Geplaatst

Dierenleed

"Open brief" aan Dierenarts Mariëtte Laugeman naar aanleiding van het artikel vorige week in het Brabants Dagblad.

Geachte Mevrouw Laugeman, Beste Mariëtte,

Betr.: "Open brief"

Diep getroffen door het artikel voreige week in het Brabants Dagblad over de mishandelde katten grijp ik naar de pen om jou en al diegenen, die zich al jaren inzetten voor deze en andere zwerfdieren een hart onder de riem te steken. Immers als geen ander weet ik, als fractievoorzitter van de Tilburgse Volkspartij (TVP) hoe hardnekkig ellendig de situatie in Tilburg is betreffende de opvang van verwilderde katten. Immers daar waar andere steden, onder andere Gouda, Woudenberg, Oirschot, Rotterdam en noem maar op, wel specifiek aandacht en geld over hebben voor het oplossen van deze problematiek, blijft Tilburg aan de zijlijn staan. Ook wethouder Marieke Moorman (PvdA) (die sinds 2006 dierenwelzijn in haar portefeuille heeft) met achter haar aan nagenoeg de hele gemeenteraad, brengt daar geen verandering in. Wethouder Moorman hád in kunnen grijpen bij de bespreking van de gemeentebegroting voor 2008. Immers toen heeft de TVP (met steun van de LST) een zeer breed en uitvoerig gemotiveerd wijzigingsvoorstel ingediend en gevraagd om 20.000 euro extra voor het verzachten van dit dierenleed. En wat betekent dit nu: 20.000 euro op een totaal bedrag van bijna 900 miljoen!? Schandelijk, dat kennelijk niemand zich het lot van deze dieren aantrekt. Hopelijk blijf je je inzetten voor deze dieren. Je kunt ervan verzekerd zijn, dat wij dat ook zullen doen vanuit de politiek.

Hartelijke groeten, Loes Dielissen

Alle berichten van deze auteur