Geplaatst

Kom, aan de slag!

Wat moet je tegenwoordig denken van het secretariaat aan het Reitseplein te Tilburg? Prachtige bomen weggemaaid om het zicht op het Kamer van Koophandel-gebouw te verbeteren (nou ja???). Het plaatsen van een social sofa als herinnering aan een reis naar China. Het organiseren van een reis naar Londen om het idee van een mega-mall tussen de oren te krijgen van raadsleden.

En welke organisatie was er ook weer als de kippen bij om lofzang te kraaien over het de eventuele shopping mall in Tilburg-Noord? Juist, ja de Brabant-Zeeuwse Werkgeversorganisatie BZW! En dat al VOORDAT de eerste resultaten van de onderzoeken naar de effecten van zo’n Mall bekend waren!  Ik citeer uit het persberichtje van BZW uit juni 2008:

"Met belangstelling zullen we komende week kennis nemen van de rapporten die de gemeente Tilburg en de ontwikkelaar hebben laten maken’ aldus voorzitter Erik Kamps. ‘Voor de BZW staat nu echter al vast dat wij met de komst van een Mall, Tilburg maar vooral de hele regio Midden-Brabant verder op de kaart kunnen zetten. Kijk naar de effecten die de komst van bijvoorbeeld de Efteling voor onze regio heeft betekend." De neutrale lezer van TilburgZ leest het goed: het staat voor BZW allemaal al vast ONGEACHT alle onderzoeksbevindingen etc.

Gisteren kwam BZW met een brief waar men zich beklaagt over de politieke tegenwind die burgemeester Vreeman van de gemeenteraad krijgt. BZW komt Vreeman te hulp, zoals het ook letterlijk Vreeman citeert als die opteert voor een shopping mall als het gaat om Tilburg onderscheidend op de kaart te zetten. Anders dan de honderden middenstanders die nu in zwaar weer zitten en alleen maar het ergste mogen vrezen door de komst van een giga-concurrerend vreet- en graaipaleis als de shopping mall zal worden… zijn vele leden van de BZW juist afhankelijk van de overheid. Ondertekenaar Hans van den Bersselaar bijvoorbeeld krijgt giga-orders van Rijkswaterstaat en meneer Haans heeft ook zijn reden om tevreden neer te ploffen op de met Chinese tekens gepimpte social sofa voor de Kamer van Koophandel, waar BZW ook zetelt.

En er is niets mis mee om als ondernemer grote projecten voor de overheid op te pakken. Allemaal prima, maar je moet je als bestuur van de BZW niet lenen om met een dergelijke brief de politiek te sturen. De brief is bovendien uiterst tendentieus en speelt in op allerlei onderbuikgevoelens van de Tilburgers. Zo wordt er een lijstje ‘verdiensten’ opgesomd van ex-burgemeesters Brokx en de bijzonder populaire burgemeester Stekelenburg. Die staan ook wat ons buiten kijf! Natuurlijk hebben generaties bestuurders hard getimmerd aan Tilburg. Maar mag je dan geen kritiek meer hebben?

De BZW doet geloven dat politici in de gemeenteraad alleen maar bezig zijn met electoraal gewin. Namens bijna 500 ondernemers leden van de BZW Midden-Brabant doet het bestuur een dringend beroep op raadsleden om "heilloze en vruchteloze acties te staken en zich te bekommeren om de echt belangrijke zaken van de Tilburgers: werk, veiligheid, zorg en onderwijs."

Wat een onnodige stemming- en verdachtmakerij. Weet vd Bersselaar dan niet meer dat het de Lijst Smolders Tilburg was die onlangs pleitte voor een herschikking van de een deel van de bedrijven op het industrieterrein van Udenhout? Waardoor mede zijn bedrijf weer ruimte zou krijgen om uit te breiden en in het belang van zijn bedrijf en de werkgelegenheid nog meer opdrachten van rijkswaterstaat binnen te halen? We gunnen het hem nog steeds!

