Geplaatst

TWM miljoenen

Partijen vallen nu richting verkiezingen over elkaar heen om de TWM miljoenen te verdelen. Maar laat ons even eerlijk zijn. Waar waren al die partijen toen de Tilburgse Volkspartij bij de behandeling van de voorjaarsnota in mei 2005 een motie indiende om inzage te geven in de hoogte van deze TWM miljoenen?

Met Wethouder Jan Hamming (PvdA) voorp gaf én het college én de volledige gemeenteraad niet thuis. "Nergens voor nodig", zei Jan Hamming, "dat hoort u wel als het zo ver is". Het enige wat de TVP er toen uit wist te slepen was een informatiebijeenkomst op het kantoor van de Waterleidingmaatschappij, waar directeur Smeets op mijn vraag, met welk bedrag we als gemeenteraad rekening konden houden, antwoordde, dat we ons niet rijk moesten rekenen en zeker geen bedragen voor de begroting 2006 of 2007 moesten claimen. Dat, beste lezers, is ook bij die partijen bekend, die nu om het hardst roepen!

Loes Dielissen

www.tilburgsevolkspartij.nl

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

17 reacties op “TWM miljoenen”

 1. Maurits avatar
  Maurits

  Maar wat is jullie visie voor die eenmalige meevaller? Neerlands Welzijn is daar eerlijk en duidelijk over. Maar blijkbaar intereseerd jullie alleen de hoogte van het bedrag.(geld, geld en nog eens geld, die instelling maakt de samenleving kapot) En waar waren jullie in de oppositie toen dit besproken werd? Ik heb toen weinig tot niets in de media vernomen. Een medium wat uitermate geschikt is voor de oppositie om het college onder druk te zetten. Maar het bleef stil!

  quote loes dielisen: Met welk bedrag moeten we als gemeente rekening houden.

  Anders een tip! Lees het stuk twm miljoenen van Neerlands Welzijn eens!

 2. Sven Harteveld / nee avatar
  Sven Harteveld / nee

  MAAR! Waneer er geld komt van die verkoop. Wat is dan jullie visie? Het enige wat jullie nu intreseert geeft "Maurits"al aan is hoeveel is het. Het is toch waneer het komt een extra, maar waar zou een extra volgens jullie ongeacht of het een miljoen of een ton is naar toe moeten gaan?

  Durf eens die duidelijkheid te geven.

 3. jan van beurden numm avatar
  jan van beurden numm

  Beste Sven,
  Misschien kun je eens de moeite nemen ons partij-programma te lezen. De TVP zet over het algemeen in op een breed scala van verbeteringen in onze stad. En zo als je weet moet je de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is. En als je de beer nog niet eens gezien hebt is een beetje een raak schot ook nog uiterst twijfelachtig. En bedekt de, nog niet geziene huid de hele Tilburgse woonkamer of slechts een minimaal plekkie voor de haard?
  Als Tilburger kan ik natuurlijk wel een lijstje voor je maken en ook als Reeshofbewoner heb ik en met mij die hele wijk nog wel wat wensen.
  Blijkbaar ben je niet zo op de hoogte met de Tilburgse problemen dus laat ik je van dienst zijn door je te verwijzen naar onze website waar je terzake kundige informatie kunt vinden.
  Zaken als achterstallig onderhoud, wat meer stedelijk groen, veiligheidsmaatregelen, het magere voorzieningenaanbod in de wijk Reeshof, de normen en waardendiscussie, het verpauperde dierenasiel, karakterbehoud van onze dorpen en oudere wijken, het file-probleem in de wijk Reeshof, geen parkeerheffing bij winkelcentra enz.
  Allemaal zaken die gebaat zijn bij een goed financieel beleid en dan is de huid van de bejaagde waterleidingbeer natuurlijk erg welkom.
  Natuurlijk is ook Neerlands Welzijn welkom bij het, overigens in ons geval puur Tilburgse (uiteraard inclusief Berkel Enschot en Udenhout) jachtgezelschap.

  Met vriendelijke groeten,
  Jan van Beurden nummer 30 Tilburgse Volkspartij.

 4. Corin Sweegers numme avatar
  Corin Sweegers numme

  Beste Maurits
  Ik zou je uit willen nodigen om eens een paar commissie- en raadsvergaderingen bij te wonen en dan de dag erna te lezen wat er over geschreven wordt in het Brabants Dagblad. Dat is nooit een volledig verslag, maar geschreven wordt datgeen wat een verslaggever (ik neem aan naar eer en geweten) belangrijk heeft gevonden uit de hele lange vergaderingen. En wat belangrijk is voor de stad, daar verschillen de meningen over. Laat dat duidelijk zijn.
  Wij, de TVP, willen dan ook MINDER PRATEN en MEER DOEN.

