Geplaatst

TILBURGSE BEZUINIGINGEN. LIST, LEUGEN of BEDROG?

De in het voorjaar en in de aanloop naar de verkiezingen aangekondigde bezuinigingen van in totaal 30 miljoen euro, oplopend tot 39 miljoen euro per jaar als de zogenaamde ombuigingen van beleid daarbij opgeteld worden lijken een zachte dood te kunnen sterven. Althans als onze belastingcentjes niet klakkeloos in spaarpotjes worden gestopt.  

De BV Tilburg heeft weer winst gemaakt! Maar liefst ruim 15 miljoen euro is er over op de begroting van 2009! Daarbij opgeteld de 15 miljoen euro, die vorig jaar niet uitgegeven is, brengt het totale overschot op 30 miljoen. Dit bericht ontvangt de voltallige (nieuwe) raad enkele dagen ná de uitslag van de verkiezingen. Alsof die wethouders van PvdA, VVD en SP, die deels op kosten van de burger verkiezingscampagne hebben gevoerd, dat al niet weken eerder wisten! Ha, ha, wat een list, of is het leugen of bedrog?

 

Vooral de OZB zou het moeten ontgelden. Deze zou drastisch omhoog moeten om de begroting voor de komende jaren sluitend te houden. Al eerder schreef ik, dat een verhoging van de OZB slechts één deel van de bevolking treft, namelijk de huiseigenaar. En dat is over het algemeen dat deel van de bevolking, dat al de meeste belasting betaalt. Bovendien is via de aankoop van de woning al bijgedragen aan allerlei infrastructurele, maar ook sociale voorzieningen en “Kunst” of wat daar voor door moet gaan. Via allerlei drogredenen, samengepakt in een dikke rode ordner, werd ons voorgehouden, dat de BV Tilburg in zwaar weer terecht zou gaan komen. De overschotten van de laatste jaren én de volle reservepotten spreken dat naar mijn mening tegen. Wie gaat deze ongebreidelde overhevelingen van privaat naar publiek geld  tegenhouden? Wie maakt een eind aan de listige manier van voorlichten door het college aan de bevolking en aan de raad, het hoogste orgaan in de gemeente? Dat kan nu alleen de raad zélf nog. De bevolking heeft immers bij de verkiezingen gesproken. Maar op basis waarvan? Een verkeerde voorstelling van zaken? Van het college hebben we niet veel te verwachten; dat zal wel zoals voorgaande jaren het ambtelijk apparaat volgen. Eens kijken, nu de nieuwe raad aan zet is, of list, leugen en bedrog voor altijd uit Tilburg verbannen kan worden. Als bezuinigingen écht noodzakelijk zijn moet ook gekeken worden naar de overvolle spaarpotten, die in moeilijke tijden ingezet kunnen worden voor lastenverlichting van alle Tilburgers, ook van huiseigenaren en werkende mensen. 

 

Loes Dielissen, fractievoorzitter Tilburgse Volkspartij (TVP)

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “TILBURGSE BEZUINIGINGEN. LIST, LEUGEN of BEDROG?”

 1. Mike Bloemen avatar
  Mike Bloemen

  Hopelijk zijn je ideeen beter up to date als jullie website…

 2. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Mike, wij kiezen voor een statische website.Verder kun je al onze politieke activiteiten vinden op de site van de gemeenteraad, het BD, De Koerier, Tilburgz.nl Twitter.com. En, zie de websites van andere partijen, wat is er actueel aan een website, die een kopje “nieuws” heeft, dat meer dan

 3. Mike Bloemen avatar
  Mike Bloemen

  De nieuwe fractie. Volgens mij hebben de kiezers gestemd en jullie 3 zetels toebedeeld.

 4. ruevert avatar
  ruevert

  Bezuinigen op zich kan geen kwaad. De ineffici