Geplaatst

Er is een hoop geld over in 2006!

Wat de TVP al eerder vermoedde en wat zo onderhand structureel schijnt te worden, zijn de overschotten, zeg maar de winst, die de BV Tilburg jaarlijks geniet. Inmiddels zijn de cijfers over 2006 bekend. Wat blijkt? Er is een totaal overschot (na aftrek van tussentijdse begrotingswijzigingen) becijferd van ca. 17 miljoen euro.  

En wel, wat denkt u dat het college (PvdA, CDA en GL) met dat geld gaat doen? Eindelijk eens de nood in onze stad aanpakken? Nee, natuurlijk niet. Het grootste gedeelte (11 miljoen euro) gaat naar de Cityring (storting in de Reserve Grootschalige Investeringen, RGI). De ca. 6 miljoen euro die overblijft, wordt gereserveerd voor het Armoedebeleid. Met dat laatste kunnen wij het wel eens zijn. Zeker nu dat geld voor het grootste gedeelte ingezet wordt voor het bevorderen van arbeidsparticipatie. Maar die 11 miljoen euro voor de Cityring stuit ons tegen de borst. Inmiddels is duidelijk, dat we veel geld te kort komen om de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) op een goede manier uit te voeren. Onze ouderen en gehandicapten verdienen de zorg, die hen toekomt en geen uitgeklede voorzieningen! Ook ligt onze stad er niet florisant bij. Wij vinden, dat voor beide zaken extra geld beschikbaar gesteld moet worden. Zodat, kort gezegd, de trottoirs weer begaanbaar zijn, de stad schoon en veilig gehouden kan worden en ouderen een rollator en/of thuiszorg kunnen bestellen. Oh ja, ik vergat nog even te melden, dat die spaarpot, die RGI heet en die gebruikt wordt voor "leuke dingen", zoals de Cityring, per eind 2006 een positief saldo kent van ruim 51 miljoen euro. En dat is allemaal opgebracht door alle Tilburgers tesamen! Proost!!

groet, Loes Dielissen

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Er is een hoop geld over in 2006!”

 1. pierewietplantje avatar
  pierewietplantje

  Tja jij kan het weten. Jij zit in de controlerende commissie.Een beetje flauw om dan nu er mee te komen. Of wist je het niet eerder? dan heeft die commissie ook geen enkele zin. Ook zonde van gemenschapsgeld.

 2. Erik avatar
  Erik

  Die Reserve Grootschalige Investeringen wordt toch voor veel meer gebruikt dan alleen de Cityring?

 3. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  jacques willemen
  bankrekeningnummer 3928103
  daar kun je dat overschot aan geld storten Loes/gemeente
  en wel heel vlug
  gisteren dus al

 4. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  nou Loes
  ik zit te wachten op mijn geld
  op jou stem ik dus nie, h

 5. PVE avatar
  PVE

  Vote with the teeth?

  It's just work! The most important thang is work!

  Songs for Drella, L.R & J.C.