 5. Maurits avatar
  Maurits

  @Corin

  Een medium zoals het nieuwsblad schrijft allen hoogtepunten. blijkbaar hebben jullie punten totaal geen nieuwswaarde. Dat kan komen omdat julie die niet hebben of omdat die totaal hetzelfde zijn als de andere partijen.of omdat jullie ellelange toespraken houden zonder daadwerkelijk iets te melden. Als dat het geval is neem dan je eigen raad eens aan. MINDER PRATEN EN MEER DOEN!

 6. Sven Harteveld / nee avatar
  Sven Harteveld / nee

  Beste Jan

  In tegenstelling tot vele anderen heb ik alle programma's gelezen. Het feit echter blijft dat eigenlijk al die programma's hetzelfde zeggen.

  Ik ben ook een Tilburger, Ik hoor ook ongenoegen op straat. Daar kan ik ook een waslijst mee opstellen. Al die punten die jij vernoemd staan ook in mijn lijst.
  1.achterstallig onderhoud (ik ga er vanuit dat je de fiets en voetpaden bedoeld , heb ik hier al een log over geschreven)
  2.Meer stedelijk groen. (helemaal mee eens, maar ook het groen om de stad heen moet behouden blijven! De gemeente tilburg moet niet de stad tilburg worden. Zoals eerder al vermeld tilburg is tilburg, udenhout is udenhout , berkel enschot is berkel enschot.Lees eens mijn log over het dorpse karakter van…)
  3.Veiligheid (ook helemaal mee eens, wat vind je van het voorstel cq log supersnelrecht? lees voor de gein eens mijn logs op deze site!)
  4.Karakterbehoud dorpen (heb ik ook al een log over geschreven)
  5.File probleem reeshof (staat ook in mijn programma, blijkbaar lees je zelf niet alle programma's)
  6.Geen parkeerheffing bij winkelcentra (ja en nee. Ons standpunt is in parkeergarages mag wel parkeergeld gevraagd worden maar bij gewone parkeerplaatsen op straat niet. En dan niet alleen bij de winkelcentra maar ook bij het ziekenhuis en sportcentra geen parkeergeld vragen)
  7.enz lees eens zelf de programma's! en logs.

  Als je dan beweerd dat ik niet op de hoogte ben en mij doorverwijst naar jullie site. Zeg je eigenlijk dat jullie ook niet op de hoogte zijn. En de rest van de politiek ook niet. Het verschil is alleen dat ik gelijk het beestje bij naam noem, en niet laf doorverwijs naar een complete site. In feite als je als gewone lezer hier leest lees je alleen dat tvp gevraagd heeft, wat levert het op.Maar nergens vermelden jullie op de openingspost waarvoor een eventuele meevaller besteed moet worden. Het is totale onzin om te zeggen dat, dat alle punten van jullie site zijn. Zoveel geld brengt de twm ook niet op. Durf keuzes te maken dat voorkomt veel gepraat zoals Corin al schreef MINDER PRATEN en MEER DOEN

 7. jan van beurden lijs avatar
  jan van beurden lijs

  Beste Sven,

  het zal je misschien verbazen maar ook ik heb alle programma's gelezen. Maar ik heb niet zo'n behoefte nu al Sinterklaas te spelen met die berenhuid.
  Ik kan natuurlijk roepen dat ik vind dat het achterstallige onderhoud aangepakt moet worden en dat meen ik dan ook. Maar dat meen ik ook zonder eventuele meevallers. Ik heb zowiezo een hekel aan meevallers want die maken het bestuur
  (maatschappelijk of bedrijfsmatig) lui en minder scherp. Vaak ook komen meevallers ten koste van de (soms zelfs behoeftige) burger (zie de schandalige meevaller van de sociale dienst)Mijn belofte aan de kiezer is dan ook dat de TVP terzijnertijd mee zal denken aan de beste besteding van de waterleidingwinsten.
  Dat is weer niet het antwoord dat jij wilt horen maar wel het antwoord waar een beetje nadenkende kiezer het meest blij zal zijn.
  Oeps, nu heb ik toch de waterleidingwinst tot stemmentrekkerij gemaakt, was dat niet de bedoeling?

  Jan van Beurden lijstduwer en zo gekozen: zetelinnnemer van de TVP.

  P.S. zijn de waterleidingwinsten niet feitelijk van de badderende Tilburgers.