En was niet de LST die in schriftelijke vragen aan het college opriep om met de investeerders aan de slag te gaan teneinde de investeringen in het winkelcentrum Heyhoef  naar voren te halen? En was het niet het CDA die afgelopen maandag een interpellatiedebat had aangevraagd over de gevolgen van de kredietcrisis? En waren het niet de fracties van CDA, VVD, LST, D66, AB, VSP en SP die de afgelopen raadsvergadering miljoenen extra voor het onderhoud van wegen bestemd hebben en dus versneld injecteren in onze economie?!!! En was het niet de Taskforce Armoede, een raadsbrede werkgroep waarin praktisch alle partijen waren vertegenwoordigd (behalve de aan de BZW-gelieerde VVD), die de focus wilde bij de doelgroep van zelfstandige ondernemers? Het was de LST die het college attenteerde op het speciale infopunt dat de Kamer an Koophandel had ingericht voor ondernemers die in de problemen dreigde te geraken! De Taskforce Armoede 2 is een werkgroep die maandenlang interviews in de stad heeft gehouden met het doel om het beleid aan te scherpen. Niet alleen de LST maar ALLE fracties vinden dat belangrijk en steken daar tijd in!

Het college is bezig met verbindingen in de stad en provincie te intensiveren teneinde de kredietcrisis te lijf te gaan. Vanuit het ambtelijk apparaat is er nu een uitvoerig gedocumenteerd praatstuk gekomen over mogelijke maatregelen door het rijk, de provincie en lokale overheid. Investeren in de Heyhoef bijvoorbeeld wordt ook daarin genoemd!

De brief van de BZW is derhalve volkomen misplaatst (en wellicht ingefluisterd door sommige campagne-voerders op het stadhuis die meer met de verkiezingen in 2010 bezig zijn!) . Ik wil hier een lans breken voor de gemeenteraad van Tilburg.  Hoezeer we ook kunnen verschillen van mening, los van de keuzes die er gemaakt worden, zijn er velen die WEL begaan zijn met de belangen van de gemeente Tilburg. Of ik zou daarin bijzonder teleurgesteld moeten worden. ( En natuurlijk vragen we ons ook regelmatig af of vele besluiten wel in het belang van Tilburg zijn!!! Mag dat niet?).

En burgemeester Vreeman is uitstekend in staat om voor zichzelf op te komen. Maar misschien moet hij wat minder uitspraken doen in de trant van "We laten ons nu wel een beetje in de maling nemen door het geld." Dat kunnen we ten tijde van een kredietcrisis natuurlijk niet gebruiken!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

46 reacties op “Kom, aan de slag!”

 1. chris avatar
  chris

  Helder verhaal! Ik snap nie dat het BD het 1 en ander zo kritiekloos plaatst!

 2. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ chris

  Ik snap dat wel !
  Rambo Vreeman is eens op zijn achterste poten gaan staan en heeft al zijn vriendjes opgetrommeld om een ander geluid te laten horen dan er in Tilburg werkelijk gedacht wordt.
  BZW laat zich daar voor misbruiken en dat is ze zeer kwalijk te nemen zeker gezien het feit dat er toch zeer bekwame mensen in de BZW zitten.

  Het BD meld zelfs bij de onthulling van de tegel van Guus Meeuwis dat Vreeman met aplaus en gejuich begroet werd bij zijn aankomst.

  Ik was er zelf bij als fan van Guus en heb zo eens rondgekeken wie er zoal aanwezig waren.
  Ja, wederom een voorgekookt schouwspel waar de communicatie-adviseurs van de gemeente een flinke brok in de pap te brokkelen heben gehad.

  Valt mee dat de 1ste steen door onze populaire zanger gelegd mocht worden en niet Vreeman de 1ste was.
  Daar konden ze niet onderuit :
  Criteria is immers , je moet iets voor de stad betekend hebben.

 3. Frank van Pamelen avatar
  Frank van Pamelen

  @ harm

  Ik was er gisteren ook bij. En die pakweg honderdvijftig aanwezigen hebben zich niks laten voorkoken. Wat ik me onderhand – na het volgen van wat discussies op deze site – wel een beetje begin af te vragen: kunnen we nou in deze stad niks meer organiseren, opbouwen, van de grond krijgen enz. zonder dat een slecht ge

 4. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Oeps, de stadsdichter doet het net als de BZW ook zeer al die uitspraken over zijn broodheer !!

