Geplaatst

Zelfstandigen Let op uw Saeck!

Er wordt nog steeds driftig gesleuteld aan een paars kabinet. Ben reuze benieuwd naar de inbreng van de VVD. Dat was vroeger zo’n beetje de partij voor ondernemers en andere ‘zelfstandigen’. Maar sinds de campagne van de Tilburgse VVD voor een giga shopping mall aan de rand van de stad worden daar grote vraagtekens bij gezet. En terecht. De VVD is nu dus in onderhandeling met bijvoorbeeld de PvdA die de zelfstandigenaftrek wil afschaffen. Het idee daarachter? Zeer waarschijnlijk een compleet gemis aan affiniteit met deze onderdrukte bevolkingsgroep.

Wist u dat voor praktisch iedereen de koopkracht is gestegen. Behalve dus voor die zelfstandigen! Die gingen er maar liefst 4% op achteruit. Hoog tijd dat de rode broeders hun vooroordelen over dikbuikige, sigaarrokende ondernemers eens bijstellen!

Door een stijging van de lonen gingen werknemers die hun baan behielden er meer dan gemiddeld op vooruit, de toename was voor hen 3,1 procent. Mensen in de bijstand en arbeidsongeschikten zagen de koopkracht met 1,4 en anderhalf procent toenemen. Degenen die werkloos waren zagen de koopkracht met 0,6 procent dalen.

Degenen die eerst nog een baan hadden en later niet meer zagen hun koopkracht uiteraard het hardst kelderen. Bij hen was de daling zestien procent. De afname was elf procent bij mensen die arbeidsongeschikt werden of met pensioen gingen. Bij degenen die al met pensioen waren, steeg de koopkracht met 0,2 procent.

De tien procent met de hoogste inkomens zag de koopkracht met 0,4 procent achteruitgaan. Voor alle overige inkomensgroepen steeg de koopkracht tussen de een en twee procent.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Zelfstandigen Let op uw Saeck!”

  1. Ruevert avatar
    Ruevert

    een echte zelfstandige is vandaag overleden. Patrick Verbunt van Auberge du Bonheur heeft zijn strijd tegen kanker niet gewonnen.