 8. jan van beurden avatar
  jan van beurden

  Beste Lijsttrekker(ster),

  Wat blijft het toch stil op jullie weblogs. Geen vragen over oud beleid of liever nog over nieuwe speerpunten? Toch niet de minste lijsttrekkers zou ik zo denken. Noem het maar de grote drie, gemeentelijk en landelijk. Hoewel ik als lijstduwer van een Tilburgse partij me weinig of helemaal niet interesseer voor landelijk politiek in onze plaatselijke setting en ik hoop jullie ook niet. Dus beste lijstrekkers laat ik een vraag stellen over een onderwerp dat ook echt leeft bij de gemiddelde Tilburger. Een onderwerp in een hoek die over het algemeen weinig burgeraandacht krijgt maar deze keer om best aansprekende redenen wel.
  Vriend en vijand is wel overtuigd van de uitkomst als er een volksraadpleging aan zou worden besteed en waarom niet feitelijk.
  Ik vraag uw standpunt met betrekking tot het

 9. jan van beurden avatar
  jan van beurden

  Goedemorgen,
  Ik heb de volgende reactie gisterenochtend verstuurd aan pvda,cda en vvd en ter info ook aan jouw met tevens een reactie aan sven.
  Het blijft echter stil. Nu net weer aan die partijen gestuurd. is er iets mis bij tilburgz.?
  groeten jan.

  ps op tilburgzeikt, art in wolfskleren wordt het gezellig

 10. jan van beurden avatar
  jan van beurden

  Beste Lijsttrekker(ster),

  Wat blijft het toch stil op jullie weblogs. Geen vragen over oud beleid of liever nog over nieuwe speerpunten? Toch niet de minste lijsttrekkers zou ik zo denken. Noem het maar de grote drie, gemeentelijk en landelijk. Hoewel ik als lijstduwer van een Tilburgse partij me weinig of helemaal niet interesseer voor landelijk politiek in onze plaatselijke setting en ik hoop jullie ook niet. Dus beste lijstrekkers laat ik een vraag stellen over een onderwerp dat ook echt leeft bij de gemiddelde Tilburger. Een onderwerp in een hoek die over het algemeen weinig burgeraandacht krijgt maar deze keer om best aansprekende redenen wel.
  Vriend en vijand is wel overtuigd van de uitkomst als er een volksraadpleging aan zou worden besteed en waarom niet feitelijk.
  Ik vraag uw standpunt met betrekking tot het

 11. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Dat kunstwerk is een mooi voorbeeld van geldsmijterij van de huidige politieke tilburgse kaasstolp politiek. Ik van Neerlands welzijn was daar al eerder duidelijk over. men moet stoppen met die onnodige en totaal niet verrijkende kunst aankopen. Neem nu inderdaad dat hasseltrotonde huisje. Wat is de meerwaarde? Een huis in een stad? hebben we die niet? Totale geldverkwisting. maar zoals Gon Mewis van Groen Links het al verwoorden in zijn programma. ZE MOETEN WEL OMDAT HET ZO IS AFGESPROKEN, het ombuigen van die gelden is daardoor volgen groen links niet mogelijk en zitten we straks met weer een overbodig,onnodig en duur kunstwerk en nog steeds achterstallig onderhoud van de fiets en voetpaden.

  Neerlands Welzijn is duidelijk tegen die huisje.
  Mede ook tegen nieuwe vormloze rvs hopen op elke straathoek.(dat is geen kunst maar geldverspilling om een mooi verhaal gericht op iets wat je op de spinder in 1 oogopslag kan vinden) puur om het aankopen van kunst en meestal niet eens van die grote groep van tilburgse kunstenaars.

 12. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  @Jan

  Even een vraag, hoe heb je de volgende reaktie zaterdag naar mij gestuurt? Ik heb op de mail niets ontvangen en hier heb ik geen eigen web-log meer.

  Mischien voor TilburgZ een idee om met rss feed zoals voor dat deze logs er op stonden gewoon mijn web-log te linken. Maar ik heb dit niet ontvangen (mijn log was wel de log met de meeste logs erop 16 stuks voordat de stekker eruit ging)Dus over duidelijkheid en speerpunten van mijn programmapunten was niet iets op te merken over dat ik die niet naar voren zou brengen.

  Een ander idee is mischien om een publiek log te maken waar bezoekers vragen of stukjes met onvrede kunnen plaatsen om de lijsttrekkers te bewegen iets over die onderwerpen te schrijven.

  Maar in de ondertussen gewiste log was ik wel duidelijk dat ik de eventuele meevaller als extra zag. niet als oplossing voor de problemen die nodig aangepakt moeten worden. Hiervoor moet inderdaad in de begrotingen gewoon geld komen buiten een eventuele meevaller om. Maar ik was wel zo eerlijk om te vermelden dat waneer er een meevaller was Neerlands Welzijn die graag als eenmalig bedrag (want dat is het) zou besteden. Dat is gewoon helderheid. En niet zoals SP het noemt kiezersbedrog. Om te beginnen stond er dat het niet als een klein kind die zakgeld krijgt het gelijk uitgegeven moest worden. Maar er goed gekeken moest worden waar een eventuele meevaller naar toe moest gaan. Meestal zie je dat in november/december pas als de meevallers en tegenvallers duidelijk worden.En dan als voorkeur naar bestrijding van verpaupering, extra onderhoud van de infrastructuur. enz gewoon de zaken die alle tilburgers aan gaan. Want de twm is van alle tilburgers!

