Geplaatst

Mensen raken verhit van Marjo

Er is iets aan de hand met Marjo Frenk van GroenLinks. Een artikel van haar kreeg meer dan 60 reacties, waarvan een groot deel complete bagger. Eerder deze maand had Marjo al aangegeven dat ze NOOIT een reactie had verwijderd. Maar nu zijn alle reacties weg. En niet gedeleted door Marjo blijkbaar,maar door de webmaster Tom Pijnenburg!

Tom schrijft daarover: "Alle reacties op deze post van Marjo zijn verwijderd omdat de gemoederen te verhit raakte, het ging niet eens over het onderwerp, de MALL.  Door deze ingreep is het nu niet mogelijk op  posts van Marjo Frenk te reageren. Een afkoelperiode lijkt op zijn plaats. Dit is een ingreep van de webmaster."

En dat terwijl Marjo toch altijd mans genoeg is om van zich af te bijten. Zou er iets zijn met Marjo? Ook het commentaar bij het pro-mall-filmpje, de co-produktie van jut en juul Jan van Esch (PvdA) en Roel Lauwerier (VVD) is door de webmaster veranderd, hij heeft t van een beschouwing over de richtinggevende stijl aangepast: Tom zelf zegt ervan: "Beste lezers, ik heb de tekst bij het bovenstaande filmpje iets geobjectiveerd, lees het nog eens."

Wat is er toch aan de hand met Marjo, Jan en Roel? Als columnist voor de LST krijg ik voortdurend modder naar mijn kop zonder dat iemand mij ooit in bescherming neemt. Laatst nog ben ik door de PvdA verweten haat te zaaien en een wig te drijven tussen autochtonen en allochtonen. Onzin natuurlijk waar ik totaal niet van onder de indruk ben.

Ik hoop dat Marjo, Jan en Roel binnenkort weer deel nemen aan het openbaar debat en ik wens ze vanaf deze plaats veel beterschap toe.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

27 reacties op “Mensen raken verhit van Marjo”

 1. chris avatar
  chris

  Geweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeldig!

 2. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Beste heer Roos,

  Mooie uiteenzetting.

  U bent toch lid van de LST ?
  Die hoeven geen bescherming die kunnen goed voor zichzelf opkomen en hebben de hulp van de heer Pijnenburg echt niet nodig.
  Die mannen kunnen tegen een stootje is gebleken en dat is wat de Tilburgers willen.
  Chapeau voor jullie club en op naar de coalitie deelneming zou ik zeggen.

  Die slappe hap ( MARJO,JAN,ROEL EN OVERIGE COMPANEN )worden van alle kanten geholpen door het BD,TV10 etc,etc
  De afrekening volgt door de Tilburgers hoop ik in 2010

  @ Ik hoop dat Marjo, Jan en Roel binnenkort weer deel nemen aan het openbaar debat

  VOOR MIJ HOEFT DAT DUS NIET !!

 3. arjen avatar
  arjen

  Beste Harm….. een compliment wil ik eens incasseren. Bedankt!!!!!

 4. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ een compliment wil ik eens incasseren.

  ere wie ere toekomt.

 5. bas avatar
  bas

  arjen, je hoeft je niet zo tekort gedaan te voelen (middelste kind thuis?).
  Wat doe jij in het clubhuis van de LST als daar een ordinaire vechtparij uitbreekt. Ga je er dan omheen staan om de boel verder op te jutten of zet je de vechtersbazen uit elkaar? Tom heeft terecht volgens mij voor het laatste gekozen.

 6. julesluijten avatar
  julesluijten

  Geachte heer Roos, ik waardeer normaliter uw bijdragen op deze site en het feit dat u zich openstelt voor discussie van allerlei aard, maar misschien moet u deze zin en ik citeer: " Een artikel van haar kreeg meer dan 60 reacties, waarvan een groot deel complete bagger." toch maar even terugnemen. Diverse mensen nemen deel aan deze weblog en ik denk dat u hun (en mijn) reacties niet af mag doen als bagger hoor. Dat is een beetje denigrerend.

  Ik begrijp uw frustraties echter wel een beetje hoor n.a.v. uw artikel over allochtone zelfstandige ondernemers.

 7. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  ik wil hier even mijn excuses voor marjo en tom aanbieden.
  zal geen antwoordt meer geven op l…..gangers maar alleen op serieuze reacties.

  zo zie je maar dat mensen met een uitkering zich niets hoeven te laten zeggen, zij zijn niet MINDER!

  verder hou ik erover op arjen.
  voorlopig lees ik alleen maar het echte werk.

  nogmaals sorry gr sjan

 8. julesluijten avatar
  julesluijten

  Je hebt gelijk,Sjan.

