Geplaatst

Vragen aan het College over criminaliteit bij het Noorderbos en Noorderplas

Al geruime tijd is het niet pluis in en nabij het Noorderbos. Om te voorkomen, dat straks de "gewone"Tilburger dit recreatiegebied gaat mijden stelden wij onderstaande vragen.

Berkel-Enschot, 27 september 2007

Geacht College,

Al geruime tijd heeft de omgeving van het Noorderbos en Noorderplas te lijden onder ongewenst bezoek. Vooral in de nachtelijke uren vinden in en rond de parkeerplaats aan de Kalverstraat activiteiten plaats, die waarschijnlijk het daglicht niet kunnen verdragen. Ons bereiken signalen, dat daar veelvuldig sprake is van alcohol- en hard- en softdrugsgebruik en van handel in drugs. Ook vernamen wij, dat de politie op de hoogte is van een en ander, maar helaas gebeurt er niets om aan deze ongewenste én bedreigende situatie een eind te maken. Reden voor ons om u onderstaande vragen ex art. 47 Reglement van Orde voor te leggen.

 1.  Bent u bekend met de bedreigende en ongewenste situatie zoals bovenstaand geschetst?
 2. Hebt u reeds maatregelen getroffen om deze overlast te beëindigen? Zo ja, welke?
 3. Indien het antwoord op vraag 2. negatief luidt: bent u bereid fysieke maatregelen te treffen, bijvoorbeeld het plaatsen van beveiligingscamera’s, helder verlichten van de parkeerplaatsen, aanbrengen van hekwerken, plaatsen (en aandringen bij de politie, dat het verbod ook gehandhaafd wordt) van verbodsborden, die aangeven, dat parkeren en verblijven na zonsondergang en vóór zonsopgang verboden is etc.?   
 4. Is het mogelijk in en nabij het Noorderbos en Noorderplas een samenscholings- en/of genotsmiddelenverbod in te stellen?

Hoogachtend, Loes Dielissen, fractievoorzitter Tilburgse Volkspartij (TVP)

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “Vragen aan het College over criminaliteit bij het Noorderbos en Noorderplas”

 1. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  kappen dat noorderbos en er een malle mall plaatsen
  dan is er allen nog maar toegestane georganiseerde milieucriminaliteit van het te veel aan auto's en milieu vernietigende consumptiedrift

 2. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Tja…het gewone leven van de gewone mensen gaat natuurlijk wel door. Er staan misschien geen flats maar er wonen wel mensen….
  Groeten Theo

 3. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Als het aan de TVP ligt is het handiger om te verordoneren waar je nog wel een genotsmiddeltje mag nuttigen en tegelijk je vrienden kunt ontmoeten.
  Voor de rest van Tilburg moet maar beter een samenscholings- en genotsmiddelenverbod gelden.
  Tilburg jaagt de burgers zo de kroegen en koffieshops in. Gebeurt het achter de voordeur of uit het zicht, dan gebeurt het zogenaamd niet. Onzin.

 4. Paula (http://ideeidee.nl) avatar
  Paula (http://ideeidee.nl)

  Zodra er wat oudere mensen buiten op een bankje bij elkaar zitten te genieten van een babbeltje, een sjaggie en een pilsje heet dat sociaal welzijn.

  Wanneer hetzelfde concept de ‘jongeren’ betreft, is het ineens “een bedreigende situatie” en zijn de betrokkenen ineens “hangjongeren”. En moet de situatie beheerst worden en is er toezicht nodig, of zelfs een VERBOD.

  Neem je jezelf nu niet veel te serieus? Hoe gaan ze daar mee om in Brussel, waar ze alles zo veel beter kunnen? (Vraag Etienne even 😉 )