Geplaatst

Oproep aan alle Tilburgers

Dat er fundamenteel iets mis is met de Tilburgse trottoirs wist de TVP al langer. Daarom hebben wij, soms samen met andere partijen, bij de begroting jaarlijks extra geld uitgetrokken en beschikbaar gesteld voor het opknappen van onze wegen en fietspaden. Maar de gemeente schijnt nog steeds niet in staat te zijn om meteen in actie te komen als er bij het centraal meldpunt een klacht binnenkomt over slechte troittoirs. Daarom roept de TVP alle Tilburgers op om klachten voortaan óók te melden bij de gemeenteraad, via de site www.tilburg.nl/raad. Wij kunnen dan vanuit onze positie als gemeenteraadslid het college achter haar broek zitten.  

Vandaag lees ik in het Brabants Dagblad het trieste verhaal van mevrouw Thea Jansen, die door de slechte saat van onderhoud van het trottoir valt en haar beide polsen breekt. Helaas staat dit geval niet op zichzelf! Via het Burgerjaarverslag doet de burgemeester jaarlijks verslag van het aantal meldingen/klachten, die via het centraal meldpunt van de gemeente binnenkomen. De gemeenteraad krijgt dan een mooi lijstje, waaruit blijkt, dat het allemaal heel goed gaat in Tilburg en dat bijna alle klachten afgewerkt worden en wel naar tevredenheid (!). Onze ervaring is echter een andere. Wij krijgen achteraf van de aanmelder maar al te vaak te horen, dat de klacht is afgedaan met het standaardantwoord "er is geen budget beschikbaar". En daarmee wordt de klacht dan als afgehandeld beschouwd. Een onjuiste manier van registreren en elkaaar voor de gek houden, vinden wij. Het is natuurlijk van de zotte, dat een gemeente zo reageert richting haar burgers temeer daar er jaarlijks veel geld overblijft op de begroting en de gemeente  jaarlijks "winst" maakt. Maar nog zotter is het, dat een meerderheid van de gemeenteraad zich zo voor de gek laat houden.

Loes Dielissen fractievoorzitter TVP

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Oproep aan alle Tilburgers”

 1. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  hoe het zeker niet moet, een voorbeeld:
  de woningcoorperatie waar ik bij huur had het illustere plan de seniorenwoningen in de buurt op te knappen, maar dan was het wel handig als ook de trottoirs een beurt zouden krijgen, want de senioren moesten wel veilig over straat, dus ging de gemeente daarmee aan de slag en werd in de hele buurt het trottoir opgeknapt.
  het was weken van herrie, van de radio van de tegelleggers.
  een half jaar later komt de essent of de twm langs, die hadden namelijk het nog veel illustere idee opgepakt om wat leidingwerk tussen woningen en straatleidingen te vernieuwen
  het hele trottoir ging bij elke voordeur open.
  halve bak werden het zand (niet echt aangestampt) en de tegels terug gelegd.
  het is dus weer en nog steeds een puinzooi met dat trottoir.

  ach, het is maar een tip waarmee men de volgende keer rekening dient te houden