  Maar mijnheer van Pamelen maakt u zich geen zorgen over mij want de zon schijnt en dan ben ik al blij

  Ik wil graag op onderwerpen op Tilburg Z reageren en besef dat ik dan sommige mensen ga choqueren

  Trek het u niet al te zwaar aan en geniet lekker van uw gesubsidieerde baan.

 5. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @ Harm,

  je opmerking verraad dat je van toeten nog blazen weet Harm. Het stadsdichterschap is geen baan maar een erefunctie. Nergens werkelijk iets van af weten maar overal toch een vooringenomen mening over hebben typeert jou en je reacties. Ik moet zeggen dat me dat meer en meer begint te irriteren. Ik wil je daarom verzoeken je een beetje fatsoenlijk te gedragen anders zal ik je de toegang tot het plaatsen van reacties ontzeggen.

 6. julesluijten avatar
  julesluijten

  @Arjen
  Juist ja: electoraal gewin dus: "Weet vd Bersselaar dan niet meer dat het de Lijst Smolders Tilburg was die onlangs pleitte voor een herschikking van de een deel van de bedrijven op het industrieterrein van Udenhout?"
  "En was niet de LST die in schriftelijke vragen aan het college opriep om met de investeerders aan de slag te gaan teneinde de investeringen in het winkelcentrum Heyhoef naar voren te halen?"
  " Het was de LST die het college attenteerde op het speciale infopunt dat de Kamer an Koophandel had ingericht voor ondernemers die in de problemen dreigde te geraken!"

  Het is ook de LST die aanstuurt op een referendum waarin de Tilburgers gevraagd wordt of onze burgemeester mag blijven. Het is wel de LST die elke dienstreis van onze burgemeester ter discussie stelt. Erg, erg jammer!!

  Fijn en zonnig weekend.

 7. avatar
  Anoniem

  Hoi Tom,

  Mag ik je dan ook verzoeken om BT en Jules te verwijderen? Want daar drupt de negativiteit, onfatsoen, en vooringenomen mening ook vanaf en ik begin er als lezer van Tilburgz die graag wat bijleert over de Tilburgse politiek danig de strot van vol te krijgen!

  Dank bij voorbaat en prettig weekend.

 8. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  Goed initiatief van de LST om een referendum aan te vragen over het al dan niet aanblijven van burgemeester Vreeman. Vreeman heeft het te bont gemaakt! Hij sprak duidelijk voor z'n beurt toen hij zei: 'Laat die shoppingmall hier maar landen'. Het zou leuk zijn als het Brabants Dagblad eens een polleke houdt over 'de waskracht' van Vreeman?

 9. theo avatar
  theo

  Het is inderdaad lekker weer en de zon schijnt en net dan adviseert den oogiesdoktert ene donkere bril op te zetten. Dus dieje metafoor kunde beter nie letterlijk opvatten. Ik wil niks ten nadele van Frank van Pamelen zeggen dus dah doe ik ook niet. Maar Tom weet donders goed dat er wel een chequekske vastzit aan het stadsdichterschap, veel te weinig gezien de inzet van Frank maar het erebaantje betaald wel een bietje. En die inzet weet je niet zeker vooraf. Het subsidiekraantje komt toch net even dichterbij in de functie van het stadsdichterschap. Denk maar aan het afgestofte kunstje van de vorige stadsdichter, de kruisweg, wat toch al een jaartje of zeuven (sinds 1999 of daaromtrent) op een achterafplankske lag te verpieteren en eenmaal afgestoft weer 90.000,00 eurootjes opbracht. De meeste winkeliers verwinkelen winkeldochters ver onder de kostprijs om weer ruimte op het plankske te krijgen en nemen het verlies voor lief. Maar dat zijn van die collectiefgeheugenTaboetjes die in Tilburg, en ook elders, in het horen-zien-en zwijgen laatje moeten blijven liggen. Dat schijnt te lukken getuige Tom zijn opmerking dat het stadsdichterschap een erebaantje is, sec.
  Trusten, morgen dreigt het ook weer goei weer te worre,
  Theo

 10. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Tom Pijnenburg

  Is hier sprake van censuur ?
  Geen vrijheid van meningsuiting dus op TilburgZ

  Oke, ik zal niet meer reageren dan heeft u een saaie site waar aleen de elite hun propaganda kunnen maken en de criticasters de mond worden gesnoerd.

