Geplaatst

Reeshof Royaal: een briljantje

Reeshof Royaal, een feest voor de stad

Het is mooi voorjaarsweer en ik heb er zin an om eens positief nieuws te brengen in deze column! Een deel van de (binnen)stedelijke voorzieningen en evenementen zou best s naar de Reeshof verplaatst mogen worden. Een evenement als Reeshof Royaal moet eigenlijk in t rijtje Tilburg Trakteert staan EN subsidie krijgen uit t evenementenpotje van wethouder Joost Möller. Tot zover de politiek. Nu het feest! Gelukkig is de organisatie erin geslaagd om een geweldig programma in elkaar te timmeren. Geheel op eigen kracht! Chapeau!

Wie Koninginnedag donderdag 30 april aanstaande op zoek gaat naar een groots evenement voor het hele gezin, komt waarschijnlijk uit in de Reeshof. Tientallen activiteiten, optredens en workshops vinden plaats in Winkelcentrum Heyhoef en het Reeshofpark. Van kermis tot kinderboerderij, van straattheater tot springkussen en van markt tot musicalpodium. Niet genoeg? Wat dacht je van dans-, graffiti-, frisbee- of stoepkrijtworkshops? En voor echte waaghalzen en kluskoningen zijn er de zeepkoetsen- en toiletpotraces. Een druk programma dus, waar voor ieder wat wils te vinden is. Eigenlijk te veel om op te noemen

Hoog bezoek

Niet alleen ‘de koninging’ maar ook de plaatselijke ‘hoogheid’, wijkwethouder Jan Hamming,  geven beide acte de presence tijdens de openingsceremonie om 13.15. Verschillende activiteiten op het terrein zijn dan al begonnen. De markt in het winkelcentrum bijvoorbeeld en de kermis. Tot het eind van de dag kun je uiteenlopende acts en optredens verwachten. Ook activiteiten zijn er genoeg. Bijna overal kun je zo, gratis meedoen. De kermis is natuurlijk niet gratis en  als je wilt meedoen aan de zeepkoetsenrace of graffiti workshop? Dan moet je je snel aanmelden via de website. Zeker de moeite waard want Carwash Quickwash sponsorde maarliefst € 200,- prijzengeld voor de zeepkoetsenrace en voor de graffitideelnemers wacht een wand van wel 10 meter, aangeboden door Hornbach, om beschilderd te worden. Er valt trouwens nog meer te winnen tijdens het evenement. Zo kun je bij verschillende spellen punten winnen om mee te doen aan de ballonwedstrijd van De Hypotheker. Doe je mee? Dan maak je kans op theaterkaartjes, cd’s en nog veel meer prijzen die Theaters Tilburg beschikbaar stelde. Ook bij het hoofdpodium is er regelmatig de kans om flink in de prijzen te vallen. En als je van alle activiteiten honger hebt gekregen? Dan ga je toch lekker pannenkoekversieren of langs bij een van de andere eettentjes op het terrein.

Meer weten over het evenement of heb je vragen of reacties? Surf dan naar www.reeshofroyaal.nl

Schrijf je in en win!

Heb je nog wat knutseltijd over deze voorjaarsvakantie? Dan moet je je zo snel mogelijk inschrijven voor de zeepkoetsenrace! Waarom dat de moeite waard is? Niet alleen is het erg leuk, er is ook nog een € 200,-  prijzengeld ter beschikking gesteld door Carwash Quickwash. Dus heb jij zin om lekker door het Reeshofpark te racen in je zelfgemaakte zeepkoets? Bel dan zo snel mogelijk met Ton van Stiphout: 0649909963 voor meer info.

Prinsheerlijk painten. Doe mee!

Onder begeleiding van twee echte graffiti kunstenaars kun je  op Koninginnedag naar hartelust graffiti spuiten. Op de 10 meter lange Hornbach Graffitiwand langs het fietspad dat loopt van winkelcentrum Heyhoef naar het Reeshofpark kun je oranjegevoel laten zien op de wand. Deelname aan de workshop is gratis en voor verf wordt gezorgd door De Verfkampioen Tilburg. Maar let wel op! Alleen vooraf aangemelde deelnemers kunnen meedoen! Dus meld je bij Jeroen, tel: 06-43056866 of stuur een mailtje naar aanvaring@hotmail.com en ben er snel bij! Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

UFO’s in het Reeshofpark!

