Geplaatst

Provincie dicht financieel gat Textielmuseum

Wethouder Backx kondigde het al eerder aan. Er komt een schip met geld Tilburg binnenvaren. Het zou gaan om 600.000 euro uit fondsen en van sponsoren. Op 17 december geeft hij de gemeenteraad alle openheid, aldus zijn toezegging in de commissievergadering.  

Wat blijkt, deze 600.000 euro komen niet van fondsen en sponsoren. Nee, het is subsidie  van de provincie. Morgen komt hare edele vrouwe Brigitte van Haaften een bezoek brengen aan het Textielmuseum en maakt daar bekend, wat er voor Tilburg in het susidievat zit. En dat alles wist de wethouder niet eerder? Ook niet nadat de raadscommissie hem daarover expliciet ondervroeg? Ik voel me in ieder geval behoorlijk geschoffeerd en vraag me af wat de reden is van dit achterhouden van informatie. Vertrouwelijk soms?

Loes Dielissen, fractievoorzitter Tilburgse Volkspartij

  

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Provincie dicht financieel gat Textielmuseum”

 1. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Het is de pers onder embargo (geheimhouding dus tot eind donderdagmiddag ) aangeboden. Dus eerst de pers, daarna aan raadsleden?

 2. Brugwachter. avatar
  Brugwachter.

  Zorg maar dat die brug over de Piushaven er niet komt. Dat heeft hogere prioriteiten. !

 3. Nieuwe Puishavenbewoonster avatar
  Nieuwe Puishavenbewoonster

  Beste Brugwachter, ben het helemaal met u eens. Mevr. Dielissen lijkt wel zo’n vals keffertje dat al 12 jaar blaft in de politiek maar wat hebben we daar aan? Laat ze nu maar eens die brug tegenhouden over de Puishaven en als dat niet lukt moet ze na al die jaren dat er 1500 euro per maand is overgemaakt er maar eens mee ophouden……………….. Waar was mevr. Dielissen trouwens al die jaren dat er onterecht wachtgeld is uitgekeerd? De Tilburgse Volkspartij, leuke naam maar wat hebben we eraan.

  Oud Sacramentsbewoonster

 4. Medestander avatar
  Medestander

  Geachte Mevrouw Dielissen,

  Met verbazing las ik in de krant dat de gemeente weer eens een bok geschoten heeft met “niet tijdig beslissen op sloopaanvraag Telegraafstraat”.
  Hierdoor is van rechtswege de vergunning verkregen en is de bezwaartermijn daarbij verstreken.

  Dit is niet een op zich staand geval. Ik kan u verzekeren de gemeente Tilburg overschrijdt continu alle wettelijke termijnen.
  Een voorbeeld:
  Men maakt bezwaar tegen een bestuursbesluit.
  De wettelijke termijn waarbinnen de gemeente moet beslissen is 6 weken (eenmal te verlengen met 4 weken, dus totaal 10 weken.)
  Er bestaat wel een mogelijkheid om die termijn te verlengen (tot max. 13 weken) als een bezwaar wordt voorgelegd aan een bezwaarcommissie onder voorzitterschap van een onafhankelijke voorzitter.
  De gemeente legt een bezwaar voor aan een “commissie voor de bezwaarschriften” vanuit de gemeenteraad.
  Deze wordt voorgezeten door een raadslid en voldoet daarmee niet aan het criterium van onafhankelijke voorzitter.
  De gemeente wil echter wel doen voorkomen dat genoemde commissie een commissie is als bedoeld in de AWB.
  Een bezwaar bijvoorbeeld in april ingediend wordt eerst eind september de commissie voorgelegd waarna het nog tenmiste 3 maanden duurt alleer een beslissing valt.
  De ambtelijke molen draait zo langzaam dat er al maanden verstrijken eer het bezwaarschrift bij de commissie op de agenda komt en een hoorzittting kan worden gepland.
  Beste Mevr. Dielissen dit is praktijk bij de gemeente Tilburg.

  Een wat te denken van besluiten welke door de ambtelijke organisatie worden getreineerd?
  Voorbeeld: Het Indi

 5. Corin Sweegers avatar
  Corin Sweegers

  Inhoudelijk op bovenstaande: Weer belastinggeld (dus van de burgers) waarmee gestrooid wordt!! Lekker makkelijk.
  Wat raar om mevrouw Dielissen een "keffertje" te noemen, terwijl zij voor iedereen en alles in de bres springt. De brug over de Piushaven is met g