 9. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Omdat ik ook nog gewoon een baan heb waarbij ik niet de hele dag tijd en gelegenheid heb om Tilburgz te lezen was ik een aantal dagen niet op de site geweest toen ik het mailbericht van Tom las over het verwijderen van de reacties op mijn stukjes.Ik waardeer de reactie van Sjan bijzonder, ze slaat de spijker op de kop en voel me zeer negatief geraakt door de reactie van Harm die er niets van begrijpt en er mede de oorzaak van is dat ik er even niet meer zoveel zin in heb. Veel anderen zijn ook afgehaakt en men moet zich hier ernstig afvragen of het werkelijk de bedoeling is dat alleen Aren Roos en Henk Kuijpers hier de dienst uitmaken. In het debat en voor de democratie is plurifomiteit van belang, respect voor alle meningen en een beargumenteerd voor of tegen iets zijn is prima. Een bombardement van negatieve mails/berichten draagt nergens toe bij. Iedereen hier weet dat ik altijd op de inhoud in ga en nooit reacties verwijderd heb. Ik beraad me nu op hoe verder. De lust om hier weer vrolijk opnieuw te gaan beginnen is even over.

 10. arjen avatar
  arjen

  @Marjo
  Mij hoor je niet zeggen dat het de bedoeling is dat alleen ik en Henk Kuiper hier de dienst uitmaken. Wordt knap saai zo. Heeft overigens helemaal niet aan mij gelegen, denk ik zo.

 11. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Marjo ,

  ik geef je volstekt gelijk. Tilburgz verwordt langzaamaan tot eeen akelig en rancuneus podium. Ook ik moet zuinig omgaan met mijn tijd en heb (naast het raadswerk) diverse taken die ik moet vervullen en waarin mijn kost moet verdienen.
  Als ik na enige tijd weer eens op inhoudelijke gronden reageer(onlangs op het z.g. 'teveel aan podia' zoals door Arjen Roos wordt gesuggereerd) krijg ik per onmiddellijk de wind van voren van dhr. Snoeren met de dooddoener:

  'Hebben ze u bij de Partij van de Armoede weer permissie gegeven om te orakelen op TilburgZ
  Jammer dat die muilkorf er weer af is.
  Alle hens aan dek want de dorpsgek is weer on line.'

  Dan vraag je toch echt af waar dhr. Snoeren c.s. op uit zijn. Volgens mij alleen maar op beledigen en zwartmaken. Zonder enige fundering, zonder

 12. arjen avatar
  arjen

  @Tine
  Echt Tine, die kritiek vind ik niet terecht. Kijk maar eens terug: recentelijk heb ik hier toch OOK zeer positieve stukjes geschreven, zoals over het briljantje Reeshof Royaal en Lichtpuntjes op de Heuvel, over het planten van stekken en enten van de oude lindeboom. Ik ben overigens niet bevooroordeeld, maar vaak zeer kritisch. Iemand moet dat toch wezen?

 13. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  tine, het ligt niet aan het schrijven van arjen, maar aan degene die zich onder een schuilnaam weergeven op dit log.
  die reageren niet alleen met kritiek, maar soms met je priveleges.

  dat kan ik ook, een andere naam aan nemen en mensen de grond in trappen.
  eerlijkheid kennen ze niet, vandaar die valse namen.

  wat het ergste is, dat het mensen zijn die schijnbaar met de gegevens van burgers in contact komen en hier op het log voor je voeten gooien.
  ik noem het een soort van corruptie, waar de burger machteloos tegenover staat.
  misbruik van de privacy wetgeving kun je het ook noemen.

  1 raadslid bv [zal de naam niet noemen] betrok er op een gegeven moment mijn kinderen en kleikinderen bij, dat die ook mee gezogen werden in het leven van mij.
  nou dan gaat het bij mij gewoon te ver, hoe weet ze dat denk ik dan?
  dat ik kleinkinderen heb?
  dan denk ik, wat weet zij nog meer, wat heeft zij met mij te maken, en het vertrouwen in gemeente zakt bij mij dan automatisch verder de diepte in.

  als burger ga je dan denken, gebruiken ze het ook tegen mijn kinderen?

  tja ik zie het als een machtsspel, en verdedig mij dan ook fel.

  maar als je dan terug leest naar wat jij nou schrijft over arjen, is dit het zelfde, jullie hier op het log doen precies het zelfde alleen ik gebruik mijn volkstaal.

  jullie bekritiseren soms met nette woorden maar als je de nederlandse taal machtig bent, kan dit net zo krenkend werken als mijn volkstaal.

  laat iemand in zijn waarde, kritiek is goed, maar hier is het niet altijd kritiek.
  het is meer om te laten zien aan de burgers dat het de partij namen zijn waar het aan schort, met het doel meer stemmen te halen.

  nee het ligt niet aan de manier hoe arjen schrijft, het gaat hierboven over iedereen die hier reageerd.

  ik ben een leek met minder scholing als menige hier op het log, maar begrijp jou schrijven verdomde goed arjen.
  der is dan ook niks mis mee.

  sommige vergeten de nederlandse taal of lezen het maar half.

