Geplaatst

Uit de fractie gepleurd

Loyaal heb ik de afgelopen vier jaar gewerkt voor de Lijst Smolders Tilburg. Tot gisteren blijkbaar, toen ik werd gebeld door journalist Ben Ackermans van het Brabants Dagblad. Of ik even wilde reageren op het persbericht van Hans Smolders. "Welk persbericht?," vroeg ik. "Het persbericht van vandaag waarin staat dat u en Arno Sparidaens uit de fractie zijn gezet." Ik heb er niet veel van gezegd. Zoiets moet van je afglijden. Wel wilde ik vooral mezelf blijven. Niet natrappen. Tot het einde toe niet op iemand willen lijken.

Eén ding wil ik hier graag rechtzetten. Al was het maar voor mijn zoon Dirk Roos die dit jaar voor het eerst gaat stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij was en is heel erg trots op zijn vader die zo betrokken is bij de politiek en als nummer 3 op de lijst van de LST klaar was voor een tweede periode. Dirk stond ook op de kieslijst van de LST. Op nummer 20 weliswaar, maar hij maakte een punt: hij wilde meedoen. Vier jaar geleden hingen we samen nog de posters van Hans op in ons dorp. Vier jaar lang heeft er in Dirks’ ‘clubhuis’ een poster gehangen van Hans Smolders.

Begin januari kwam Hans bij mij thuis langs met de kieslijst. Daar moesten we voor tekenen, ik nummer 3, Dirk nummer 20. Een leuk moment waar ik een foto van heb genomen. Zie hier boven. Groot was de teleurstelling toen Hans de lijst NIET inleverde op het stadhuis en de stekker er uit trok. "Ik ga nooit meer stemmen," was de eerste emotionele reactie van mijn zoon.

Nu ben ik dus uit de fractie gepleurd. En wat schrijft Hans Smolders? (niet aan mij, maar aan de pers): "Beste redactie, het leugenachtige persbericht van gisteren, waarmee Roos de vice fractievoorzitter vd Hoven in verlegenheid bracht, is de bekende druppel geweest om tot het besluit te komen om Arjen Roos uit de LST fractie te zetten. De erfenis van Smolders mag zeker niet in handen komen van personen zoals Arjen Roos die dat blijkbaar graag zou willen in 2014. Het is niet voor niets dat hij niet op de definitieve kandidatenlijst van de LST stond."

Leugenachtig? Ik en mijn zoon stonden gemotiveerd op die kandidatenlijst. Wie is leugenachtig? Dat wilde ik even rechtzetten. U zult mij hier niet zien natrappen. Dat is niet mijn stijl. Ik en mijn zoon gaan WEL stemmen. Omdat het de moeite waard is. Tussen de vele ‘leugenachtige, onbekwame en onbetrouwbare’ politici (ik moet wel een beetje in stijl blijven toch?), lopen er toch nog een stelletje met een vleugje idealisme en bevlogenheid en soms ook met een beetje kennis. Dirk probeert ze via Stemwijzer te vinden. Ikzelf ken er een paar uit ervaring.

Het gaat u allen goed!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Uit de fractie gepleurd”

 1. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Vervelend voor je Arjen om zo afgeschreven te worden, via de krant. Troost je met de gedachte dat je Hans Smolders niet nodig hebt om een partij op te richten.

  Tip: Probeer in je zoektocht naar waar jullie op moeten stemmen ook deze alternatieve stemwijzer uit: http://tilburg.decultuurwijzer.nl

  Groet

 2. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Arjen, je kunt zo bij de Tilburgse Volkspartij aanschuiven. Ik heb me altijd verwonderd over het feit, dat een correct iemand als jij achter Smolders aanliep. In elk geval tot 2014 en hopelijk al eerder. Groeten en tot ziens,
  Loes Dielissen TVP

 3. avatar
  Anoniem

  Arjen, je weet me te vinden, ik sta achter je!
  Groeten, Ren

 4. GeenLSTer avatar
  GeenLSTer

  Ok, eruit geflikkerd, Mr. Correct.
  Maar w

 5. vincent brekelmans avatar
  vincent brekelmans

  Lees niu eens goed dat persbericht van die Smolders: "De erfenis van Smolders mag zeker niet in handen komen van personen zoals Arjen Roos"
  Hij probeert te lijken op Pim Fortuyn en dat zogenaamde erfgoed van Pim waar zijn LPF-ers de mond vol van hadden. Hansje was ook bang dat er na zijn vertrek ruzie zou ontstaan in de LST-fractie. Dat zou immers ook moeten lijken op de LPF. De 'erfenis' van Smolders? Wat moet dat zijn? Een hoop scherven.