Geplaatst

Theater Midi en raadsenquête

Bijdrage in eerste termijn van de TVP aan het raadsdebat op 19 februari 2009 over het aftreden van wethouder Hugo Backx en het Midi theater.

Extra raadsvergadering 190209 Aftreden Hugo Backx

Vz.

Ik lees enkele citaten voor uit uw collegeprogramma 2008 – 2010:

"Dit college kiest voor een duidelijk profiel. Allereerst is een stabiel bestuur van groot belang. Tilburg is de zesde stad van het land en verdient een goed opererend college".

en

"Wij staan voor een financieel deugdelijk beleid: de begroting moet structureel sluitend zijn. Er mag en moet geïnvesteerd worden in de stad, zowel fysiek als sociaal. Maar wel altijd met het besef dat die investeringen een doel moeten dienen en zichzelf ook moeten "terugverdienen". (…). "Risico’s moeten vooraf goed worden afgewogen in een open discussie met de raad en betrokken partijen in de stad".

en verder uit de programmabegroting 2009:

"Bovendien willen we dat er tussen college en raad een volwassen, open relatie bestaat waarbinnen de raad zijn kaderstellende en controlerende rol optimaal kan uitoefenen".

Van die mooie woorden is nog niet veel terecht gekomen.

Vz., Burgemeester, u bent een respectvol mens. Altijd geïnteresseerd in onze stad en haar mensen, maar dat maakt u nog geen goed bestuurder. U hebt gefaald. U bent primair verantwoordelijk voor deze bestuurscrisis. U hebt hersens en veel politieke en bestuurlijke ervaring. Voor Jan Hamming geldt hetzelfde, hoewel, in iets mindere mate. Bij het aantreden van dit college heb ik er al mijn bedenkingen over uitgesproken. Als je een aantal politieke partijen in een jampotje doet en je schudt een keer, dan zou daar een homogeen college uit moeten rollen. Maar dit college is gevormd uit een samenraapsel van het overschot uit de raad. Als je PvdA, SP, VVD en GL in één potje doet en je schudt een keer, krijg je een hoop ruzie. Dat alles ten nadele van onze stad en haar inwoners. De BV Tilburg, waar per jaar bijna één miljard euro omgaat, verdient een beter bestuur van de stad. En dat er dat niet is, neem ik met name u en Jan Hamming kwalijk. U beiden hebt deze club samengesteld en het is ook uw verantwoordelijkheid om er iets van te maken. Dat zal overigens niet meevallen.

Waarom wordt vanwege de kostenoverschrijding van het Miditheater alleen wethouder Backx naar huis gestuurd? Waarom de andere wethouders niet? Waarom de burgemeester niet? Ieder voor zich, maar zeker samen hebben ze heel wat meer extra uitgaven op hun naam staan:

Quirijnboulevard 2,5 miljoen, Dierenasiel 1 miljoen, Factorium 1 miljoen, MFA’s 1,7 miljoen, Skaeve Huse 300.000, Hall of Fame, V39. En dan moeten Stappegoor en de pijnpunten van de parkeergarage van het Pieter Vreedeplein nog komen. Zware dossiers, die de TVP op de voet volgt en zal blijven volgen.

Met de raadsverkiezingen van 2010 in het vooruitzicht willen SP, VVD en GL natuurlijk geen gezichtsverlies lijden en daarom moest barbertje hangen. Voor de Heer Backx zijn de gevolgen wel te overzien. Hij krijgt een dikke bonus mee van ca. 450.000 euro wachtgeld. Maar de stad moet dit betalen! Laten we hopen, dat, als de inwoners van Tilburg in maart 2010 naar de stembus gaan, zij zich nog herinneren hoe slecht Tilburg de voorgaande periode bestuurd werd. 

Na een urenlang debat konden de indieners van het initiatiefvoorstel (CDA, LST, TVP, AB, VSPT en D66) de coalitie er uiteindelijk van overtuigen, dat een raadsenquete het beste middel was om de ultieme waarheid boven tafel te krijgen.

En zo geschiedde……

Nu is het wachten op de uitkomst van dit diepgaand onderzoek, waarbij onder ede verklaringen worden afgelegd en getuigen verplicht kunnen worden opgeroepen.

