Geplaatst

’n Hoop gedoe op niks

Dat bereik je met alsmaar "initiatief"voorstellen in te dienen of brieven te schrijven om reeds genomen besluiten terug te draaien. Hoe doe je dat? Wel, je reageert op een artikel uit de krant, je schrijft het grotendeels over, vult het aan met wat spierballen of platvloerse taal en klaar is Kees. De pers heeft weer wat te schrijven, de lezer leest en denkt dat er echt wat staat te gebeuren (immers "het staat in de krant, dus is het waar") en de schrijver/indiener heeft weer een hoop persaandacht. Oh ja, je bezorgt die "intiatief"voorstellen ook nog via een A4tje huis-aan-huis (Moskee) of deelt ze uit op de markt (roetfilters) en daarmee is de kous af. Immers daarna wordt het ijzig stil! Zoook met golfbaan Prise d’Eau?

Nadat er een – in ieder geval van de kant van de TVP – inhoudelijke discussie heeft plaatsgevonden in de commissie economie van 7 mei jl. waarin de SP niet één enkel woord heeft gezegd en de bijdrage van de LST weinig verheffend was doordat alleen maar stamelend akkoord werd gegaan met de verkoop van de golfbaan, wordt nu gesuggereerd, dat de informatie, die toen beschikbaar was onvolledig was. Op basis daarvan zou de discussie overgedaan moeten worden, althans, dat vinden de fracties van de LST en de SP in een open brief aan het college dd 13 mei jl. Daarmee loopt de LST ook nu weer achter de feiten aan. Dat die informatie ten tijde van de commissievergadering niet beschikbaar was is namelijk niet juist! De informatie was ook toen beschikbaar (via email van BurgGolf Holding BV aan alle fracties). De beslissing is gevallen en zal echt niet meer teruggedraaid worden tenzij daarvoor toch wat zwaarder geschut ingezet gaat worden en er zwaarwegende, nieuwe argumenten aangevoerd worden. Nog beter is het natuurlijk om je mond open te doen IN de vergadering (geldt voor de SP) of je mening daar beargumenteerd te geven (geldt voor de LST) in plaats van daarna. Napraten en naschoppen is natuurlijk wel een stuk gemakkelijker, dan zelf omvangrijke en moeilijke dossiers lezen (en begrijpen!), maar voegt naar mijn mening niets toe aan het bestuur van onze stad. Als LST en SP gewoon mét de TVP mee hadden gestemd in de vergadering van 7 mei, was de verkoop niet doorgegaan en had het college andere wegen moeten bewandelen. Te denken, dat je dat nu nog voor elkaar kunt krijgen is wel erg opportunistisch en lijkt meer op volksverlakkerij dan op betrouwbaar politiek bedrijven.

Loes Dielissen, fractievoorzitter Tilburgse Volkspartij (TVP)

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “’n Hoop gedoe op niks”

 1. pierewietplantje avatar
  pierewietplantje

  Who cares?
  Dit college doet toch waar ze zelf zin in hebben.
  Blijf jij maar golfbanen terwijl het college onwettelijk handeld en haar informatieplicht ontduikt.

 2. Manuela Andries avatar
  Manuela Andries

  De verkoop is nog steeds niet doorgegaan.
  Er zal nog steeds gestemd moeten worden, daarbij zoals ik begrepen heb is Groen Links ook tegen de verkoop op de gronden zoals die er liggen.
  Toch siert het LST dat ze een besluit herzien, en dus toegeven dat u het bij het rechte eind heeft.
  Ik denk dat de overwinning aan uw zijde best zoet mag smaken, maar probeer vna je eigen kracht uit te gaan en niet als in dit stukwederom aan te geven hoeveel invloed de SP en LST hebben. De TVP mag misschien maar 1 zetel hebben toch zit er kennis genoeg.

 3. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Ik meen me toch een intiatiefvoorstel te herinneren van het CDA tijdens de begrotingsbehandelingen waarmee besluitvorming zelfs op 1 avond terug werd gedraaid.

 4. Olga Huybrechts avatar
  Olga Huybrechts

  Vastgoed met schimmige kanten

  Onder deze kop stond er gisteren in de Volkskrant een reportage over vage transacties in Rotterdam die de gemeenschap veel geld hebben gekost. R'dam gaat 'stadsmariniers' inzetten om zulke misstanden in de toekomst te voorkomen. Zijn toezichthouders misschien ook nodig in T'burg?