Geplaatst

Behoud Sacramentskerk

Al jaren wordt er gepraat over seniorenhuisvesting in de wijk Armhoefse Akkers. De Sacramentskerk biedt de oplossing.

De TVP zet zich al jaren in voor het behoud van de Sacramentskerk. De bewoners van de wijk Armhoefse Akkers weten dit en zullen onze vasthoudendheid op dit punt zeker belonen bij de verkiezingen op 7 maart. Daar twijfelen wij niet aan! Echter geen van de politieke partijen, die nu over elkaar heenrollen, om allerlei mooie beloftes te doen, geven aan hoe een en ander gefinancierd moet worden. En de "TWM miljoenen" zijn al zo vaak ingezet, dat gebruik van de kreet op zich al belachelijk is. De TVP heeft samen met de werkgroep Kerk en Klooster permanent meegedacht over financiering en biedt ook een oplossing. Kerk en Pastorie kunnen opgeknapt en onderhouden worden uit de opbrengst van kleinschalige nieuwbouw (woningen voor senioren) in de tuin van de pastorie. Door de gronden in erfpacht uit te geven, dan wel uit de verkoop van de gronden een fonds te vormen, kunnen voldoende structurele middelen verkregen worden.

Loes Dielissen Lijsttrekker TVP

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

9 reacties op “Behoud Sacramentskerk”

 1. Sven Harteveld / nee avatar
  Sven Harteveld / nee

  Kijk daar zijn we het roerend met elkaar eens.

  Lees me'n stukske maar. http://neerlandswelzijn.web-log.nl/log/4424 op 20 december)

  Maar zou ik eens iets zeggen er is maar 1 partij die niet tegen een sloop is. En heeft 1 partij een meerderheid in nederland? Nee dacht het niet.De bewoners van de wijk weten dit ook.

  Stemwijzer Tilburg:

  Alleen CDA is voor de sloop.

  DN is neutraal.over dit onderwerp
  VVD is neutraal over dit onderwerp
  AB is neutraal over dit onderwerp

  Lijkt me een meerderheid al jaren makkelijk gevonden? Waarom als jullie dat zo belangrijk vinden is dat dan niet gebeurt? Daarmee verwijs je zelf al dit onderwerp bij de TVP naar allerlei mooie verkiezingsbeloften.

  Jullie geven 1 oplossing er zijn er nog vele meer. Ook zonder een extra centje die mischien bij de verkoop van de twm vrijkomen te besteden of nodig te hebben.

  Sven Harteveld http://tilburgspreekt.web-log.nl (opinie peilingen en stemadvies) http://neerlandswelzijn.web-log.nl (partij web-log)

 2. Johan van den Hout avatar
  Johan van den Hout

  Haha, die is goed, de TVP bestaat geneens jaren!!! En wat een bedrog, want toen de TVP'ers nog bij de VVD zaten stemden ze t

 3. Loes Dielissen, lijs avatar
  Loes Dielissen, lijs

  tav Dhr Harteveld,
  Uit uw reactie blijkt, dat u niet goed op de hoogte bent van de handelingen van de gemeenteraad. Indien u de moeite wilt nemen om in het archief van Raad en commissies te duiken dan zult u daar lezen, dat de TVP de enige partij is die de afgelopen jaren met eigen initiatieven gekomen is om de Sacramentskerk voor sloop te behoeden. En daarmee bedoel ik amendementen, constant druk uitoefenen op het college en politieke partijen om actie te ondernemen (dit doe je uiteraard met de instrumenten, die een gemeenteraad(slid) daarvoor heeft). Helaas kregen wij voor onze voorstellen geen meerderheid in de Raad. En wil je lezen wat wij allemaal nog meer gedaan hebben? Neem dan een kijkje op onze website http://www.tilburgsevolkspartij.nl onder Politiek. Daar vind je de verantwoording over ons politiek handelen, keurig netjes per jaar gerubriceerd. Wij vinden overigens, dat je mensen altijd moet helpen om (vaak door een woud van regelgeving en soms bureaucratische onwil)de juiste weg te vinden. Dat heeft dus niets te maken met het feit, dat je gemeenteraadslid bent, maar hoe je zelf in elkaar zit en tegen de maatschappij aan kijkt. Dus wat dat betreft zou ik ook u welgemeend willen adviseren: maak je maatschappelijk nuttig als vrijwilliger en steek de handen uit de mouwen. Als je dat goed doet, zul je over vier jaar voldoende vrienden hebben, die voor jouw partij steunverklaringen willen ondertekenen. Veel succes daarmee en ik hoop veel goede dingen van je te vernemen in de tussentijd

 4. Jan van Beurden lijstduwer TVP avatar
  Jan van Beurden lijstduwer TVP

  Beste Johan en Sven
  De TVP is NIET de VVD en ook geen afgeleide ervan.
  De Tilburgse Volkspartij gaat deze verkiezingen in als nieuwe partij die ook al een tijdje met twee raadsleden goed werk heeft gedaan in de raad. Die twee raadsleden hebben zich inderdaad afgewend van de VVD omdat ze het daar niet eens mee waren. Dat heet democratie en bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen. De TVP is een politieke organisatie met een ruime, vaak meewerkende achterban van mensen die iets willen gaan doen voor Tilburg.
  Dit onderwerp is er 1 van.