Loes Dielissen, fractievoorzitter Tilburgse Volkspartij (TVP)

 

 

 

 

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

56 reacties op “Theater Midi en raadsenquête”

 1. try avatar
  try

  In en in triest wat er in die zwarte doos gebeurt.
  Je hebt volkomen gelijk Loes, die laffe Jan Hamming had samen met zijn eliteclubje ook verantwoordelijkheid moeten nemen. Maar dat is een term die niet in zijn vocabulaire voorkomt, dat hebben we inmiddels met zijn allen afgelopen tijd al gezien.
  Tsja en wat Hugo Backx betreft is het natuurlijk aan geen enkele burger uit te leggen dat de man er een zootje van maakt en vervolgens 450.000 euro meekrijgt. Gekker moet het niet worden.

  Ton Rijnen

 2. Susanne avatar
  Susanne

  Wat een populisme van Ton Rijnen! Backx krijgt helemaal geen 450.000 euro mee. Hij krijgt een wachtgelduitkering en die stopt als hij weer gaat werken.

 3. Susanne avatar
  Susanne

  Je hebt gelijk, Ton, excuus. Maar mijn punt blijft dat d’n Hugo niet ene zak met 450.000 euro krijgt. Hij zal binnen afzienbare tijd wel elders aan de slag gaan en dan stopt zijn uitkering. Zoals jouw en mijn uitkering ook stopt als we een tijdje zonder baan door het leven gaan en ergens anders weer aan de slag kunnen.

 4. try avatar
  try

  Dat zal best Susanne, maar het blijft een buitensporig bedrag, we hebben het hier wel over belastinggeld.
  En wie zegt jou of mij dat de beste man volgende maand al weer aan het werk is?
  Het is te gek voor woorden dat men recht heeft op zulke bedragen terwijl men zijn werk niet goed gedaan heeft en de gemeenschap met een erfenis laat zitten in de vorm van bijna 2 miljoen euro tekort op een project.
  Daar is echt niets populistisch aan, dat is de realiteit!

 5. Susanne avatar
  Susanne

  Maar als jij en ik zonder baan zitten, leven wij ook van belastinggeld, dat was mijn punt in mijn laatste zin.
  Je hebt gelijk dat 450.000 euro een buitensporig hoog bedrag is, maar zo ver zie ik het niet komen. D’n Hugo zal wel snel weer ergens een baan krijgen en dan hoeft de belastingbetaler niet meer voor zijn inkomen op te draaien.

 6. try avatar
  try

  Lezen is een kunst Susanne!
  Zie het artikel van Loes, ik citeer alleen.

 7. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Loes

  Na een urenlang debat????????? Hoezo ? Je houdt weliswaar niet zo van kunst maar overdrijven is er ook een.

  Het begon om 7 uur: in een uurtje tijd hielden ale alle fractievoorzitters hun meer of minder bevlogen betoog, dan was het pauze, kwam het College met haar antwoord, weer pauze, toen volgde de tweede termijn die volgens mij nog geen uur heeft geduurd, wat schorsinkjes, overlegje hier overleg je daar en klaar was Kees rond een uur of 10.

  Euhh….en dan nog wat:ipv die coating op die vloeren van de PVreedegarage:volgens mij staat er ergens nog een partijtje tegeltjes van een kunstwerk dat niet doorging…….misschien een idee?

 8. Susanne avatar
  Susanne

  Geen woordspelletjes hier, dames. De bijeenkomst was pas rond 22.00 uur afgelopen, dus het ging hier wel degelijk om een urenlang debat, mevrouw Van de Weyer.

 9. try avatar
  try

  Ik snap dat Tine het niet zo leuk vind als een collega partijgenoot door het stof moet.
  Maar om dan te gaan discussieren over de lengte van de vergadering vind ik wel heel erg zwak!
  Echt des PVDA’s… de aandacht afleiden en proberen een ander onderwerp aan te snijden.
  De vraag is wat de PVDA gaat doen aan al deze blunders? Vind de PVDA het verantwoord dat, in deze tijd een wethouder de laan wordt uitgestuurd en 450.000 euro meekrijgt? Wat is de reden waarom alleen Backx vertrekt en Hamming blijft zitten?
  Laten we het daar eens over hebben!

