Geplaatst

Dan woon je pas in een echt gat

Na de recente gebeurtenissen op de Vijfsprong, vraag je je weer eens af, in wat voor gemeente we hier toch leven. Een bestuur dat voorstelt om olijf-, sinasappel- en citroenbomen te planten in het dwaalgebied, een Orangerie onder die stalen constructie op dat tochtige Koningsplein te bouwen EN een authentiek stukje Tilburg molt onder het mom van ‘relicten’, ‘solitair’ groen is geen groen, dus raus daarmee. Ingepalmde, als actievoerder vermomde, damage-controllers van Hamming, die na het kappen van de esdoorn op de Vijfsprong durven te melden ‘een vruchtbaar gesprek’ te hebben gehad met een intens ontroerde wethouder Hamming die blij was dat de Tilburgers zich weer zo verenigd hadden. Luttele uren na de kap had hij wellicht wel oor gehad naar het idee om op dezelfde plek een boom terug te planten. ‘Vruchtbaar’ dus. De boom is dood, lang leve de nieuwe boom.

Alsof een boom zomaar een boom is. Onder die boom op de Vijfsprong hebben we gelachen en gejankt, verkering gekregen en uitgemaakt, geroddeld, gefluisterd, vergaderd, nagepraat, gezopen en gegeten. Die boom was onze levensboom met onze verhalen. Die plant je niet zomaar terug met een andere boom.

Terwijl ik dit schreef, kreeg ik een mailtje met een voorstel voor een nieuwe Stedenband. In plaats van één van die nog weg te kiezen oude. We hebben in ieder geval iets gemeen, dat plaatsje en Tilburg.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

7 reacties op “Dan woon je pas in een echt gat”

 1. cees verwey avatar
  cees verwey

  Er hingen toch anders na de kap heel veel posters met de tekst 'PvdA bedankt'. Dus velen zijn blij met een nieuw boompje op die plaats.

 2. NAJU avatar
  NAJU

  natuurlijk die achterlijke nieuwe spriet zal het allemaal wel weer goedmaken :d
  hoeft alleen maar 60 jaar te wachten.
  houdoe

 3. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Hamming moest een schop krijgen onder zijn ANUS !!!

 4. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  jan hamming heeft een groffe fout gemaakt, helemaal mee eens.
  maar ik dacht dat ik de gene was die deed aan mishandeling?

 5. GroenLinks-lid avatar
  GroenLinks-lid

  Sorry Arjen, maar ik vind hier geen reet aan. 🙂

 6. chris avatar
  chris

  Nou Groenlinks-links lid, ik veeg r ook mun reet mee af

 7. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Ik vind het wel een lollig stukkie met die foto!