende dat ons geluiden bereiken dat er in Nederland veel nieuwe wethouders uitstappen omdat ze het ambacht verkeerd hebben ingeschat en het niet aankunnen. Als dit in Tilburg zou gebeuren, pleiten wij ervoor om met 5 wethouders verder te gaan. De raad draagt het college op deze wijze raad mee te nemen omdat er dan op termijn meer middelen beschikbaar komen voor de mensen die in armoede leven.”

Chapeau Nel! Ik stel voor deze motie volgend jaar gewijzigd in te dienen  en het woordje ‘wethouders’ te vervangen door ‘raadsleden’  en het woordje ‘uitstappen’ door ‘boycot’.  Petje af overigens voor de TVP en de SP voor de vele inhoudelijke sterke moties en amendementen.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Uitstappen raadsleden”

  1. Ruevert: is der dage avatar
    Ruevert: is der dage

    Tja,
    Het dualisme was al dood voordat het geboren was. Elk dorp krijgt de vertegenwoordiging die het verdient. In dit geval ja-knikkers en zakkenvullers op kosten van de burger. Presentiegeld is belangrijker dan het welzijn/welvaart van het dorp.