Geplaatst

We willen een eind aan het uitschakelen van mensen met stempels, etiketten en rare beeldvorming.

Henk Kuiper heeft een alternatief manifest geschreven inzake politiek fatsoen. Prima Henk. Lees hieronder:

Wij zijn het beu. Tilburg verdient beter.

Wij willen fatsoen en respect in de politiek.
Geen huichelarij meer. Geen achtergehouden gegevens en informatie.
Geen voortdurende aanpassing van gemeentelijke voorlichting en informatie aan de wensen van partijen die daarin reclame- en campagnegeld investeren.
De relevante feiten in plaats van reclame en campagne. Geen leugens en valse voorlichting.

We horen liever de waarheid, desnoods ongezouten en in weinig verhullende bewoordingen, dan dat we met keurige omgangsvormen en keurig taalgebruik verder worden belazerd, niet de noodzakelijke informatie en gevraagde gegevens krijgen.

We willen dat het over de inhoud gaat.
We willen dat op vragen serieus, inhoudelijk wordt gereageerd.
We willen dat brieven beantwoord worden.
Ook als het gaat over zaken die niet vallen onder het gepropageerde pakket T.

We willen een eind aan het uitschakelen van mensen met stempels, etiketten en rare beeldvorming. We willen een eind aan het omzeilen en beëindigen van discussie en communicatie met rare verdachtmakingen en vervolgens uitdraaien zelfs van de reactieknop. We willen op zijn minst onder dit manifest een reactieknop die niet is/wordt dichtgedraaid.

Met name met die laatste alinea snijdt Henk hout. Lees maar eens wat eerste-manifest-initiatiefnemer Jasper Mikkers schrijft over duizenden Tilburgers: "In Smolders’ ‘partij’ (een groep ‘uitverkorenen’, geselecteerd door Smolders persoonlijk) zijn politiek optreden nuance en relativering taboe. Zijn ‘partij’ is een samenscholing van mensen die zich laten leiden door frustratie en paranoia, die een afkeer hebben ontwikkeld tegen alles wat niet gewoon is, tegen ieder die niet is zoals ze zelf zijn, tegen ieder die om wat voor reden ingedeeld kan worden bij een elite."

Mikkers beledigt, stookt het vuurtje op (demoniseert) en roept daarna op tot meer fatsoen in de politiek. Hoe doorzichtig en slecht getimed. Jammer voor hem: dit soort campagnes worden in Nederland steeds meer doorgeprikt. Mensen geloven het gewoon niet meer. Ook niet als het onder het mom van ‘wetenschap’ wordt beweerd.

reageren mag: arjenroos@raadtilburg.nl

Alle berichten van deze auteur