Geplaatst

Schijtnoten in de super

Begin vorige week lagen ze er al in de supermarkt: die schijtnootjes van Sinterklaas. Pepernootjes en ander strooigoed met een sterk laxerende werking. Ze bezorgen mij en mijn zoon (we doen dagelijks even de super aan)  ook sterke braakneigingen. Sinterklaasspul hoort naar ons idee niet in de nazomer al op de schappen. We worden toch al ernstig geconfronteerd met tegenvallende weersomstandigheden. De zomer begon al te laat in de agenda’s van ons zuiderlingen; en nu zou ’t al helemaal voorbij zijn? Met de herfstchrysanten en het strooigoed in de schappen? Weg ermee!

En dan nu een Bavaria. En goed nieuws: de allereerste schijtnoot-olie is binnen in Nederland! En die olie blijkt een prima vervanging te zijn voor diesel.

In het tankstation NEW ENERGY op de NDSM-werf in Amsterdam kan deze olie getankt worden. Er is ook een meditiatiecentrum voor alle typen geesten. De schijtnoot-struik gedijt prima op arme grond en kan een geheel nieuwe bedrijfstak betekenen, en dus werk, en dus inkomen voor boeren in Afrika. De struik kan ook ingezet worden om de woestijn terug te dringen en landbouwgrond tegen oprukkende woestijn te beschermen. Jatropha heeft als groot voordeel dat het met zeer weinig water toe kan en, in dit geval, dat het niet eetbaar is waardoor dieren de struik met rust laten. De koek die overblijft na het persen wordt gebruikt als brandstof. Het vervangt houtskool van illegaal gekapte bomen en helpt daardoor ontbossing tegen te gaan. Kijk, daar raken we nu weer opgewekt van. Van die schijtnoot.

  

 

Alle berichten van deze auteur