Geplaatst

Generaal pardon gevraagd vanwege Cityring

Door de "geniale" Cityring weten automobilisten vaak echt niet meer waar ze wel en niet mogen rijden. Afgelopen maandag en dinsdag stonden er nog verkeersregelaars (alleen op de Heuvel!), maar nu moet iedereen het zelf maar uitzoeken. Lelijke grote blokken beton wijzen je de weg, maar op de meeste plaatsen is onduidelijkheid troef.

Ook weet je nauwelijks meer hoe je bij de de parkeergarages moet komen. Zo ook op de zondag van Ten Miles. Ik fietste door de Willem II straat en zag daar tot mijn stomme verbazing dat parkeerwachters bekeuringen uitdeelden, terwijl die auto’s keurig netjes aan de kant van de weg geparkeerd stonden en niemand hinderden. Erg kleinzielig vond ik dat in een stad, die helemaal afgesloten was, waar de parkeergarages niet te bereiken waren en omleidingen niet of nauwelijks aangegeven stonden. Geen wonder, dat bij zo’n leuk en sportief evenement Studio Sport afwezig was; ze wisten niet hoe er te komen en wilden natuurlijk geen parkeerbon riskeren!!! Op vrijdag en zaterdag voorafgaand aan Ten Miles is er met meer dan 60 mensen van wel 15 verschillende bedrijven (sic) gewerkt aan het straatwerk van de Cityring. Het mag blijkbaar wat kosten. Of zou het zo zijn, dat de opbrengst van bekeuringen gebruikt wordt om uit de meerkosten te komen? Afgelopen week zijn er ook flink wat bonnetjes uitgedeeld op de Cityring. Rijdt men expres op een busbaan of tegen het verkeer in? Mij lijkt van niet; het is zo’n chaos in de stad, dat je door de bomen (betonblokken) het bos niet meer ziet.

Daarom pleit ik voor een "generaal pardon" zowel voor de Ten Milesparkeerders als voor de spookrijders op de Cityring. En dat laatste op zijn minst gedurende een ruime gewenningsperiode.

Loes Dielissen, fractievoorzitter Tilburgse Volkspartij

Alle berichten van deze auteur