Ja, je leest het goed! Op Koninginnedag zul je er flink wat zien; Ultimate Frisbee Objects! De Flying High Ultimate Frisbee vereniging geeft dan gratis demonstraties van deze intensieve teamsport. Iedereen kan meedoen om zich de basis moves van de sport eigen te maken. Dus neem vooral ook opa of oma mee om een schijfje… eh UFOtje mee te gooien.

Zeg maar ‘Woef’ naar het vogeltje!

Natuurlijk is een feest bij Winkelcentrum Heyhoef niet compleet zonder Hoefie! Hij is de enige hond die zonder riem mag loslopen op het winkelcentrum. Als je hem ziet mag je met hem op de foto. Wel lief vragen natuurlijk, dan is hij zeker braaf. Oh ja… hij kan ook pootjes geven en vindt het heel fijn om zachtjes geaaid te worden.

Zet de boel op zijn kop!

Heb jij wel eens op z’n kop als een soort spiderman aan de muur gehangen? Niet? Nou grijp dan nu je kans en blijf lekker plakken bij de kleefwand van de Stichting Ja. Met een flinke aanloop en een plakkend pak. Zet je de boel op zijn kop en krijg je meteen een heel andere kijk op Koninginnedag.

Hey pannenkoek! Ik ga je versieren!

Heb je ze geproefd tijdens het winterpark? Die superlekkere pannenkoeken volgens grootmoeders recept? Met melk en eieren vers van de boer en meel rechtstreeks van de molen in Oisterwijk? Niet? Dan moet je tijdens Reeshof Royaal echt even langsgaan bij de Pannenkoekentent. Verse 100% natuurlijke pannenkoeken vanaf € 2,00 die je dankzij Delicia ook nog eens gratis mag versieren met Studio100 strooisels.

Sierlijk Schminken

Een spinnende leeuw? Een kattige spiderman? Of zie je liever tien vrolijke elfjes? In de buurt van de kinderboerderij en het Tilburg 200 plein kun je naar hartelust professioneel geschminkt worden. Dus trek alvast je bijpassende pakje aan en ga er maar eens goed voor zitten.

Pas op! Loslopende saurussen!

Ze zouden uitgestorven zijn. Maar de reuzen uit de prehistorie keren luidruchtig terug op winkelcentrum Heyhoef en in het Reeshofpark. Met een oerklank stormen Saurussen door de menigte, op zoek naar voedsel. Je springt angstig opzij, zulke grote dieren heb je nog nooit gezien. ‘Gelukkig’ denk je als ze aan een boom beginnen te knabbelen. Het zijn vegetariërs! Speels laten de Saurussen zich bekijken, happend naar je uitgestoken hand, hun staarten zwiepend over je hoofd als ze omdraaien en verder trekken.

Pas op: Vliegende taarten, Sumo worstelaars en ballonnen!

Op Koninginnedag is ook de Kinderraad Reeshof van De Twern aanwezig bij Reeshof Royaal. Je kunt taarten bij ze gooien en Sumo worstelen in opblaaspakken. Als je wint bij het worstelen, bij taartengooien of een van de andere spellen dan mag je een ballon oplaten bij het kraampje van De Hypotheker. De ballonnen die het verst komen winnen leuke prijzen; kaartjes voor een cabaret voorstelling, een musical fun pakket met dvd’s, cd’s of boeken! Er zijn maar 200 ballonnen te vergeven dus snel aan de slag want weg=weg.

Swingen op het SlimGym® dansplein

De SlimGym® crew, zorgt ervoor dat er gedurende de hele dag activiteiten zijn voor ieder en die van een feestje, bewegen en swingen houd. Bewegen is op het "SlimGym® dansplein" één groot feest. Laagdrempelig, voor iedereen! SlimGym®  staat bekend om het enthousiaste en motiverende team dat  zorgt dat de workshops verslavend werken en vragen om meer…

Vindt een ‘kroon’juweeltje op de markt

Elk jaar is de kindermarkt weer een succes tijdens Koninginnedag. Kinderen stallen hun spulletjes uit en brengen speelgoed en snuisterijen onder de aandacht van de voorbij schuifelende mensenmassa. Iedereen wint want de kids verdienen een zakcentje extra, de zolder van moeder is weer opgeruimd en jij hebt een mooi koopje mee naar huis.