 10. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @susanne

  het debat susanne , vindt pas plaats in de tweede termijn. de eerste termijn zijn voordrachten van de 10 fractievoorzitters van gemiddeld 6 a 7 minuten, en lees dan verder hoe de avond is opgebouwd hierboven:wat pauzes, wat schorsinkjes, wat overleg heen en weer maar al met al was de tweede termijn waarin via de microfoons door de zaal werd geschreeuwd naar elkaar (het z.g. debat)binnen het uur voorbij. Urenlang debat….. laat me niet lachen.

 11. Susanne avatar
  Susanne

  Tine, schei nou toch uit! Waar hebben we het over? Er wordt hier 1,9 miljoen euro aan gemeenschapsgeld over de balk gedonderd en jij begint te steggelen over een uurtje meer of minder debat. Ik hoop niet dat dit illustratief is voor de kwaliteit van de gehele PvdA-fractie. De voordrachten behoren net zo goed tot het debat als de discussie in de tweede termijn.

  @ try:
  Nogmaals, Backx krijgt geen 450.000 euro mee. Hij heeft hooguit recht op MAXIMAAL 450.000 euro wachtgeld (een hoop geld, dat wel ja), tenzij hij eerder een baan krijgt. Dat is wel heel iets anders dan jij en Loes suggereren.

 12. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @try

  Het is inderdaad heel pijnlijk als een van de beste bestuurders in Tilburg het veld moet ruimen omdat er ambtelijke fouten zijn gemaakt die niet door hem geregistreerd zijn. Een wethouder financi

 13. henk avatar
  henk

  Oei, dat wordt toch ook geen gemakkelijke taak straks voor wethouder van de Weyer.

 14. Susanne avatar
  Susanne

  Dat laatste heeft ook niemand gesuggereerd, Tine…

 15. try avatar
  try

  @Tine
  Ik zie geen enkel antwoord op mijn vragen!

 16. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Vind de PVDA het verantwoord dat, in deze tijd een wethouder de laan wordt uitgestuurd en 450.000 euro meekrijgt? vraagt Try

  nee,dit klopt niet. Dhr. Backx wordt niet de laan uitgestuurd maar heeft uit eigen beweging zijn eigen politieke verantwoordelijkheid genomen en heeft ontslag genomen uit het openbaar bestuur van deze stad.
  Dat is in het belang van Tilburg buitengewoon jammer rn we verliezen in hem een van de beste besturders van de stad. In die zin inderdaad totaal onverantwoord en vooral eeuwig zonde.

  Ik had overigens dhr Rijnen zijn fulminerende reactie wel eens willen horen als dhr. Backx dit besluit NIET had genomen en was blijven zItten. Dan zouden de rapen van dhr. Rijnen pas werkelijk gaar zijn waarschijnlijk.

  en de vraag:
  Wat is de reden waarom alleen Backx vertrekt en Hamming blijft zitten?
  Er zijn fouten gemaakt in een specifiek dossier. In A’dam stapte gisteen (het werkt kennelijk aanstekelijk….) een wethouder op bij een veel groter dossier (290 miljoen) en blijft het College waar het zit.

  Indertijd toen het vorige College omviel was het onderwerp het misvertrouwen van de eigen CDAwethouder dhr, Janssen in de ambitie die het hele College uisprak tov Midi.

  Begin 2009 waren er problemen nav dit specifieke dossier waar weliswaar het voltalligeCollege zich mee had ge

 17. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  als hij zoveel wachtgeld krijgt hoeft hij niet meer te gaan werken toch?
  hij is bijna met pensioen, wat er dan ook verkeerd is gegaan, hij zal er niet minder door eten net als een andere die ontslag krijgt.
  zijn vette hypotheek gaat gewoon door en hoeft niet naar de voedselbank.
  dat is toch ook wel een voordeel, geld bijkrijgen als je groffe fouten maakt.
  ik zou de boekhouding wel eens willen zien van dat theater, maar mij lijkt dat het veel goedkoper had gekunt.
  weten jullie wel hoeveel werkeloze vakmensen uit de bouw dit graag hadden willen doen, voor een redelijk loontje.
  ook de gemeente kan zijn bouwmatriaal tegen inkoopsprijzen inkopen, maar nee laat die werkeloze maar zitten ipv er gemeentelijk werkbedrijf van te maken.
  dan is het geld beter besteed en helpt het de economie verder.

