Geplaatst

Fatsoenshalve beschuldigen wij ‘bestuurspartij’ PvdA niet van populisme

De Pvda bracht ons ooit al de zogenaamde Melkert-banen. In Tilburg krijgen we binnenkort Hamming-banen. De lokale PvdA wil immers zelf 5000 nieuwe banen scheppen. Dat staat tenminste in het verse verkiezingsprogramma. Het zou een geweldig resultaat zijn, vooral ook omdat we de afgelopen jaren nog nooit een banenplan van de PvdA hebben gezien. En dat in deze economisch zo moeilijke tijden. Immers: met name in steden met veel oude industrie neemt het aantal bijstandsuitkeringen al langere tijd sterk toe. Zo werden in Enschede, Eindhoven en Tilburg dit jaar meer uitkeringen aangevraagd dan in de vier grote steden.

Dat blijkt uit onderzoek naar de regionale verschillen op het gebied van bijstand. In Arnhem, Breda en Haarlem is het aantal bijstandsuitkeringen de eerste maanden van dit jaar zelfs nog gedaald. In de laatste maanden neemt het aantal mensen in de bijstand overal in Nederland toe. Uit het onderzoek blijkt verder dat gemeenten zich vooral ook zorgen maken over kleine zelfstandigen en wat oudere werknemers. In Tilburg hebben al 400 zelfstandigen om hulp gevraagd. Uit cijfers van de gemeentelijke ‘zelfstandigenloketten’ bleek al dat er veel meer zelfstandigen in de bijstand belanden.

Maar de PvdA Tilburg heeft uitgevonden hoe je banen schept als lokale overheid en dient daarmee als voorbeeld voor de rest van de wereld.(kuche kuche) In het kader van de nieuwe fatsoenslijn zal ik het geen ‘goedkoop populisme’ noemen. Nee, de LST wacht het plan van de PvdA geduldig af. EN, indien, goedgekeurd, zal de LST het aanbod doen om dat plan mee uit te voeren in het nieuwe college.

Maar ik ga u nog meer goed nieuws brengen: de PvdA Tilburg gaat binnenkort 10.000 nieuwe woningen bouwen. U leest het goed: terwijl er al duizenden te koop staan en de bewoners ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen, makelaars over de kop gaan, Heijmans (de zogenaamde ‘bouwer’ in de Overhoeken) bijna failliet is, gaat de PvdA er 10.000 toevoegen aan het huidige bestand. Waar precies is nog niet bekend. Ook hier wachten we de ‘plannen’ af.

En nog meer (en dan hou ik er voorlopig over op): terwijl iedereen denkt dat het landschap tussen Udenhout en Berkel-Enschot vooral OPEN blijft, gaat de PvdA die hele Nieuwe Warande volzetten met een sterrenbos!!! Udenhout kan de boom in.

 

Alle berichten van deze auteur