Geplaatst

Valse voorstelling van zaken

In het Brabants Dagblad van vrijdag 2402 stond in de rubriek "Verkiezingen Gemeenteraad" een negatief commentaar over de manier waarop de kandidaten van de Tilburgse Volkspartij zich in campagnetijd presenteren. Onze lijstduwer Jan van Beurden reageerde daarop meteen richting Brabants Dagblad. Helaas werd deze reactie tot op heden niet geplaatst. Ik wilde de lezer zijn weerwoord niet onthouden. Zelf zou ik het niet treffender hebben kunnen verwoorden.

 

Geachte heer Rube,

Uw politieke voorkeur als "objectief" journalist is bekend en duidelijk zichtbaar in uw rubriekje. Het lijkt wel dat daarom een eerder ingezonden brief daarover en een latere over de olliebollenkraam in de Reeshof dan ook consequent niet geplaatst worden. Ik als bebaarde Jan van Beurden ben inderdaad lijstduwer van de Tilburgse Volkspartij en bezet die laatste plaats op geheel eigen verzoek. Ik wordt al jaren benaderd door de Tilburgse politiek en heb nu gekozen voor die nieuwe lokale partij met bestuurservaring. Ik probeer voor die partij "zieltjes" (ik noem het zelf liever "stemmen", maar accoord, ieder zijn eigen oordeel over de Tilburgse burger) te winnen, wat elke kandidaat in mijn ogen zou moeten doen en wat een politieke partij ook mag verwachten van haar kandidaten. Ik heb me (op verzoek) bereid verklaard een zetel in de raad te bezetten, tenminste als de kiezer dat wil. De meest zuivere manier om dat laatste te weten te komen is door op eigen kracht (kop) voldoende stemmen te halen. Ik dacht dat dat democratie was. Bekende en aanspreekbare raadsleden zullen het bestuur dichter bij de burger brengen. De Tilburgse Volkspartij is geen partij van de lijsttrekker maar een optelsom van de kwaliteiten van alle kandidaten. Loes Dielissen is onze zeer gewaardeerde koploopster en dus lijsttrekker. De volstrekt ongefundeerde indruk wekken dat individuele verkiezingsacties niet gewaardeerd zouden worden door de rest van de partij is absoluut niet aan de orde.

Dat zou straks een raad betekenen niet van 39 Tilburgse volksvertegenwoordigers maar maximaal 12 stadsdictatortjes (lijsttrekkers) en 27 stuks klapvee. Als het aan de TVP ligt en dus ook aan die bebaarde Jan van Beurden… liever niet.

Bij uw politieke bloedgroep vermoedelijk weer wel en dat is jammer.

Jan van Beurden

Bebaarde "zieltjes"winner van de Tilburgse Volkspartij.

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Valse voorstelling van zaken”

 1. e avatar
  e

  misschien onvoldoende ingewijd: wat is de politieke voorkeur van de journalist dan?

 2. jan van beurden numm avatar
  jan van beurden numm

  Beste e

  Lees het rubriekje (en de rest van het Brabants Dagblad)een beetje zorgvuldig en je komt er vanzelf achter. En wat de betreffende journalist uiteindelijk in het stemhokje doet weet ik natuurlijk niet. Vond je het artikel over de cityring vandaag ook niet een beetje naar een bepaalde kant overhellen?

  Met vriendelijke groeten,

  Jan van Beurden