Geplaatst

Het moet niet veel gekker worden

Sommige krachten proberen Henk Kuiper en de LST soms weg te zetten als negatievelingen die een sta in de weg zouden zijn voor de ‘ontwikkeling van de stad’. Henk Kuiper schrijft al jaren over de reclamecampagnes en citybranding vanuit het stadhuis. Dat hij vaak eenzaam en aanhoudend is, is bekend. Maar daarmee is niet gezegd dat Henk ook niet heel vaak gelijk heeft als hij schrijft over geraffineerde reclametechnieken, de verstrakking doormiddel van het T-logo. Enzovoorts. Helaas voor de voorstanders van het huidige beleid beginnen steeds meer Tilburgers de ogen en oren te openen. Krachttermen als ‘manipulatie en propaganda’ zijn niet typisch LST of Henk Kuiper(ssss). Lees hieronder maar eens wat de woordvoerder van alle Verenigingen van eigenaren en alle winkeliers schrijft in zijn persbericht. Lees en huiver (ik wou echt serieus dat t allemaal niet waar was, maar een hele donkere droom.):

"Tilburgs College van B&W houdt informatie achter

Strijd rond referendum op 4 juni over shopping mall in Tilburg laait op

Tilburg is al maandenlang in de ban van de stemmingsdatum 4 juni. Tilburg kiest dan namelijk in een referendum voor of tegen de bouw van de grootste shopping mall van Nederland ten noorden van de stadsrand. Het college van B&W voert een zware strijd tegen de Tilburgse ondernemers die de mall niet zien zitten. Gisteren berichtte het Brabants Dagblad dat het college daarin zover gaat dat het de gemeenteraad en de bevolking belangrijke onderzoeksgegevens onthoudt.

Een onderzoeksrapport, dat nota bene in opdracht van het college van B&W (burgemeester Ruud Vreeman en wethouder Joost Möller) is opgesteld, bevat uitkomsten die het college niet welgevallig zijn. Het schetst een beeld van de potentiële groei van de Tilburgse binnenstad die door de komst van de shopping mall geheel doorkruist wordt. Er komen nu geen 4000 arbeidsplaatsen bij in de stad, er komt wellicht geen nieuwe business school en de stad biedt straks een aanblik van leegstand en ramsjwinkels. Hein van Oorschot, bestuursvoorzitter van de Universiteit van Tilburg, openbaarde gisteren in het Brabants Dagblad de schokkende uitkomsten van het rapport en de manipulatieve werkwijze van het Tilburgse gemeentebestuur.

Effect van de mall op de binnenstad en buurtcentra

De Tilburgse ondernemers strijden tegen de komst van de shopping mall. Natuurlijk is de mall een bedreiging voor de winkels in het centrum en de buurtwinkels. Maar de lokale detailhandel staat ook voor de veiligheid op straat en de levendigheid van de stad. Zaken in het belang van de winkeliers én de inwoners. Een mall buiten de stadsrand zuigt alle werkgelegenheid en bedrijvigheid weg uit de stad. Tilburg is niet de juiste plaats in Nederland voor een dergelijke shopping mall, die tot de grotere in Europa wil behoren. Een nieuw, kleiner winkelcentrum in de stad erbij zou een beter idee zijn, want de Tilburgse ondernemers zijn echt niet vies van een beetje concurrentie. De ondernemers ervaren het standpunt van de Tilburgse universiteit tegen het college als een steun in de rug. "

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Besemer van de Tilburgse winkeliers en VvE’s, telefoon (06) 27 57 68 51.

Meer informatie over de campagne van de Tilburgse ondernemers zie: http://www.kiesvoortilburg.nl/

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “Het moet niet veel gekker worden”

 1. cees verwey avatar
  cees verwey

  Al weer een stukkie!!!!?? Nu is het helemaal gedaan met de pluriformiteit op TilburgZ!

 2. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Cees

  Al weer een stukkie!!!!?? Nu is het helemaal gedaan met de pluriformiteit op TilburgZ!

  Ja, u vind het niet leuk net als het voornamelijk linkse deel uit de raad dat de LST actief is.

  Ook via dit medium komen we via de LST te weten wat er allemaal gedaan wordt in de achterkamertjes van het gemeentehuis.

  Complimenten voor de LST.

 3. cees verwey avatar
  cees verwey

  College van B&W houdt informatie achter over effecten Mall

  donderdag, 07:08, 7 x bekeken
  4000 banen blijken verloren te gaan, de binnenstad is ten dode opgeschreven, de wijkwinkelcentra zullen niet overeind blijven en de kosten voor Tilburg zullen tig keer hoger uitvallen dan B&W nu beweert. Zo blijkt uit rapporten die het college al in 2008 zelf heeft laten uitvoeren, maar die het daglicht nooit hebben mogen zien.

  Wethouders M