  Je krijgt weer niet rechtstreeks antwoord van onze lijsttrekker maar van “Yours Truly” de lijstduwer.
  De TVP is een verzameling mensen en niet slechts de lijsttrekker.

  Met vriendelijke groeten.
  Jan van Beurden

 5. Loes Dielissen, lijs avatar
  Loes Dielissen, lijs

  tav Johan van den Hout
  Jammer Johan, dat je zo kort van geheugen bent. Het initiatief van geld inzamelen voor de toren stamt uit de tijd van voor de herindeling: toen werd aan ons sowieso niets gevraagd. Later ook niet, maar dat is een andere zaak. En persoonlijk, geboren en getogen in Moerenburg, en katholiek opgevoed in de Sacramentskerk, voel ik me al j

 6. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Beste Loes. Ik ga even niet uit van de besluiten in de gemeenteraad. Meer op antwoorden die nu gegeven woorden en de antwoorden in de stemwijzer. DIt zou een kijk in de toekomst moeten geven in de meningen van een partij. En anders ,ik bewaar ze wel, weten we exact welke partijen gelogen hebben.

  Maar ik zal even gaan lezen.

  Maar ik blijf achter deze post staan. Anders zou ik die partijen meteen als leugenaars moeten uitmaken. en daar heb IK teveel fatsoen voor.Dat doe ik dus niet.

  Stemwijzer! Tilburg:

  Alleen CDA is voor de sloop.

  DN is neutraal.over dit onderwerp
  VVD is neutraal over dit onderwerp
  AB is neutraal over dit onderwerp

  Lijkt me een meerderheid al gemakkelijk gevonden?

  Even op het tweede deel. Hieruit blijkt wel hoeweinig u werkelijk weet over mij.

  quote:Dus wat dat betreft zou ik ook u welgemeend willen adviseren: maak je maatschappelijk nuttig als vrijwilliger en steek de handen uit de mouwen.

  Als iedereen zoveel deed als vrijwiliger als mij. dan zag nederland er vele malen beter uit. Een tip voor u ,doe maar net zoveel vrijwilligers werk als mij. Die handtekeningen waren gemakkelijk genoeg geweest als die grimmige sfeer van intimidatie enz(van buitenaf) niet om Neerlands welzijn had gehangen. (nooit afgevraagd wat ik bedoelde met EXTERNE DRUK.)(op de persoon)
  Hoeveel druk denk je nodig te hebben om heel veel mensen niet meer openlijk betrokken te willen hebben bij een partij?(ik had me voorgenomen dit niet meer te vermelden, dit is dan ook de laatste keer!)

 7. harold avatar
  harold

  Waarde Loes

  mischien een tip die uw lijstduwer al een kiezer die vraagtekens bij een stuk dat hij plaatste gaf.

  ik zal het eencellige wezen …. die nodig een brilletje en naar school moet op de basisschool enz achterwegen laten. dit zegt alles over de persoon in kwestie op uwer lijst.het fatoen is hem blijkbaar niet met de paplepel ingegoten.

  maar lees eens wat sven harteveld / neerlands welzijn werkelijk schreef.

  1.hij was het met jullie eens. lijkt me voor jullie toch ook een opsteker en een goede zaak?

  2.hij geeft de antwoorden van de stemwijzer. hoe kom je er dn op om over de handelingen in de gemeenteraad te beginnen. is dat met bedoeling zaols van uw lijstduwer om met een soort van laster campagne hem belachelijk en zwart te maken? ik raad hem alleen aan niet de stukjes van jullie site te lezen maar de complete stukken van de gemeenteraad. maar zoals hij al zei als je de stemwijzer bekijkt moet een meerderheid zeer gemakkelijk vindbaar te zijn. ik vind zijn conclusies dan ook uitermate veel hout snijden.

 8. Rob Wolters avatar
  Rob Wolters

  Een prima actie, de inzet voor het behoud van de Sacramentskerk! Er zijn al veel te veel kerken en historische gebouwen verdwenen door de jaren heen. Kerken zijn gebouwen die ziel geven aan stad, dorp en wijk, en orientatiepunten voor bewoners en bezoekers. Een passende herbestemming kan zeker gevonden worden als handen ineen worden geslagen. Daar ontbreekt het nog te vaak aan. Begin met het luisteren naar bewoners en omwonenden.

 9. Roel van Rijswijk (P avatar
  Roel van Rijswijk (P

  Beste Rob, daar sluit ik mij helemaal bij aan. Een kerk is een hart van een wijk, een verbindende spil tussen historie en toekomst. Als de afbraak trend doorzet, houden we geen enkele mooie kerk meer over. Dat mag niet gebeuren. Vandaar dat ik tegen deze plannen ben en veel liever de kerk op een nieuwe manier gebruikt zie.