 18. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Alles wat hier boven geschreven staat, wat waarheid is of niet, wat vals is of gemeen, of wat dan ook, ik had ergens toch de hoop dat zoiets nooit in Tilburg gebeuren zou!
  Je schaamt je rot, want ik hou van Tilburg, ik hou van de mensen en de stad, en dergelijke verhalen komen in zoveel gemeentes in Nederland voor! En ik weet dat ik kritisch en cynisch ben, maar we zouden inderdaad……nee, ik hou verder mijn mond, het is al erg genoeg!
  Via de computer heb ik het deze keer alles moeten volgen, gelukkig viel maar enkele keer het geluid weg! Wel gaan mijn complimenten naar de oppositie….

 19. try avatar
  try

  @ Tine,

  je mag Ton zeggen hoor 😉
  Wat mij bereft is het niet alleen het Midi theater waar H. Backx de fout mee ingaat, het was in 2008 ook de overhaaste terugkoop van historische panden van een projectontwikkelaar wat 5 ton gemeenschapsgeld gekost heeft, en ook het gestuntel met Fontys en sporthal Stappegoor.
  Verder blijf ik erbij dat het echt niet uit te leggen is dat iemand niet goed functioneerd, moet opstappen of zelf opstapt en ook nog eens 450K aan gemeenschapsgeld meekrijgt.
  Jij vind dat blijkbaar niet raar, maar dan ben je wel de enige hier hoor.

 20. Susanne avatar
  Susanne

  Ik vind dat ook niet raar, Ton. Politiek heeft een hoog afbreukrisico en – ik geloof dat ik het al vier keer tegen je heb gezegd – Backx krijgt geen 450.000 euro mee.

 21. try avatar
  try

  Al had je het 100 keer gezegd Susanne; evenzoveel keer zeg ik terug dat niemand jou of mij garandeert dat de goede man geen gebruik maakt van deze buitensporige vergoeding.
  Lekker makkelijk; als het iets te moeilijk wordt stap je op en krijg je een berg gemeenschapsgeld mee. Hoezo salonsocialisme?
  Of kom jij toevallig ook uit die hoek?

 22. Susanne avatar
  Susanne

  “evenzoveel keer zeg ik terug dat niemand jou of mij garandeert dat de goede man geen gebruik maakt van deze buitensporige vergoeding.” Nu zeg je wel iets anders dan de keren hiervoor! En dat je Backx nu een ‘goede man’ noemt, valt me dan weer mee van je.
  Ik kom niet uit de hoek der salonsocialisten; ik kom uit de hoek der genuanceerden. Behoorlijk aangenaam plekje trouwens, dat ik jou en Loes van harte zou willen aanbevelen. Geen verzuring te bekennen hier…

 23. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Het valt me wel op dat het vanuit de hoek van SP angstvallig stil is op het discussie front. Normaal staan ze altijd vooraan met hun weinig indrukmakend praatje net zoals bij die zogenaamde Moonie sekte.

  O nee, ik begrijp het al. Daar hebben ze natuurlijk ook een flater begaan en moesten ze door het stof en in het geval van het Midi echec kunnen ze natuurlijk weer niet voor aap staan. In 2010 zijn er weer verkiezingen en ze willen natuurlijk niet die ene zetel die ze dan nog overhouden nu al op het spel gaan zitten.

 24. try avatar
  try

  In een van mijn eerste reacties noem ik ‘m ook ‘beste man’, dus beste of goede, wat maakt het uit? Ik heb niets tegen deze man persoonlijk wel tegen het feit dat een wethouder mag afhaken als het te moeilijk wordt en daar ook nog eens vorstelijk voor wordt beloond.
  In jouw hoekje zal ik inderdaad niet te vinden zijn, dat zijn de mensen die maar toekijken en alles goedvinden, geen verantwoordelijkheid durven nemen. Ik noem dat naief. Dat is juist een houding die een stad als Tilburg niet kan gebruiken!

 25. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Oei, de link werkt niet! Kijk even op de site van de gemeenteraad naar de antwoorden van het college op onze vragen ex art. 47 van april 2008. Duidelijker kan het niet lijkt mij.
  Loes Dielissen TVP

 26. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Voor alle duidelijkheid, kopi

 27. try avatar
  try

  @ Susanne; Jij en ik hebben een andere mening, dat is wat anders dan gelijk hebben. Backx heeft in ieder geval het recht die 450K volledig op te maken. En dat is ook wat ik je telkens tracht duidelijk te maken.
  Over de rest van het college en met name MM zullen we het maar niet hebben.

