Geplaatst

Open brief aan Aldert van der Burg

Beste Aldert,

Deze week schreef jij onder de titel "Quo Vadis" op de voorpagina van de Tilburgse Koerier een commentaar op de begrotingsbehandeling. Nu mag iedereen natuurlijk schrijven of zeggen wat hij wil, maar in dit geval lijkt mij een reactie op zijn plaats. Om te beginnen wil ik je een compliment maken voor je taalgebruik. 

Wat dacht jij: de Raad vraagt aandacht voor eenvoudig taalgebruik, dan doe ik het omgekeerde! Beste Aldert, "Quo Vadis" zal best begrepen worden door de gymnasiasten onder ons, maar voor de gemiddelde Tilburgse Koerierlezer had je dat, ook al was het ’s nachts half 6, toch beter even kunnen vertalen. "Coalitie, waarheen gaat gij?", is overigens een vraag, die ik mijzelf dagelijks stel, maar een nog groter vraagteken zet ik bij "Ráád, waarheen gaat gij?". Immers, weglopen in een vergadering, is wel heel erg kinderachtig. Het zou een mooie boel worden in dit land, als iedereen, die z’n zin niet krijgt maar boos of demonstratief wegloopt. Onze democratie werkt nu eenmaal met meerderheden en dat zul je, of je het nu leuk vindt of niet, moeten respecteren. Want waar ging het om? Een ruime uitleg van de gemeentewet? Een provincie, die de begroting niet zal goedkeuren? Of een parkeertarievenverordening, die niet op de juiste wijze tot stand is gekomen? Ik denk dat laatste, de SP, met in haar kielzog nog een aantal meelopers, verwacht een terechtwijzing door de provincie (maar ook niet meer dan dat) en de coalitie (PvdA, CDA, GL) + AB en D66 is van mening, dat een ruime uitleg gerechtvaardigd is. En dat laatste voorstel werd in meerderheid door de Raad aangenomen. Er werd dus gewoon een democratisch besluit genomen. Waarom dan toch deze hele vertoning? Dat is natuurlijk duidelijk. De SP wilde het CDA nog eens extra te kakken zetten. Dat doet het natuurlijk ook wel goed, zo vlak voor de landelijke verkiezingen. Maar de SP heeft hiermee weer eens bewezen een onvolwassen partner te zijn, die draait en niet eerlijk is. Want om gedurende de beraadslagingen tot schreeuwens toe de tariefverhoging voor het parkeren te verdedigen en dan bij de stemming rechtsomkeer te maken, is onbetrouwbaar. En de verklaring, die Johan vd Hout daar aan gaf: "wij stemmen altijd tegen" bewijst des te meer, dat de SP nog steeds niet volwassen is, en voor de zoveelste keer bewezen heeft een stad (of land) niet te kunnen besturen: "Errare humanum est. Perseverare diabolicum". (Vergissen is menselijk. Fouten herhalen is des duivels).

Voor alle duidelijkheid, Aldert. Ik heb niets te maken met landelijke verkiezingen, anders dan dat ik een geïnteresseerd burger ben en straks gemotiveerd wil stemmen. Maar ik moest bovenstaande wel even aan je kwijt.

Loes Dielissen, Tilburgse Volkspartij

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “Open brief aan Aldert van der Burg”

 1. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Misschien dan iets met de PROVINCIALE verkiezinginnen?

 2. Marcel Degen, Algemeen BElang avatar
  Marcel Degen, Algemeen BElang

  Een sterk stuk, mooi van taal, juist van inhoud

 3. Visser avatar
  Visser

  Is dit een brief aan Aldert of een klacht aan het adres van de SP????