Geplaatst

Herdenkingen en feest op Tilburg 65 jaar bevrijd

Op 27 oktober vinden er weer herdenkingen plaats voor de oorlogsslachtoffers uit 1940 – 1945 én voor de gevallenen van vredesmissies van na 1945.  In de Oude Toren van Enschot bevinden zich meerdere gedenkstenen, die ons herinneren aan hen, die omgekomen zijn. Ook is er een gedenksteen aangebracht voor voor mijn dorpsgenoot Eerste Luitenant Tom Krist, die in 2007 tijdens een vredesmissie in Deh – Rawood, Afghanistan, is omgekomen. Gilde Sint Joris en Sint Sebastiaan uit Heukelom, die sinds 1986 het beheer heeft van de Oude Toren, wendde zich voor een financiële ondersteuning voor de gedenksteen tot de gemeente Tilburg. Deze liet weten er geen budget voor beschikbaar te hebben. Op 13 september is in het bijzijn van de familie van Tom de nieuwe gedenksteen onthuld. Dat alles is bekostigd door het gilde onder andere door de verkoop uit kaarsen. Jammer, dat de gemeente Tilburg dit soort kleine initiatieven niet ondersteunt en  dat er wel geld is voor grote cultuurprojecten, die de mensen minder beroeren, dan een monument voor iemand van dichtbij. Ook voor de recent omgekomen “groene baret” Kevin van Rijdt uit Tilburg zou een plek gevonden moeten worden voor een waardige gedenksteen. Jammer, dat de gemeente daar geen aandacht voor heeft. Het wordt tijd dat daar verandering in komt!

Alle berichten van deze auteur