  Het gaat u allen goed.
  God zegen Tilburg !!

 11. arjen avatar
  arjen

  @Harm e.a.
  voorlopig ben ik hier degene die de redactie voert over de reacties. Ik ben t zeker niet altijd met jullie eens, maar zonder reacties is t niet de moeite waard om hier columns te plaatsen. Dus ga zo door…en..bezint eer ge begint… eerst ademhalen, en dan een stukkie plaatsen!

 12. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @harm

  Harm, jij hebt het over de vrijheid van meningsuiting, laat me niet lachen.

  Het is opvallend dat tegenwoordig iedereen met dit soort grote begrippen schermt waar ze eigenlijk bedoelen dat ze zelf het recht willen om jan en alleman voor rotte vis uit te maken.

  Veel grotere geesten dan jij hadden het vroeger over dit recht, maar dan kwamen ze daarmee op voor andersdenkenden, mensen met bijvoorbeeld een ander geloof of politieke opvatting. Zij getuigden daarmee van een ruimdenkendheid waar jij een voorbeeld aan mag nemen.

  Vrijheid van meningsuiting, je weet niet waar je het over hebt, je holt het begrip alleen maar uit met je bekrompenheid.

 13. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @theo

  alles wat de overheid aan cultuur besteed is jou (en de LST) te veel geloof ik. Geen gelegenheid laten jullie onbenut om een beeld op te roepen van zakkenvullende cultuur instellingen of kunstenaars. Ik geloof dat de LST zelfs 013 nog het liefst zou sluiten, jij ook Theo?

  Ik weet niet waar die diepe haat tegen kunst-cultuur vandaan komt, dat zou je jezelf ook eens moeten afvragen. Is het echt alleen maar voetbal wat de klok slaat in huize ilburg (en weet je wat dat de gemeenschap kost?)

  Verder ook jij een hopelijk zelfverdiende nachtrust toegewenst 😉

 14. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @ theo

  en ik probeer allerminst te ontkennen dat een vergoeding de stadsdichter ten deel valt, dat is niet meer dan logisch, er wordt ook een tegenprestatie geeist.

  Toch spreek ik van een erefunctie omdat het wel degelijk een soort "uitverkiezing" is.

  Dat jij het liefst de werkzaamheden van de stadsdichter uitgedrukt ziet in een x aantal uren die dan tegen een x bedrag vergoed kunnen worden tekent je kruideniersmentaliteit, dat is nu net de verkeerde insteek voor iets wat met kunstzinnige zaken te maken heeft.

  wederom een fijne zelfverdiende nachtrust toegewenst.

 15. arjen avatar
  arjen

  @Tom Pijnenburg
  Wat zak jij hier toch door t ijs. Als je je een beetje informeert op je eigen site kan je zelfs lezen dat de LST 013 een 'model' vindt van een culturele vooziening!!

 16. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @arjen

  i stand corrected, het was je achterban, dhr Harm Snoeren die die bij de 013 discussie amok maakte.
  Misschien moet je je achterban een beetje teugelwijs maken.

  Groet,
  Tom

 17. arjen avatar
  arjen

  Hoezo mijn achterban Tom? Ik kan al die tienduizenden kiezers toch niet in de nek zitten?

 18. Frika Del avatar
  Frika Del

  @ Tom Pijnenburg

  ;-)))))
  Hehe, zo wil ik je weer kennen…!
  Toch maar een biertje dan?
  Halverwege Gent en Tilburg?

 19. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  haha, leuk Arjen.

  Maar ga liever in op wat serieuzere zaken, gaat de vrijheid van meningsuiting voor LST net als bij zelfverklaart LST stemmer Harm Snoeren over het recht iedereen voor rotte vis uit te maken, of gaat het juist om tolerantie naar mensen met een andere opvatting?

