Geplaatst

(anti-) reclameterreur helpt in omgang tegenstanders

Ik ben echt een fan van bioloog/schrijver/columnist Henk Kuiper. Hij schrijft en vertelt de prachtigste verhalen. Een fietstocht met hem door de stad is een waar genot. Hij laat je op een andere manier naar de ruimte kijken. Een verdwaalde boom die je eerst niet opviel, wordt opeens het levende bewijs van historische elementen die al lang verdwenen zijn. Een ‘simpele’wilg tegenover reclamebureau Scheepens doet hem herinneren aan een waterloopje dat ooit kronkelde langs de Frankische driehoek de Reit (waarvan er nog stees resten zijn!!!) richting de Bokhamer.

Sommigen vinden Henk echter een beetje irritant omdat hij altijd zo vol zit over de reclamepraktijken van de gemeente Tilburg. De reclame-terreur zelfs achter het beeldmerk van de strakke letter T. Ook ik dacht dat Henk zo nu en dan een beetje overdreef. Zelfs in complot-theorieën dacht.

Helaas, Henk overdrijft niet. Er zijn in Tilburg en op nationaal niveau krachten bezig die de heersende elite willen beschermen. En tegenstanders en nieuwelingen willen beschadigen en elimineren. In het najaar hadden we de reusachtige blokvorming tegen Hans Smolders die zogenaamd ‘corrupt’ zou zijn. Alle aandacht werd daarmee afgeleid van de uitkomsten van de MIDI-enquetecommissie die duidelijk aantoonde hoe kwalijk de rol van sommige wethouders en de burgemeester was. Uit alle hoeken en gaten kwamen de beschuldigingen aan het adres van Smolders. De bedenkers van de TOP25 van Tiburg gaan hier ongetwijfeld nog een vervolg aan geven want er ligt zowaar een heus artikel in de pijplijn over de gang van zaken rond de shopping mall.

Deze week stond er een groot artikel in het Brabants Dagblad over één van de directeuren van de vele gesubsidieerde instellingen. Het ging over de cultuursector in Tilburg die volgens hem compleet om zeep geholpen wordt als de lokale politieke partijen hun zin zouden krijgen.

Eerder stond er al een artikel in met de schandalige kop: "Oorlogsdillema helpt in omgang met PVV." Over de dillema’s waarmee agenten worstelden tijdens de Tweede Wereldoorlog die ook zouden gaan gelden als de PVV na de gemeenteraadsverkiezingen groot wordt. Dat vindt althans de Politieacademie die een boekje verspreidt over agenten in opleiding. Het artikel is geplaatst zonder enig wederhoor. De kop suggereert van alles. Zo subjectief. Zo sturend dat je afvraagt waarom een krant zoiets wil plaatsen? Misschien omdat PvdA-er Pieter Tops van de UVT ook toevallig bestuurslid is van diezelfde politie-academie? Misschien?

Waarom een bijna halve pagina grote foto van PvdA-wethouder Jan Hamming op de voorpagina naar aanleiding van de 50.000 ste bezoeker van de Irene Wüst-hal, naast een artikeltje over zijn poster, onder een hemelbestormend artikel over megalomane roeiplannen en naast de achterpagina met een advertentie van de (PVDA) Johan Stekelenburg-stichting? ENZOVOOOOOOOOOOOOOOOORTS.

Het is echte reclame- en propagandaterreur. En ik vind ‘t echt jammer om Henk Kuiper op dit gebied gelijk te geven. Ik had echt liever eerlijke voorlichting gezien. Betrouwbare informatie willen krijgen.

Maar het is zo erg dat je beter koppen kunt verzinnen als: "(anti) reclameterreur helpt tegen nieuwe politiek"

Alle berichten van deze auteur