  Sven Harteveld http://neerlandswelzijn.web-log.nl

 13. Maurits avatar
  Maurits

  @Jan van Beurden

  Doe je nu niet wat je Sven Harteveld van Neerlands Welzijn kwalijk neemt. Duidelijkheid vragen. Wel over een ander onderwerp maar je doet hetzelfde. Sven Harteveld van Neerlands Welzijn is tot nu toe duidelijk(helaas doet hij dit keer niet mee, maar ik ben blij dat hij wel op diverse site's aan de discusie blijft deelnemen en zijn gedachtengoed blijft promoten.) Maar hij vraagt steeds eerlijk en openlijk waar elke partij een mogelijke meevaller aan wil besteden. Dat leeft ook. Maar daar zijn diverse partijen waaronder die van jou ,die weigeren voor de kiezer die duidelijkheid te geven. Ja ook de twm gelden spelen mee in het gevoel van duidelijkheid. Net als die Hasselt rotonde net als de cityring net als de Heuvel enz. De simpele dingen die Sven Harteveld van Neerlands Welzijn zo mooi en goed wist te verwoorden. Als er iemand duidelijk was of is was hij het wel. Daar blijft de TVP zwaar achter met die paar logs hier! (voor meerdere logs kijk maar op de web-log van Neerlands Welzijn. Hier heeft hij ook en paar van die 16 logs die hier stonden overgenomen.)

  Heb je ook aan je eigen lijsttrekker gevraagd over de onderwerpen die volgens jullie spelen te schrijven. Dat blijft ook zwaar achter. Overal verschijn jij als lijstduwer maar nergens zie ik jou lijsttrekker!

 14. Jan van Beurden avatar
  Jan van Beurden

  Hallo, deze ondernemer heefthet CDA en PvdA al benadert met dit probleem. Ik zou het niet als reactie maar op het log zelf.

  Beste huidige coalitie CDA-PvdA-Groen Links en Algemeen Belang.

  Graag jullie mening over het onderstaande wat ik onlangs te horen kreeg van een collega-cafetaria-exploitant.

  Deze man en zijn vrouw exploiteren een van de oudste en best bekend staande cafetaria

 15. Arjan ............. avatar
  Arjan ………….

  Ik heb nu een paar dagen gewacht. Maar JAN waneer reageer je man! Sven En Maurits hebben vragen gesteld op 23 january. Maar het enige wat er bij jou uitkomt is dan een reaktie met een totaal ander anderwerp. Wees duidelijk man. Het wordt nu wel zeker. TVP geen openheid of transparantie. Gewoon weer meer van hetzelfde.

 16. Jan van Beurden TVP avatar
  Jan van Beurden TVP

  Beste Arjan….

  Ik ben niet zo op de hoogte met de diverse spelregels van dit blogfenomeen. Ik werd nu gewezen op het feit dat op dit blog nog een te beantwoorden vraag zou staan.
  Als het de bedoeling is dat ik de ondertussen "tig" blogs dagelijks moet nakijken krijg ik daar een technisch probleem mee.

  Zoals…tijd.

  Als ik steeds moet blijven herhalen dat je de huid niet moet verkopen voordat…………..
  En dat je moet oppassen met meevallers…….
  En dat je meevallers gewoon in overleg daar moet aanwenden waar de nood het hoogst is.

  Met vriendelijke groeten,

  Jan van Beurden TVP

  PS niet boos worden als ik je antwoord niet meer zie. Er staan ondertussen nogal blogs op initiatief van Tilburgz.

 17. Roel van Rijswijk (P avatar
  Roel van Rijswijk (P

  Loes-loes-loes toch. Wat kun je de waarheid toch prima verbuigen. Heerlijk wel om het te lezen. Je bent zeker creatief. En Jan… jij kunt niks beloven. Jij bent een van de stemmentrekkers, maar nadat de verkiezingen voorbij zijn heb je ongeveer net zo veel te vertellen over de lijn vd partij dan ik dat zal hebben bij de TVP. Tenslotte nog dit: als het geld ergens naartoe zou moeten gaan is het naar de groeiende armoede in Tilburg. Dat is vanuit de reeshof en berkel-enschot moeilijk te zien, maar Sven en ook ik zien het vanuit Tilburg Noord prima. Daar moet iets aan gebeuren! En rap ook!