Geplaatst

Monorail en shopping Mall

Veel grote steden én pretparken hebben er één: een monorail. Als het college dan toch op reis wil, zou ze eens moeten gaan kijken in Wuppertal, Berlijn, Disneyland Parijs. Wat verder weg mag in dit geval ook: Japan, China, Verenigde Staten, Australië. Daar zijn supersnelle verbindingen op palen boven de stad. Stel je eens voor: in twee minuten tijd van de Mall (of Efteling) naar Tilburg-Centrum! Eindelijk af van dat grillige busvervoer en de afstand is te doen, hemelsbreed immers maar een paar kilometer. Enig alternatief zou zijn onder de grond, maar dat is niet reëel omdat dat een veel te dure oplossing is. De TVP stelde onderstaande vragen aan het college.

Geacht College,

Betr. Art  47 vragen over Shopping Mall en Monorail

Nu uw college druk doende is met het op een rijtje zetten van bedreigingen en kansen van de toekomstige shopping Mall, wil de Tilburgse Volkspartij door middel van onderstaande vragen ex. art 47 uw aandacht vragen voor het volgende.

Vele ondernemers in de binnenstad vrezen omzetdaling en verlies van klanten. Leegloop van het centrum en het winkelgebied ligt op de loer. De TVP is enthousiast over de komst van de Mall. Echter, om de wisselwerking tussen stadscentrum, Mall én Efteling zo groot mogelijk te houden denken wij aan het toevoegen van een extra attractie namelijk een, al dan niet bemande, monorail van het centrum van Tilburg (station) naar de Mall en doorgetrokken tot aan de Efteling. Deze vorm van personenvervoer naar de binnenstad en terug, waarbij het parkeerterrein van de Mall als autotransferium kan dienen, heeft naar onze mening een groot aantal voordelen ten opzichte van de door u voorgestelde en te onderzoeken hoogwaardig openbaar vervoerregeling.

1.   Wat is de mening van uw college over dit voorstel?

2.   Bent u bereid ons idee van de monorail mee te nemen in uw onderzoeken?

 

En nu maar afwachten wat het college (en de Amerikaanse investeerders) hiervan denken.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

6 reacties op “Monorail en shopping Mall”

 1. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  ondergronds Loes, alles ondergronds
  te beginnen met de spoorverbindingen: van af Dorst en Oisterwijk alles ondergronds
  en dan een metro
  en landingsplaatsen voor mijn vliegende tapijt

 2. Rood kapje en Assepo avatar
  Rood kapje en Assepo

  Volgens mij is der eige monorail niet in orde. Loeske Loeske toch, doe maar lekker dromen en vooral pillekes in blijven nemen!!

  Rood kapje en Assepoester

 3. Tine van de Weyer avatar
  Tine van de Weyer

  Fantastisch idee….. Ik had namens PvdA metro (bovengronds of liever nog waar het kan ondergronds) willen voorstelllen vanuit Den Bosch via Tilburg, Waalwijk, Efteling en shoppeing mall naar Breda (aansluiting op HSL). In Brabants zand moet het goedkoper zijn dan onder Amsterdam of Rotterdam om een dergelijke verbinding aan te leggen.Een provincie met 2.000.000 inwoners en nog veel meer bezoekers: kwalitatief,goedkoop (dan wel gratis) snel en frekwent openbaar vervoer dat moet zijn rendement kunnen opbrengen en betaalt zichzelf terug al is het maar in gezondheid (luchtkwaliteit) en in het feit dat er meer ruimte komt voor het verkeer dat niet anders k

 4. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Tine……….. fantastisch idee? Stamt al uit t tijdperk Cees de Sloper in de jaren zestig: wilde al zoiets aanleggen tussen de Heikant en de binnenstad!

 5. John Geerts avatar
  John Geerts

  Ik vind het ook een pracht-idee met heel veel mogelijkheden. Zo'n mono-rail is bovendien een impuls voor de stad. Hoeveel steden met een mono-rail ken je bijvoorbeeld.? Niet veel Verder dan Wuppertal kom ik dan niet. Overigens zou ik het liefst zien dat al het verkeer via de Monorail naar de mall zou gaan. Dus geen autovoorzieningen daar.

 6. Loes Dielissen avatar
  Loes Dielissen

  Geachte "heer" Piet,
  Uw reactie is dermate beledigend voor het desbetreffende collegaraadslid, dat ik, na overleg met mijn achterban, besloten heb deze niet te plaatsen.