Geplaatst

Een deskundig en betrouwbaar alternatief

Met gemengde gevoelens kijken wij terug op de afgelopen verkiezingstijd of beter gezegd strijd. Want gestreden hebben we: tegen de dictatoriale macht van het zittend college, tegen het afpikken door andere partijen van onze goede ideeën en tegen het rondbrallen van goedkope verkiezingspraat.

Het zittend college (CDA, PvdA, Groen Links en Algemeen Belang) bedient zich in deze verkiezingstijd van een ongekend veel geld kostende propagandamachine, die op de valreep steeds maar weer nieuwe ideeën de stad inspuugt. Dat is precies zo geregisseerd en deze partijpolitieke publiciteit wordt ook nog eens betaald door de gemeente. Pardon, door u dus, de belastingbetaler. Een extreem voorbeeld? Kijkt u eens naar de extra bijlage bij het Reeshofjournaal van wijkwethouder Hugo Backx (PvdA): 6 pagina’s in prachtige kleurendruk, kosten zo’n 15.000 euro. En allemaal  "nieuws" dat al eerder gepubliceerd is. 

Transparantie en helderheid begint natuurlijk bij de politieke partijen zelf en het wordt er niet duidelijker op als eerder vastgestelde verkiezingsprogramma’s via advertenties en zogenaamde debatten steeds maar weer opgerekt en aangepast worden. Zo van: "vandaag zeggen we dit en morgen roepen we dat". Bijna alle partijen kopiëren nu de TVP-ideeën: de kortingsregeling voor Openbaar Vervoer(65+) en Deeltaxi(80+), een Cultureel Centrum in de Reeshof, behoud van de Sarcramentskerk, de 1000 "benkskes",  extra sportaccommodaties etc. etc. En ook tegen de Cityring hebben wij steeds (en dus niet alleen in verkiezingstijd) "nee" gezegd. Er is zelfs een partij die de hele maatschappelijke orde voor diefachtige, rotte vis uitmaakt. Nou, ons niet gezien en u hopelijk ook niet! Er is een deskundig en betrouwbaar Tilburgs alternatief: Stem Anders, stem lijst 10 waarmee u verzekerd bent van het deskundig en betrouwbaar doorklinken van uw stem in de raadszaal van Tilburg!

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Een deskundig en betrouwbaar alternatief”

  1. Arjen Roos avatar
    Arjen Roos

    H'e, Loes natuurlijk moeten goede idee"en meteen worden gekopieerd. We luisteren toch gewoon naar elkaar?
    Ere wie ere toekomt toch?