Geplaatst

Dag van het Park

Prima initiatief dat navolging verdient, maar het moet er niet te dik bovenop liggen.

Dag van het Park

Vorig jaar organiseerde de ANWB voor het eerst een landelijke dag van het park en riep zij gemeenten op om hieraan deel te nemen. Na wat informatie ingewonnen te hebben, vroeg ik in de Raadsvergadering of dit ook niet een welkom idee voor Tilburg was. Diverse plaatsen in Nederland en België hadden zich immers al ingeschreven voor een dergelijk lokaal feest. Het college van B&W liet als antwoord weten, dat de voorbereidingstijd te kort leek maar dat wellicht een volgend jaar soulaas zou kunnen bieden. Nu in 2006 Marieke Moorman (PvdA) wethouder van Natuur en Milieu is geworden, presenteert de gemeente een Dag van het Park. Via de pers en een in prachtige kleuren gedrukte folder worden de burgers op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor een bezoek aan 250 stadsparken in het hele land. In de publiciteit wordt het geheel gebracht onder de noemer "Marieke Moorman", die blijkens de folder ook een parkzuil in de Oude Warande zal onthullen. Een zuil overigens met de T – huisstijl want, zegt wethouder Moorman: "we moeten overal en goed herkenbaar zijn" (vooral in bossen en parken, denk je dan!). PvdA-diva Karin Bruers zal op deze dag haar inmiddels doorgezeten "benkskesplan" nog eens onder de aandacht brengen. En onderaan en achteraan staat ook nog ergens "ANWB.nl". In de slipstream van de landelijke parkendag opent wethouder Hugo Backx (PvdA) op dezelfde dag ook een aantal activiteiten in Moerenburg. Activiteiten overigens waarbij de bewoners volledig buiten spel gezet zijn.

Toen ik vorig jaar voorstelde om Tilburg deelnemer te laten zijn van de landelijke parkendag heb ik inderdaad zeker bedoeld dat we overal "goed herkenbaar" moeten zijn, maar zeker niet dat dit landelijk ANWB-idee een PvdA happening zou moeten worden, waarbij de aandrager van het idee niet eens meer wordt genoemd. Tsja, zo is de politiek nu eenmaal: een goed idee is makkelijker gegapt dan zelf bedacht.

Loes Dielissen

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Dag van het Park”

 1. Corin Sweegers avatar
  Corin Sweegers

  In aanvulling op wat Loes schrijft, wil ik nog wel kwijt dat wat Moerenburg betreft de bewoners en gebruikers enorm voor de gek gehouden zijn. Moerenburg zou gepromoot worden als stadsuitloopgebied. Vanuit het middelpunt bij manege Hooijen via een speurtocht Moerenburg verkennen. De gemeente had de regie in handen en de bewoners en gebruikers werd dringend verzocht (een week van te voren, zonder enig budget) mee te werken om het feestje te laten slagen. Vervolgens wordt er alleen aandacht besteed aan de activiteiten op de voormalige waterzuivering die volledig met subsidie worden georganiseerd. Ik ben benieuwd wat dit feestje weer gekost heeft.

 2. Erik avatar
  Erik

  Beste Loes,

  De Tilburger geeft geen zier om wie wat bedenkt, zolang er maar goede dingen worden gedaan! Wees dus blij dat het college jouw idee oppakt. Door nu te tamboereren dat jij de aandrager bent bereik je toch helemaal niks? Stop die energie liever in het bedenken van nog meer goede ideeen.