Geplaatst

Positief nieuws over koken en eten

"Kriegelig", vindt ze de teneur van sommige van mijn stukjes. PvdA-raadslid Tine van de Weyer stelt bovendien dat ik op de een of andere manier "- bekwaam schrijver als je bent – altijd weer een suggestie van negativiteit aangeeft." Persoonlijk vind ik mijn gezonde kritiek een flink stuk positiever dan negativisme, maar als oppositielid moet je blijkbaar je plaats weten.

Vandaag ben ik ook weer buitengewoon positief gestemd, het is ook prachtig lenteweer. Ik krijg er honger van. En omdat iedereen hier op TilburgZ tegenwoordig over koken en eten schrijft, begin ik er ook zin an te hebben. Positief blijven, is het motto. Dus ik schrijf nu niet over een tweedaags restaurant aan een vangrail onder het mom van "kunst in de openbare ruimte’ a raison van meer dan 50.000 euro subsidie en u leest nu niet over het kunstproject rondom en in het voormalige rioolgemaal Moerenburg waarbij kunstenaars met meer dan 50.000 euro subsidie een dagje bosbessen, brandnetels en bramen gaan plukken om die daarna door een kok te laten bereiden.

Nee, daar leest u nu niets over, want ik ben in een vrolijke bui. Ik word ook nog eens extra vrolijk als ik lees over een kruidentuintje in de Kruidenbuurt dat door MOM-manager Ralf Embregs samen met kinderen uit de buurt is aangelegd in de Karen Weening-speeltuin, geheel zonder subsidie en met minimale middelen. De buurt is  daar zo enthousiast over dat ze nu zelfs een groententuin gaan onderhouden bij een boer in Riel. Helemaal voor nop. Prima initiatief Duurzaam Tilburg en Speurneuzenclub. Gewoon niet afwachten totdat de PvdA komt koken. Gewoon zelf de handen uit de mouwen steken.

Hier volgt het optimistische relaas van Linde Braber uit de Kruidenbuurt’ (zonder dubbele bodem): "Als u dit leest zijn de eerste salades uit onze eigen tuin al opgegeten. Elke woensdagmiddag willen we na ons praatuurtje over Gezonde Voeding, Opvoeding en Beweging (tussen 2 en 3 u) voor de kinderen een heerlijke gezonde salade klaarmaken en een gezellige picknick organiseren (tussen 4 en 5 u)  in de speeltuin. Als de nieuwe keet die er al staat helemaal ingericht is, kan het ook met minder mooi weer doorgaan.

Onze Llink kruidentuin is natuurlijk wel erg klein. Zoveel groenten hebben we wekelijks niet. Daarom is er nu ook een moestuin in Riel bij een boer die dit jaar geen kans zag zijn moestuin in te zaaien en te onderhouden. Voor beiden een win-win situatie!Om de tuin te onderhouden fietsen vrouwen elke woensdagochtend om 9 uur stipt naar Riel (ca. 40 minuten via het Bels Lijntje) en zijn omstreeks 12.15 weer terug.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “Positief nieuws over koken en eten”

 1. cees verwey avatar
  cees verwey

  Niet te veel stukjes plaatsen Arjen, dan komt de pluriformiteit in gevaar.

 2. chris avatar
  chris

  Wist je dat niet alleen de PvdA kookt, maar dat ook GroenLinks ronde tafelgesprekken had waarop veel eten. Waar komt al dat gebunker toch vandaan? Ik dacht dat links stond voor consuMINDEREN!

 3. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  het maakt niet uit wie wel of wie niet zoiets organiseerd, maar het is wel een goei initiatief.

  het is toch tevens een manier om kinderen op een leuke manier van de straat te houden.

  zat er zelf ook aan te denken voor een volkstuintje te huren, voor mijn kleinkids.

  dat zijn nou dingen die belangrijk zijn, maar doe het niet om jullie naam omhoog te halen ivm de aankomende verkiezingen.
  zulke dingen opzetten moet veel meer gedaan worden door gemeente bestuur.
  komen ze wat meer met de burgers in contact, de jeugd is de toekomst.

 4. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ chris
  Ik dacht dat links stond voor consuMINDEREN!

  Heb je wel eens goed rondgekeken in die linkse fracties