Vorstelijk vermaak: straat theater

Op de ‘straten’ & pleinen van winkelcentrum Heyhoef organiseert de Stichting Kunstprojecten Tilburg een keur aan theater acts. Wat je allemaal tegen het lijf kunt lopen? Het levendige clownspektakel ‘Circo Fiasco’ waar je zelf aan meedoen mag. Of ‘schoenpoetser’ en allemansvriend Boyaci Hüseyin, die ooit een fortuin hoopt te verdienen maar zich nooit laat betalen, want voor vrienden… is alles gratis. Natuurlijk is tijdens Koninginnedag de LaVioLou ‘Koningin van eenvoudige komaf’ van de partij. De aanwezige kinderen mogen zich direct bij haar gevolg voegen, wat de dag natuurlijk een vorstelijk tintje geeft. Tot slot is er als afsluiting een spektakel uit de hoge hoed van Close-act. Een spannende blikvanger die je zeker niet mag missen.

Koninklijke Kermis van 30 april tot 3 mei

De Tilburgse kermis is al bijna net zo beroemd als onze koningin zelf. Om alvast een beetje in het kermis gevoel te komen is er vanaf Koninginnedag 4 dagen lang kermis in de Reeshof. Je kunt er eendjesvangen of suikerspin snoepen, de achtbaan trotseren of de schiettent onveilig maken. Ook de draaimolen, touwtjestrekken en nog vele andere activiteiten zullen niet ontbreken. Dus maak er een gezellig kermis van.

Lekker knuffeluh!"

 Stoeien met koeien, geinen met geiten, knuffelen met kippen. Voor dierliefhebbers, klein én groot staat er tijdens Reeshof Royaal een heuse knuffelboerderij. Kom weer eventjes in contact met de natuur en leg het boerderijboekje van thuis even aan de kant. Ontmoet je harige helden in het echt! Wel lief voor ze zijn en af en toe een hapje eten of drinken geven hè.

Ben je een schijterd of  doe mee aan de toiletpotrace

Een van de vele attracties tijdens het Koninginnedag Spektakel 2009, Reeshof Royaal, is de Toiletpotrace. Een geweldige race-ervaring waarbij toiletpotten zijn omgebouwd tot race voertuig. Het geeft niet alleen een andere betekenis aan het ‘aan de race’ zijn op het toilet, maar omdat de apparaatjes ook in de bochten tot redelijke snelheden komen is het geen activiteiten voor ‘schijterds’

Tilburg 200: te koop!

De stoere SRV wagen van Tilburg 2009 krijgt ook een plekje op het festival terrein. In de bus kun je speciale Tilburg200 gifts en goodies kopen en lekker bijkletsen over de feestelijkheden van dit jaar. Was je bijvoorbeeld bij het grote verjaardagsfeest op 18 april? Jawel toch?

Alle berichten van deze auteur

Reacties

15 reacties op “Reeshof Royaal: een briljantje”

 1. cees verwey avatar
  cees verwey

  Ik hoop toch echt dat de LST haar kritische geluid niet laat verstommen en niet al te positivo te willen gaan uithangen!

 2. chris avatar
  chris

  Jezus Christus Cees, wat een zure reactie. Ga je muis spoelen, snel.

 3. try avatar
  try

  Geweldig idee om een graffiti workshop te organiseren! Hoe verzin je het, of beter gezegd welke idioot verzint dit???

  Als je de stad per trein verlaat cq binnenkomt heb je het idee in een getto te zijn met al die graffiti. In plaats van dat aan te pakken gaan we jonge 'talenten' opleiden.

  Het moet niet gekker worden!

  Ton Rijnen

 4. chris avatar
  chris

  Weer zo'n zure reactie. Nu van een zekere 'try'. Je leest hier toch dat het hier om een speciale graffity-wand gaat en niet om een openbaar gebouw ofzo. Het feit dat je kinderen leert schilderen, geeft ze nog niet een vrijbrief om overal op te kalken!

 5. cees verwey avatar
  cees verwey

  En nu er n feestje is zonder die vette T en met de drie torentjes in het logo… hoor je helemaal niets van Henk Kuiper!

 6. try avatar
  try

  Iets verder lezen dan je neus lang is Chris; mijn naam staat er gewoon onder.
  Droom lekker verder!

 7. chris avatar
  chris

  Droom lekker verder? Weer zo'n zure bom? Is dat kenmerkend voor de TVP?

 8. henk avatar
  henk

  "….hoor je helemaal niets van Henk Kuiper!"
  Niet te geloven. Ben ik weer eens een hele dag buiten en meteen missen ze me hier!

