Geplaatst

Wethouder Backx ontkent 2,5 miljoen euro subsidie voor Midi-theater

In het collegeprogramma is door PvdA, SP, VVD en GL afgesproken dat van de benodigde 5 miljoen euro voor de exploitatie van het Miditheater 2,5 miljoen euro door een externe partner gefinancierd zou worden. Dat lijkt mooi, maar is het niet. Wij speurden wat rond en tot onze verbazing blijkt deze gulle gever, niet een externe partner te zijn, maar de provincie Noord-Brabant! Ons werd op 19 mei, tijdens de raadsbehandeling van het nieuwe collegeprogramma, verteld, dat door externe financiering de lasten voor de Tilburgers met 50% zouden afnemen. Waar komt dit provinciegeld vandaan? Niet zo moeilijk, van Esssentdividend en opcenten motorrijtuigenbelasting. Alsof deze 2,5 miljoen euro geen geld is van de burgers!

Nog merkwaardiger is, dat wethouder Backx in de commissievergadering van 26 mei op mijn vragen antwoordde: "over het Miditheater doe ik geen mededelingen" en na mijn aandringen op een ontkenning of bevestiging zie hij doodleuk "ik weet het niet". Zou de wethouder het echt niet weten? Dan kan ik maar één conclusie trekken: of de wethouder is dom of hij liegt! Overigens heb ik samen met het CDA vorige week ook al schriftelijke vragen gesteld over deze 2,5 miljoen euro subsidie (en het verdwijnen van het NIAF naar Amsterdam en het mogelijk intrekken van provinciale subsidie aan Paradox). Lees maar mee op http://tilburg.raadsinformatie.nl/cgi-bin/homepage.cgi

Cultuurpaus Backx zal toch echt met de waarheid moeten komen!

ps.: het zal wel gaan als met de externe financiering voor het Textielmuseum. Dat bleek ook één miljoen euro provinciegeld te zijn.

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Wethouder Backx ontkent 2,5 miljoen euro subsidie voor Midi-theater”

 1. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Loesje, loesje, loesje…

  wat een tumult weer… en wat fijn om te zien dat je in Marie-Therese een nieuw maatje hebt gevonden!!! Samen lekker negatief tegen het MIDI Theater…

  Even niet zo negatief, en let nogmaals goed op de uitspraak van Marjo Frenk vorige week… Let niet voortdurend op elkaars verschillen, maar onderstreep juist de overeenkomsten! Alleen dan is er degelijk bestuur van de stad mogelijk, en dat is ook wat de stad verdient!

  Samen Trots op Tilburg! 😉

 2. sjuulskluiten avatar
  sjuulskluiten

  Verdonkiaans simplistisch denkende calviniste!

 3. dennis avatar
  dennis

  populistisch gedoe!

 4. kicky avatar
  kicky

  deze heren hoeven zeker niet veel belasting te betalen.Denk eens na,populisten. 7 500 000,- euro de mist in. En wie betaald daar aan mee. Jullie . Essent dividend is een gift uit eigen sigaren doos. Ze hebben het eerst ingeklauwd – – via hoge gas en – licht prijzen.

 5. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Vandaag in de commissievergadering wethouder Backx opnieuw aan de tand gevoeld. Wat blijkt? Het gaat wel degelijk om provinciaal geld voor het Miditheater! Koekje van eigen deeg dus, immers belastinggeld = belastinggeld. Ook is er g