 28. Susanne avatar
  Susanne

  Zie je nou wel, Ton, zelfs Loes geeft mij gelijk!En waar haal je nou weer vandaan dat ik alleen maar toekijk en alles goed vind? Als er

 29. Susanne avatar
  Susanne

  Nee Ton, wij hebben geen andere mening. Loes (en later jij) kwam gewoon aan met feiten die niet klopten, namelijk dat Backx als een soort gouden handdruk een zak met 450.000 euro meekrijgt. Een verkeerde voorstelling van zaken. Want als Backx over twee maanden een andere baan heeft, dan stopt de uitkering en is de belastingbetaler misschien 15.000 euro kwijt. Tuurlijk, da

 30. korvel avatar
  korvel

  Zullen we ophouden met dit welles nietes spelletje?

  Feit is en blijft dat Backx fouten heeft gemaakt, maar niet de enige is. En Ruudje loopt maar polonaise…

 31. try avatar
  try

  Arghh! Susanne… help!!!!
  We blijven welles-nietes spelen!
  In andere bewoording zeg ik toch hetzelfde als jij…
  Wat wil je horen? backx heeft morgen een nieuwe baan en doet geen beroep op de 450K; goed voor alles en iedereen.
  Backx heeft net als iedereen last van de recessie, heeft zijn leeftijd niet mee en mogelijk zijn geschiedenis ook niet en blijft de komende 5 jaar thuis. Dit scenario kost de gemeenschap 4,5 ton.
  Misschien ligt de werkelijkheid ergens in het midden, maar dat weten jij en ik toch niet? Dat heeft niets met nuanceverschil te maken.
  Zoiets kun je pas achteraf zeggen.

 32. try avatar
  try

  Ja Ruudje loopt polonaise en Hamming drukt zijn snor….
  De vraag is alleen voor hoe lang nog.

 33. Susanne avatar
  Susanne

  Had alleen nog graag van Ton willen horen of hij het nuanceverschil nu snapt of niet…

 34. try avatar
  try

  Gelukkig; ik had al bijna de sos-hulplijn gebeld 😉
  Alles goed en wel; het is natuurlijk niet alleen Backx die heeft lopen schutteren. En verder zal het in de toekomst bij grote projecten als de spoorzone, T-Dome etc ook heel spannend kunnen worden.
  Wie gaat die kar trekken? Ik hou mijn hart al vast..

 35. Susanne avatar
  Susanne

  Excuses, Ton! 🙂 Maar of je in

 36. Susanne avatar
  Susanne

  Gelukkig dat we elkaar dan toch weten te vinden, Ton! 🙂 Want ook ik hou mijn hart vast bij de projecten die jij noemt…

 37. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  De herinrichting van de Spoorzone

  Ja, hoe zal dit megaproject gaan verlopen? In april wordt al besloten over de Dome en de bedoeling is dat eind dit jaar projectontwikkelaars aan andere grootschalige bouwprojecten beginnen. Is aan de Tilburgers gevraagd hoe de Spoorzone het beste ingericht kan worden? Hebben politieke partijen hun idee

 38. Susanne avatar
  Susanne

  Niks oeverloos geklets, Korvel, ik probeer alleen maar duidelijk te maken dat Backx geen gouden handdruk krijgt, zoals Dielissen aanvankelijk suggereerde (later niet meer).
  En ik vind dat try soms ook heel zinnige dingen zegt. Overigens blijf ik vol verwachting uitkijken naar een verstandige opmerking van jou…

 39. korvel avatar
  korvel

  De politiek zou iets voor jullie zijn try en susanne. Wat een oeverloos geklets

 40. try avatar
  try

  Je brengt me op een idee Korvel 😉
  En dan na korte tijd met een riante wachtgeldregeling weer opstappen.
  Als ik sommige raadsleden en wethouders zie, dan kan iedereen in de politiek.