 20. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Frika Del???

 21. arjen avatar
  arjen

  Waar heb t toch allemaal over tom? Als betrokkentilburger, julesluijten, ruudvreeman of bzw hun gal spuwen.. hoor ik je nooit ergens over!????

 22. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  ik heb Ruud Vreeman of bzw nog niet zien reageren hier op TilburgZ.

 23. arjen avatar
  arjen

  @Tom:Tom Pijnenburg geplaatst: 21-03-2009

  ik heb Ruud Vreeman of bzw nog niet zien reageren hier op TilburgZ.

  Zeer goede bijdrage Tom. Inderdaad!!!!!!!!!!: Tom Pijnenburg geplaatst: 21-03-2009

  ik heb Ruud Vreeman of bzw nog niet zien reageren hier op TilburgZ.

 24. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  HALLO ARJEN,

  we hadden het over Harm Snoeren, iemand die hier wat mij betreft beneden de maat reageert op Frank van Pamelen.

  Jij haalt Vreeman erbij, DAT SLAAT NERGENS OP!!!

  Tis laat, maar een beetje bij de les blijven svp.

 25. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Ton Pijnenburg.

  Hierbij toch nog een reactie van me op een citaat uit een reactie van u

  Net als bij zelfverklaart LST stemmer Harm Snoeren over het recht iedereen voor rotte vis uit te maken.

  Citeer of kopieer eens enkele voorbeelden mijnheer Pijnenburg waar ik iemand voor rotte vis uitmaak ?

  Leest u uw eigen reactie"s ook nog eens goed door !!

 26. henk avatar
  henk

  "Toneel iets voor u?".
  Die oproep was blijkbaar niet aan dovemansoren gericht. Het wordt een prachtig toneelstuk hier.

 27. Betrokkentilburger avatar
  Betrokkentilburger

  Als ik alle reacties hier lees ben ik blij dat niet Arjen of Harm de stadsdichter zijn geworden…

  Frank je scoort 10 punten!

  "Zet die zwarte bril af en geniet van de zon!"

  Ga ik dit weekend eens lekker doen, en raad jullie allemaal aan dat te doen!

 28. julesluijten avatar
  julesluijten

  Ik ben blij dat mijn reacties mogen blijven staan en dat we niet vergeten wat vrijheid van meningsuiting inhoudt. Dat betekent dat dus ook de BZW ongezouten kritiek mag hebben en nu blijkt, op deze site, in het BD, dat de gemeenteraad op een drietal partijen na, daar niet zo goed mee uit de voeten kan! Ik ben overigens HELEMAAL niet negatief ingesteld hoor, ik vind de manier van politiek voeren in deze gemeenteraad alleen niet zo chique. Wie de schoen past… (toch weer een beetje tegemoetkomen aan Hans, die de ene na de andere uitdrukking of het ene na het andere spreekwoord verhaspelt!)

 29. julesluijten avatar
  julesluijten

  Niet negatief bedoeld hoor, maar zelfverklaard is met een d.

 30. theo avatar
  theo

  Natuurlijk Tom, als Jij vind dat iedereen die de dingen bij de naam noemt en een beetje eerlijkheid betracht in zijn uitlatingen meteen een cultuurbarbaar is kan ik daar verder niks aan doen. Volgens mij stak ik mijn bewondering voor Frank ook niet echt onder de stoelen ende banken en noemde ik de vergoeding te klein voor zijn inspanningen. Over selectieve leesbrilletjes gesproken. Ook buiten bepaalde politieke partijen zijn er mensen die vraagtekentjes plaatsen bij bepaalde gemeentelijke priotiteiten op cultuurgebied. Ik verwachte wel wat gesteiger bij het noemen van de kruisweg en dat is dan wel weer aardig voorspelbaar. En dat is dus typisch een voorbeeldje waarbij meer partijen, organisaties en personen in de Tilburgse cultuur een handremmetje nodig vonden. Een typisch voorbeeldje van heeeel oude onsmakelijke wijn in ene nieuwe gesubsidingste veelst te dure zak. Maar nou ben ik natuurlijk Atilla de AntiekunstHun, maar jokken doe ik liever niet. Dus erebaantjes worden helemaal niet betaald en Frank van Pamelen te weinig voor zijn inspanningen als stadsdichter, probeer je het een beetje te snappen Tom,