  En wat betreft die torentjes en het ontbreken van de T… lovenswaardig, maar communicatief gezien in de huidige Tilburgse omstandigheden misschien niet slim. Ik ben benieuwd of dit feest nu veel aandacht krijgt in het BD. Misschien een interessant onderzoekje: eens kijken of dit feest net zoveel aandacht krijgt als bijvoorbeeld 'Tilburg zingt' en andere met een T gepropageerde festijnen.

  Maar niet al te ongerust in dit geval: we hebben natuurlijk altijd nog het Reeshofjournaal.

 9. piet vb avatar
  piet vb

  http://dichtpiet.web-log.nl/reeshof_royaal/art/in… voor de liefhebbers wordt er tijdens Koninginnedag, in samenwerking met de Hornbach, een grote Graffitiwand opgebouwd. Op de wand kunnen jong en oud aan de slag om hun artistieke kant te laten zien onder begeleiding van kunstenaars van The Hall of Fame uit het centrum van Tilburg en jongeren uit de wijk. Hiermee proberen we het goede voorbeeld te geven. Graffiti hoort namelijk niet 'zomaar' te worden gespoten maar juist op de daarvoor bedoelde plaatsen. Twee echte profs begeleiden je tijdens de gratis workshops die de hele dag plaatsvinden.

  – –
  We hopen jullie allemaal in vol oranje ornaat te zien in de Reeshof 😉

 10. julesluijten avatar
  julesluijten

  Bij wie kan ik een schadevergoeding krijgen? Ik las vandaag in de krant dat de gemeente evenementen gaat verplaatsen van de Heuvel naar… Reden: het zou te gevaarlijk zijn op de Heuvel. En afgelopen zaterdagavond dan, toen we daar met z'n allen stonden te kijken naar het afsluitingsspektakel van de feestdag? Was het toen niet gevaarlijk? Fijn om te weten hoor, dat men achteraf pas de gevaren inziet. Goed over nagedacht ook weer: betekent dit nu dat we de Heuvel helemaal niet meer kunnen gebruiken voor evenementen?

 11. jan van beurden avatar
  jan van beurden

  Bedankt voor de plaatsing van de programmering van ons Koninginnedagfestival. Waar we veel moeite voor hebben gedaan maar wat uiteindelijk goed gelukt is, is de programmering van het Musical Mainstage. Daarop wordt het festival geopend door loco-burgemeester Jan Hamming om 13.00 wanneer een gevarieerd programma start met als thema, de momenteel populairste theatervorm; musical. Enkele bekende, en vooral Tilburgse performers waar we heel blij mee zijn dat we ze u kunnen presenteren zijn; Fontys Musical Academy, Factorium, Grosveld muziekschool, Canterra, Effe aanders, One stage, Petra Ellenbroek, Soul in one. In totaal ruim 200 artiesten doen hun best en het geheel wordt gepresenteerd door de Tilburg Tigers die tussen de acts door het publiek vermaken met o.a. snelle komische quizzes waarbij prijzen te winnen zijn die beschikbaar zijn gesteld door Tilburg Theaters. Daarmee hebben we onze belangrijkste doelstelling bereikt. Namelijk theater- straat- graffiti- en andere artiesten die meestal binnen de Ringbanen blijven, te presenteren in Tilburg

 12. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  nee joh, de meeste bestuurders wonen in de reeshof of blaak.
  dus daarom komen daar zoveel artiesten, op de boekenmarkt en braderien willen ze rust en geen muziek.
  de T komt niet op de kaart maar de R van reeshof, het centrum gaat verpauperen.
  wat als die klote mall er komt, dan is het hek van de dam.

 13. jan van beurden avatar
  jan van beurden

  Sorry Sjan,
  Er heeft ooit

 14. henk avatar
  henk

  Loet Visschers van Groen Links?
  Geen wonder dat Algemeen Belang straks niet meer mee doet met de verkiezingen.

 15. jan van beurden avatar
  jan van beurden

  Hallo Henk,
  bedankt, je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Hoe kon ik in Godesnaam vergeten dat Loet van Algemeen Belang was. Dom, dom, dom. Ik hoop dat het verder wel klopt want er woont verder zo maar weinig politiek in de Reeshof, toch op afstand de grootste wijk (1/5 van het totale inwoneraantal) van Tilburg en dat was het puntje dat ik wou maken.
  groetjes,
  Jan