 14. julesluijten avatar
  julesluijten

  Ik ben het helemaal met je eens Marjo. Ik overweeg al weken om helemaal niet meer mee te discussieren op deze weblog, die voorbehouden schijnt te zijn aan raadsleden. Als gewoon burger krijg je het gevoel dat je mening niet meetelt, raadsleden dreigen te vergeten dat zij er zitten dankzij die gewone burger. Geef je kritiek op de handelwijze van een raadslid, dan krijg je van dat raadslid terug dat je die persoon voor rotte vis uitmaakt, terwijl dat niet zo is.

  Ik ben zover dat ik overweeg niet meer te gaan stemmen en geloof me, dat kost me heel veel moeite om dat voor het eerst in al die jaren niet meer te doen. Maar voor deze verandering is de Tilburgse politiek voor het grootste deel verantwoordelijk. De handelwijze van college en raad en de reacties op deze weblog hebben ervoor gezorgd dat mijn betrokkenheid tot 0 is gereduceerd.

  Veel succes verder met z'n allen!

 15. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Arjen
  nogmaals:ik heb nauwelijks kritiek op je stukjes, sterker nog: ik geef juist aan dat ze stilistisch heel aardig zijn geschreven. Maar ik ben wel een beetje teleurgesteld over de wat kriegelige teneur (en dat is iets anders dan kritisch) die uit de meeste ervan spreekt.
  Wat dat betreft: herlees de laatste zes woorden van je eigen weblogje hierboven nog maar eens…..

  @Sjan
  met waardering voor je uitvoerige reactie.

 16. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  jules, machteloosheid in je woordenschat?
  veeg je eigen straatje eerst schoon.

 17. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  dank je tine.

 18. arjen avatar
  arjen

  @Jules
  Ik weet niet waar je t over hebt. Van die paar raadsleden die hier uit betrokkenheid iets willen doen, zijn zowel Marjo, Tine en ik inhoudelijk bezig.

 19. arjen avatar
  arjen

  @Tine:
  "ik wens ze vanaf deze plaats veel beterschap toe"
  Zijn die woorden kriegelig?

 20. varkenshand avatar
  varkenshand

  De stap van kruikenzeiken naar azijnpissen is blijkbaar niet zo groot.

  Raadsleden doen hun best en weten waar ze het voor doen maar ik heb ook meer dan mijn bekomst van enkele reaguurders alhier. Google eens op 'trolling' zou ik zeggen.

  TilburgZ begon ooit als Cultuurportal maar is nu blijkbaar veranderd in een urinoir voor een tiental geestelijk incontinente uitkeringstrekkers.

  Allemaal de schuld van de PvdA. Gelukkig weet Geert de Grote straks wel raad met dergelijke UWV-toeristen!

  Volgens mij heb ik nu de goede toon te pakken. 🙂

 21. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ varkenshand

  Je trekt in ieder geval een beerput open !!
  Moet je aanspreken !!

  Ik ben het met je stelling eens dat Geert de Grote een nieuwe wind laat waaien
  Wat is een juiste toon, de waarheid komt altijd hard en vervelend aan.

 22. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Ik heb weinig problemen met UWV toeristen. Deze mensen hebben tenslotte jarenlang premie betaald voor deze sociale voorziening.

  Waar ik me aan erger is al aan die langdurige steuntrekkers die aan de ene kant de maatschappij vervloeken omdat die en alleen die schuld heeft aan de situatie waarin ze verkeren. Aan de andere kant is diezelfde maatschappij (lees de belastingbetalers) wel prima als ze aan het einde van elke maand hun klauw kunnen ophouden bij de Sociale Dienst. Er is veel werkeloosheid en dat is niet alleen door de crisis, maar als je wilt werken dan is er werk en kan je morgen nog beginnen.

  Maar er is niks makkelijkers als de hele dag in je nest liggen en aan het einde van de maand gewoon je geld krijgen. Toppunt is nog dat je dan het lef hebt om op TilburgZ te schrijven dat jouw situatie de schuld is van Geert Wilders, ambtenaren, de Gemeente en de ondernemers van de Surinaamse buurtsuper op de Korvelseweg en jijzelf geen enkele blaam treft.

 23. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  burgermannetje, ik hou van jou.

  omdat je zo hard voor mij werkt!?

 24. arjen avatar
  arjen

  Zeg burgermannetje en sjan, we gaan hier die discussie over uitkeringen toch niet herhalen, h

 25. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Ocherm…Arjen..het is niet eerlijk nee!
  Zij zijn groot, maar jij niet klein, dus niet laat het maar zo…zie het als een beslissing van hogerhand waar je respect voor moet hebben!
  Begrip is iets anders….

 26. arjen avatar
  arjen

  @repelsteeltje
  leuk om er calimero bij te halen..maar voor de rest is t abacadabra. Verklaar je nader.

 27. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  nee arjen ik heb alleen een roer omgegooit, mag je niet van iemand houden?