 31. arjen avatar
  arjen

  Ik weet niet waar eze discussie heen gaat, maar zo'n walk of fame vind ik wel aardig. Ook Frank van Pamelen kan ik wel waarderen.
  Deze week heb ik samen met de nieuwe wethouder Ton Horn meegedaan een kennisquiz over Tilburg en heb ik t een exemplaar van dat boek mogen ontvangen. Leuk initiatief. En zo zijn er zovele die onze steun krijgen. Vreemd en hardnekkig misverstand dat de LST iets tegen cultuur zou hebben. Het gaat ons om de krankzinnige budgetoverschrijdingen en uitwassen die onze keuze niet zijn.

 32. henk avatar
  henk

  Het is gewoon lente natuurlijk. Buiten zitten de merelmannetjes tegen elkaar op te zingen, op Tilburgz de mensenmannetjes. Prachtig toch die vije meningsfluiting.

 33. Frika Del avatar
  Frika Del

  21-03-09, Arjen lacht in "Kom, aan de slag!"
  "Vreemd en hardnekkig misverstand dat de LST iets tegen cultuur zou hebben."

  18-03-09, Arjen huilt in "Toneel, iets voor u?"
  "Nee, nu niet een keer over al die miljoenen subsidies voor dansgezelschappen (Station Zuid) of het Zuidelijk Toneel uit Eindhoven. Dit keer vul ik deze ruimte op een POSITIEVE manier in."
  (kapitalen ter accentuering van deze crisis)

  Van dit soort gratuite uitspraken springen de tranen

 34. Frika Del avatar
  Frika Del

  …en toch, Arjen, wek je de indruk enig licht te willen zien!
  Dat stemt vrolijk.
  Of komt het door die zon?
  Kijk uit, beste jongen, de tunnel is nog verrektes lang…

  En omdat het leven als een kinderhempje is, kort en bescheten, ga ik nu lekker op het terras van die zon en een welverdiende Trappist genieten…!

  F. Delhaize

 35. arjen avatar
  arjen

  @FRIKADEL
  WEET JE WAT PAS ECHT OM TE HUILEN IS…is dat de aankoop en verbouwingskosten van Adje Theater meer bedragen dan de totale stichtingskosten van popcentrum 013. Ik raad u overigens een voorstelling aan van het Unens Volkstoneel. Frikandel zonder, neem ik aan?

 36. Frika Del avatar
  Frika Del

  Mee eens, Arjen, maar jij had het over 'dansgezelschappen' en het 'Zuidelijk Toneel'.
  Naar die overschrijdingen komt, terecht, een onderzoek. Laten we dat samen met gepaste spanning afwachten.
  En wellicht dat ik je daarna ooit tref in het Miditheater om samen te kunnen genieten van het Unens (?) Volkstheater…! (Waar ligt Unen overigens?)
  (Frikandellen eten we hier – uit gezondheidsoverwegingen – niet. Je moest eens weten wat d

 37. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  boeiend op dit blog……het begon met toneel en ik zal mijn bijdrage aan deze discussie daarmee eindigen.

  Het mooist aan het gekwetter hier is vooral die nieuwe lente met dat nieuw geluid dat Arjen zingt over de LST als een partij die cultuur omarmt. Met – uiteraard, begrijpelijk – wat mitsen en maaren die aan vrijwel elk beleid of elke beslissing gekoppeld zijn. Wat blijft is echter de positieve insteek van de LST naar de cultuur. Een prachtige belofte op een eerste voorjaarsdag.

  Lezers van Tilburgz worden dan ook met plezier aangeraden om as maandagmiddag vanaf 14.00 u via de gemeentelijke website de vergadering van de cie maatschapppij mee te luisteren zodat ze virtueel getuige kunnen zijn van een (nieuwe lente,nieuw geluid)cultureel herrezen LST als de cie een hopelijk positief besluit zal nemen om het Zuidelijk Toneel in Tilburg onderdak te bieden.
  Om met Giphart te spreken:Ik omhels je met duizend armen, Arjen.

