Geplaatst

Nogmaals: De oliemeulen

De TVP heeft een aantal weken geleden al aandacht gevraagd voor de huisvesting van De Oliemeulen. Moerenburg lijkt ons een perfecte locatie. Evenals de tweede optie: Tilburg Noord-Oost. Lees onderstaande vragen voor de volledigheid

Aan het College van B&W van de gemeente Tilburg

per email 25 maart 2009

Geacht College,

Betr.: Vragen ex art 47 betreffende huisvesting Oliemeulen

In het Brabants Dagblad van heden lezen wij, dat De Oliemeulen wil verhuizen. Kennelijk is die wens bij uw college ook reeds geruime tijd bekend. Ik citeer uit het BD de heer Jan Walhout, directeur van De Oliemeulen: "met deze stad voelen wij ons nauw verbonden. Alleen lukt het de gemeente Tilburg tot dusver niet om ons een goede alternatieve locatie aan te bieden. Ze claimt nu geen grond hiervoor te hebben (…)." Er zouden al de nodige locaties in beeld zijn gebracht, maar weer afgevallen. Verhuizing naar Loon op Zand zou overwogen worden. Wij zouden dit een gemis voor Tilburg vinden.

Naar aanleiding van bovenstaande wenst de TVP u volgende vragen te stellen.

1. Welke locaties zijn in beeld gebracht en waarom voldeden deze niet aan de gewenste uitbreidingseisen?

2. Welke andere inspanningen heeft uw college verricht om De Oliemeulen voor Tilburg te behouden?

3. Zijn er werkelijk geen alternatieve locaties beschikbaar? Te denken valt daarbij aan één van de vele eigendommen, die in bezit zijn van de gemeente Tilburg in Noord-Oost (landschapspark De Nieuwe Warande), de eigendommen van de TWM (die natuurlijk ook gewoon tot het bezit van de gemeente Tilburg behoren) en een tweetal loacties in Moerenburg namelijk de RWZI en Broekstraat 4. Voor deze laatste locatie is wethouder Moorman op zoek naar een invulling, die aansluit bij de milieu-educatieve doelstellingen van het nog te ontwikkelen Het Groene Woud (althans dat lezen wij in het BD). Ook de eigenaar van de RWZI is op zoek naar een passende invulling van de locatie.

Inmiddels verblijven wij,

hoogachtend,

Loes Dielissen Tilburgse Volkspartij (TVP)

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “Nogmaals: De oliemeulen”

 1. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Loes,

  Dit is een forum. Geen archief voor artikel 47 vragen.

  Inmiddels verblijf ik (?),

  Wies

 2. try avatar
  try

  @ Wies,

  dat mag je dan ook tegen de andere bloggers zeggen; hele persberichten worden door middel van copy/plakken geplaatst.

  Ik verblijf ook dan maar,

  Ton

 3. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Try ofwel Ton

  Ik vind dat mevr. Dielissen een punt heeft hier u wilt wel heel erg uw stempel drukken op hetgeen hier gepubliceerd wordt.

  Censuur is toch niet overal op van toepassing hoop ik !!

  @ mevr. Wies
  Hoe moet mevr. Dielissen het anders inpakken

 4. try avatar
  try

  @ Harm,

  je begrijpt me niet goed; ik ben het juist niet met Wies eens!

  Groet Ton