Geplaatst

Automobilisten vandaag massaal in de file voor Lijst 10 nummer 7

Automobilisten Reeshof vanochtend massaal in de file voor Jordy Sweep (19), student aan de UvT (Rechten en Economie) en kandidaat nr 7 voor de Tilburgse Volkspartij.Als je geen geld hebt om fietsen te verloten onder degene die je poster pimpen, moet je inventief zijn. Was het zaterdag op de Heyhoef in Reeshof nog hard werken om de mensen naar het fietscafé te krijgen voor een gratis drankje, nu kwamen de mensen massaal naar Jordy Sweep toe gereden.

Dat veroorzaakte redelijk lange files in Reeshof. Als sandwichman presenteerde Jordy Sweep (19) zich als de kandidaat die de snelheid er bij de auto’s in wil houden. ‘snel? snel? als u TVP Jordy Sweep lijst 10 nr. 7 kiest wel’, stond er op zijn posters te lezen.

Terwijl de collega kandidaten nog op één oor lagen, stond Sweep voor dag en dauw al geposteerd op de hoek van De Moersedreef en De Baron van Voorst tot Voorstweg, een van de drukste kruispunten in Reeshof. Veel passanten toeterden en staken hun duim om hoog. Ook veel glimlachjes van vooral vrouwelijk schoon waren zijn deel. Is Sweep een ijskonijn? "Zo voel ik me momenteel wel een beetje, want het is vooral koud". Ik sta hier al vanaf 07.45 uur en het sneeuwt flink", zegt Sweep om 09.15 uur. "Het is wel zo dat ze nu naar mij komen en de boodschap is duidelijk. De infrastructuur moet snel beter in Reeshof, zodat mensen snel de wijk in en uit kunnen gaan. Ik ben nu ook een beetje snuffelpaal en bemerk wel dat wanneer auto’s sneller kunnen rijden er minder luchtverontreiniging is, hetgeen de luchtkwaliteit ook positief beïnvloed", onderstreept Sweep de noodzaak van een snelle verkeerscirculatie. Heb je zo geen last van het posterverbod? "Dat is een bijkomend voordeel, vanuit de gemeente is er de bepaling dat je als partij maar 30 verkiezingsposters mag plaatsen. Dat geldt echter niet voor mobiele posters", weet Sweep.

Vandaag gaat hij rond 16.30 uur op herhaling, deze keer als de files de wijk weer inschuiven. Hij zal dan op de hoek van de Baron van Voorst tot Voorstweg en de Huibevendreef staan.
Foto’s en artikel zijn ook te zien op: Foto’s en artikel zijn ook te zien op: www.reeshofinfo.nl/file55.htm

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “Automobilisten vandaag massaal in de file voor Lijst 10 nummer 7”

 1. bertje avatar
  bertje

  U had het vorige keer over valse voorwendselen. Dat doe u nu ook want wij staan elke ochtend in de rij voor de stoplichten. Dit was vanochtend ook het geval en niet omdat Jordi daar stond met zijn sandwichbord!!!!!

  bertje.

 2. Susan Mertens avatar
  Susan Mertens

  Harstikke goede aktie van Jordy; goed ingespeeld op de actuele situatie in de Reeshof en … milieuvriendelijker kan niet!

 3. Laura M avatar
  Laura M

  Goede aktie! Jammer dat ik in Maastricht niet op Jordy kan stemmen.