  Mag ik jullie stem vast noteren? 😉

 41. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  ja! waarom zou niet iedereen in het gemeentelijk bestuur kunnen?, of er nu zo'n wijze mensen zitten.
  als ze net zo goed waren als hun inkomen, zouden er veel dingen opgelost kunnen zijn.
  met andere woorden, ze zijn hun inkomen niet waard.
  geef de burgers waar voor hun geld, en geen eigen zakken vullende ambtenaren, maar bestuurders die de taal spreken van de burgers.

 42. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  @Sjan,

  2010 komt alles goed en zal de Tilburgse burger zijn eigen verantwoordelijkheid wel nemen door al die amateurpolitici weg te stemmen. Daarnaast moet men in Tilburg per direct de halve Gemeenteraad een prestatievergoeding geven en dat zal ook een hele besparing opleveren.

 43. Susanne avatar
  Susanne

  H

 44. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Ha, ha, koekje van eigen deeg! Door wie wordt de GGD betaald? Maar liefst door 29 gemeenten en de gemeente Tilburg draagt ca. 15 euro per inwoner bij. De grootste bijdrage komt van onze gemeente. Dan heb je toch wel wat te vertellen in de organisatie en in de benoeming van de directeur. Wel heel toevallig allemaal!
  Loes Dielissen Tilburgse Volkspartij (TVP)

 45. Korvel avatar
  Korvel

  Hoe staat het eigenlijk met de grote namen in het midi theater?

  Clown Bassie treedt er op hoorde ik… gaat het hard met de voorverkoop?

 46. try avatar
  try

  Tsja Susanne…. Zie antwoord van Loes.

  Maar hij werkt in ieder geval wel voor zijn schamele centjes 😉

  Ton Rijnen

 47. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @loes

  wat een uiterst lullige insinuatie. Dit is dus kennnelijk ook wat men meent met 'gezond oppositie' voeren…… ?

 48. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte mevrouw Van de Weyer,

  Hierbij wil ik me graag aansluiten bij uw opmerking in de richting van mevrouw Dielissen. Kan ik haar opmerking bij uw fractie aanmelden als ‘vorm van onzuivere politiek’?

  Met strijdbare groet,

  Louis Kouwenhoven

 49. henk avatar
  henk

  Laten we in elk geval Hugo Backx van harte feleiciteren met zijn geweldige promotie. Eerst wethouder bij een ziekmakend gemeentebestuur en nu dus werkzaam bij een gezondheidsinstelling!

 50. try avatar
  try

  Ik stel voor dat we hier op Tilburgz de Louis Kouwenhovenprijs in het leven roepen; de prijs voor de slijmbal/meeloper van de maand.
  Mag ik even een teiltje?

 51. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer try,

  Zou u misschien uw fatsoen kunnen houden tegen een man van 84? Er is werkelijk helemaal niets verkeerds aan om te zeggen dat ik me graag bij een opmerking van iemand aansluit. Als er

 52. try avatar
  try

  Beste Louis, ondanks je respectabele leeftijd zit je wel erg snel op de kast moet ik zeggen.
  Je hebt het volste recht om mij onfatsoenlijk en irritant te vinden, net als dat ik het recht heb om je een slijmjurk te vinden.
  En of je nu 48, 84 of 125 jaar oud bent doet daar niets aan af.
  Meelopers,slijmjurken en klikspanen hebben we al genoeg, ook daar help je de stad niet verder mee.

  Ik wens je een fijne dag.

  T. Rijnen

 53. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Rijnen,

  Tja, ik heb ook het volste recht om van alles en nog wat van u te vinden. De vraag is echter of ik dat dan ook hardop moet zeggen…
  En om iemand een slijmbal te noemen, alleen maar omdat hij of zij zich wil aansluiten bij een opmerking van een ander, is wel een beetje overdreven. Zegt ook iets over het niveau van deze site en vooral over de mensen die hier reageren. Wie zit hier nu snel op de kast?
  Ik heb niets van mevrouw Van de Weyer nodig hoor.

  Deze keer maar eens zonder groeten.

 54. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Hier zakt mijn broek dus echt van af:

  Acteur Arijan van Bavel (

 55. Korvel avatar
  Korvel

  heeft ie dan toch humor die Adje? T lijkt wel een sprookje, de bodemloze put van vrouw Holle

 56. try avatar
  try

  Ik ben benieuwd wat de politieke consequenties zijn, of houden onze vrienden elkaar weer de hand boven het hoofd?