Geplaatst

Vijf politieke partijen onsportief

Afgelopen donderdag bleek weer eens hoe sportief de politiek in Tilburg is.

Donderdag 1 juni waren de politieke partijen van Tilburg door de Sportraad uitgenodigd om tijdens hun Algemene Ledenvergadering elk 3 minuten het woord te voeren. De zaal zat vol met sportliefhebbers, maar de politiek liet het schromelijk afweten. Algemeen Belang was afgemeld, de Tilburgse Ouderenpartij had helemaal niet gereageerd en D66 bleek ook zonder bericht afwezig. Hoewel, een van de aanwezigen zette snel een andere pet op (!) en nam toen die lege plaats in. De SP was, zoals gebruikelijk bij dit soort bijeenkomsten, niet aanwezig en de lijst Smolders, wel met 1 persoon in de zaal, durfde niet voor het voetlicht te treden en deed er het zwijgen toe. PvdA, CDA, Groen Links en VVD somden op wat zij allemaal voor de toekomst zouden willen, waarbij het enige verschil in bijdrage was, dat de PvdA nog eens moest benadrukken hoe goed ze het de afgelopen verkiezingen wel niet gedaan hadden, het CDA enige humor in haar voordracht stopte en Groen Links zonnepanelen op sportaccommodaties voorstelde. De meeste bijval scoorde de TVP. Loes Dielissen hield een gloedvol en betrokken betoog waarvan na afloop meerdere aanwezigen zeiden, dat het een sprankelende bijdrage was geweest. Extra aandacht voor vrijwilligers, versterken van de verenigingsstructuur en de wens voor een 50 meter zwembad waren 3 concrete speerpunten in dat geheel.

Frans Puls

www.tilburgsevolkspartij.nl

Alle berichten van deze auteur