 38. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Arjen brengt me helemaal in de war. De ene dag de vraag of Toneel, iets voor U kan wezen en nu weer Kom, aan de slag en de handen uit de mouwen.
  De intro in bovenstaande bijdrage klopt dan ook niet want dat toneel stond in een andere column van Arjen.

  En dan – want in de nieuwe lente/nieuwgeluid aangenomen dat Arjen er wel pap van lust – toch maar weer een citaat van een andere schrijver:Het leven is een schouwtoneel,elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel.

 39. arjen avatar
  arjen

  @Tine
  Je hoeft echt geen cultuurbarbaar te zijn om tegen 500.000 euro subsidie structureel per jaar voor het zuidelijk toneel te zijn. Het Rijk heeft gigantisch bezuinigd op dat gezelschap, Eindhoven had er niet genoeg voor over en trok zelfs de beloofde eenmalige subsidie van 250.000 euro in. Ook Den Bosch wilde er niet aan. Het in stand houden van het zuidelijk T is niet alleen een zaak van Tilburg, maar van van alle partners in Brabant Stad ("culturele hoofdstad") en de provincie.

 40. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Arjen

  stukken lezen is ook een kunst
  want het gaat niet om een structureel subsidie maar om een incidenteel overbrugging van 2x 475.000. en dat kan wellicht minder zijn als we een bep. behuizing vinden waar weinig in hoeft te worden ge

 41. arjen avatar
  arjen

  @Tine: "en dat kan wellicht minder zijn als we een bep. behuizing vinden waar weinig in hoeft te worden ge

 42. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Dames en Heren, hou op! Nu is het toch wel genoeg geweest, wat een geka…r op elkaar!
  Kijk eens naar buiten, maandag zal het er wel anders uit zien, en dan zitten ze in het gemeentehuis allemaal weer binnen moeilijk tegen elkaar te doen over en met onze belastingcenten.
  En of het de tijd en d moeite waard is om te luisteren of te gaan kijken, dat mag iedereen gelukkig zelf uitmaken!
  Op naar de volgende tegelonthulling…ik was te laat, zag…en liep weer verder…misschien ben ik de volgende keer op tijd!

 43. arjen avatar
  arjen

  @Tine: "Eindhoven orienteert en profileert zich meer en meer op sport (Ja met ONZE sportacademie!!) en design (ja h

 44. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  het lijkt me duidelijk welke soap we te zien gaan krijgen in het theater van adje.
  het lijkt wel cornetionstreet, nu nog een paar krulspelden in en peuk in jullie mond.
  ga zo door, hihi.

 45. Dumbo avatar
  Dumbo

  Voor het eerst dat ik hier rejageer.
  Maar ik vindt al die rejaksies hier wel zo stom!
  Het lekt wel of iederin hier net als ik de lagere schol nie heej afgemakt…

 46. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  hoi dumbo, kan nog leuker worden.
  maar mischien wordt jij ook wel verwijderd van het weblog of niet geplaatst.
  dat tilburgs taaltje zien ze als agressief, omdat je een mening geeft kort en krachtig.
  dus pas maar op.
  ze betrekken niet eens de burgers er bij op dit weblog.
  het is meer een vriendjes club, die elkaar afzeiken.
  ze gooien met geld en wij moeten bezuinigen, crisis aanpakken weten ze niet eens hoe het moet.
  ja de school hebben ze niet afgemaakt denk ik ook, 1+1=2.
  7.milj + 2 milj. + 450.000 = een heleboel baantjes binnen het zorgstelsel, lomp zijn ze ook nog.
  de bevolking is aan het vergrijzen, de oudjes zouden er blij mee zijn als de zorg beter wordt.
  dus van het grootste gros zouden ze hier hun stemmen mee kunnen halen.
  die stemmen nu tegen hun met de verkiezingen.
  gerem, doar hebben ze dan hun