Geplaatst

Nieuws voor positivo’s

Het maken van koppen boven een bericht is een vak apart. Deze week zagen we twee hele aparte in het dagblad. Zoals deze: ‘Groen licht voor herinrichting vijfsprong en kappen oude boom.’

‘Leuk’, hè?: GROEN licht voor kappen.

Of deze kop: ‘Bouw gaat gewoon door in Bokhamer’. Goed, hè?: gaat GEWOON DOOR.

Ik moet Henk Kuiper helaas gelijk geven: in de woordkeuze ligt vaak ook het waarderingsoordeel. Zo wordt ‘groen licht’ veelal beleefd als verder gaan, voor doorgaan, voor vooruitgang, voor het opheffen van obstakels. Groen Licht staat dus voor iets positiefs. Toch vreemd dat het hier gekoppeld wordt aan zoiets destructiefs en negatiefs als de verwoesting van de Vijfsprong. Dat gebeurt blijkbaar ook in de duurzaamste stad van t land (hahahaha).

Tja, en in de Bokhamer verpesten we weer een stukje monumentaal uniek gebied. We bouwen ‘gewoon door’. Kortom, we laten ons niet piebelen door de LST en SP-fracties en die Stichting Stadsbomen. Leve de vooruitgang… wij zijn de jongens en meisjes van de daadkracht. ZO, doen we dat in Tilburg, zou Hugo Backx zeggen. Of: "We gaan voor winstmaximalisatie", van een andere.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Nieuws voor positivo’s”

 1. Cees de S. avatar
  Cees de S.

  Of wat dacht je van deze: "Mall wordt icoon van duurzaamheid"?

 2. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Arjen

  en heb je – met mij – ook zo genoten van 'Een pareltje in wording aan Heuvel' en 'Nieuw sportcentrum Wagnerplein gaat honderdduizenden trekken'
  ?

 3. arjen avatar
  arjen

  @ Da's een goeie Tine. Vooral dat pareltje was me inderdaad opgevallen.
  Maar dat het nieuwe sportcentrum in Noord een grote trekker gaat worden, geloof ik meteen. Wist je dat bijvoorbeeld publiekstribunes een wereld van verschil maken. Clubs willen liever in zo'n hal spelen dan in bijv. Sporthal Reeshof. De plaatselijke horeca-uitbater beklaagt zich daar over de lage bezettingsgraad, publiek en daarmee het gemis aan klandizie. Echt een grote misser in de Reeshof!

 4. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  @Arjen

  Persoonlijke vraag: is dit journalistieke onkunde of hebben we hier daadwerkelijk te maken met een complot van het BD en b.v. de gemeente of de projectontwikkelaar van de mall?

 5. arjen avatar
  arjen

  @ WiesPersoonlijke vraag.

  Hoezo, een persoonlijke vraag? Ik werk niet bij het Brabants Dagblad.