Geplaatst

De koning is dood; leve de koning!

Zullen we een gokje wagen?

Vandaag is het voltallig college van Tilburg opgestapt. Het CDA wilde geen financiële verantwoordelijkheid dragen voor de het Adje-theater. In onze ogen terecht. Dit plan kán gewoonweg niet slagen op basis van datgene, dat voorligt.  Hoe nu verder? Wie gaat met wie in een nieuwe coalitie? Traditiegetrouw zal de PvdA als grootste partij het voortouw nemen en alle fracties uitnodigen voor een gesprek. Verkiezingsprogramma’s zullen weer opgepoetst en tevoorschijn gehaald worden. Daarnaast zullen partijen elkaar diep in de ogen moeten kijken. Het CDA ligt eruit; blijven over PvdA, SP, LST, VVD, GL, TVP, AB, VSP en D66. PvdA en GL zullen best verder willen met elkaar maar daar past LST noch VVD bij. Niet qua verkiezingsprogramma, maar ook niet qua "uiterlijk". LST is de PvdA spuugzat en heeft dat nooit onder stoelen of banken gestoken. De VVD heeft onafgebroken onder één hoedje gespeeld met de LST (en menigmaal ook met de SP), dus die weg is ook afgesloten. Wat rest dan? Logischerwijze een coalitie van PvdA, GL, SP, AB en D66. Samen 21 zetels, dus een meerderheid van super linkse partijen. Het kan nog leuk worden in Tilburg….

Wie waagt ook een gokje?

Loes Dielissen, Tilburgse Volkspartij (TVP) 

 

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

12 reacties op “De koning is dood; leve de koning!”

 1. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Loes,

  Lees je stukken een keer! Het plan wat is ingediend betreft niet het Adje Theater maar het MIDI Theater!!!

 2. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Nou Loes, ik zal

 3. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Sluit me bij Wies aan!!! Loes ga eens reageren op de inhoud… en niet ditr soort dingen…

 4. Will Gunther avatar
  Will Gunther

  Beste Betrokken Tilburger.

  Wees nu eens sportief, en maak uw echte naam bekend. Tilburg zit al vol genoeg met "stiekeme reageerders, kliklijnen, camera's" e.d. Overigens ben ik blij dat dit college gevallen is. Laten wij wel wezen, wat hebben zij gepresteerd? Veel becritiseerde "kunst" projecten, mw. Dielissen heeft al eerder geschreven over de vele snoepreisjes die ons handen vol geld kosten. W van Wessem haalt uit naar mw Dielissen, maar wie bent u nu eigenlijk, en wat heeft u zelf voor concreets voor Tilburg gedaan? D66?

 5. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Will,

  Wat ook veel geld kost is het beantwoorden van al die art. 47 vragen… Daar zijn aantal partijen in de raad erg goed in… Ook de door u zo bejubelde oppositiepartijen. Vraag niet wat de kosten zijn van al deze ambtenaren.

  Volgens mij was juist het plan rond het MIDI Theater dat er juist GEEN exploitatiesubsidie naar toe zou gaan, maar dat de ondernemers zelf hun broek op moesten houden. Maar goed… Ondernemers willen toegangkelijk theater, qua programering als qua prijs. Hans Janssen geloofde hierin, siert hem dat hij zijn rug rechthield en niet zwichtte voor de kruideniersmentaliteit van zijn fractie!

 6. paul van est avatar
  paul van est

  Beste Will Gunther,

  Zou het eventueel kunnen dat er een iets minder inhoudelijke reden aan ten grondslag ligt dat U hier als enige Tilburgse bestuurder de heer Janssen lijkt te waarderen?

  Met vriendelijke groeten, Paul van Est

 7. Will Gunther avatar
  Will Gunther

  Geachte "Betrokken Tilburger".

  1. U schrijft over onnodige kosten met betrekking tot het stellen van vragen artikel 47. Welnu, deze vragen zouden mijn inziens voorkomen kunnen worden als het college gewoon eerlijk en oprecht de raad en de burgers van Tilburg zou informeren, en niet dat achterbakse gedoe waar politicie kennelijk zo goed in zijn zou toepassen. Dan worden namelijk de vragen ook niet gesteld.
  2. Dan heb ik u diverse malen gevraagd uw identiteit bekent te maken. Wijselijk gaat u daar niet op in. Omdat u nu zo reageert op artikel 47 vragen doet mij vermoeden dat u een ambtenaar van het gemeentehuis bent, en al zeker iemand die wat hoger op de ladder staat. Immers u bent kennelijk goed op de hoogte van wat er binnen het gemeentehuis plaats vindt. Daar komt bij, dat een ambtenaar mij vorige week opbelde, vroeg om anonimiteit te willen respecteren, en mij een telefoonnummer gaf met de mededeling dit eens te "draaien". Ik zou dan met u in kontakt kunnen komen. Nu ben ik niet zo flauw om uw identiteit te gaan openbaren. Als u dit niet zelf wilt, dan geeft dat uw kennelijke bekrompenheid al aan. Jammer.

  Mijnheer Paul van Es.

  U schrijft dat ik als enige Tilburgse bestuurder de heer Janssen lijkt te waarderen. Ik kan mij niet heugen op dit moment bestuurder te zijn of dat ooit te zijn geweest. Ik houd er namelijk niet van mensen te "belazeren". Een oud president van de Verenigde staten van Amerika, George Truman, heeft eens gezegd dat: "je mensen wel een keer kunt belazeren, maar dat je dat niet kunt blijven doen". Dat ik de heer Janssen lijkt te waarderen is juist. Ik heb hem meerdere keren gesproken en ontmoet. Hij is inderdaad een HEER. Dat u dat niet zo ziet is uw goed recht, misschien gebrek aan mensen kennis, maar voor veel Tilburgers en mij was hij een waardig college lid, en dat mijnheer van Est kunt u van de rest niet bepaald zeggen.

  Met vriendelijke groet, Will Gunther.

 8. paul van est avatar
  paul van est

  Beste Will Gunther,

  Ik schrijf wel vaker mulit-interpretabele teksten. Aan u de kunst mijn bedoeling te raden.
  Is in dezen niet gelukt. Ik doel erop dat Hans Janssen de enige bestuurder is die u waardeert. Ook dat kunt u weer uitleggen zoals u zelf wilt. Overigens lijkt de t van mijn achternaam wat uw tekst ingesprongen te zijn, maar dat terzijde.
  Ik heb overigens in het geheel mijn mening over de heer Janssen gegeven, uw veronderstelling hierover is onjuist, dus bij deze dan toch mijn mening. En van de rest kan ik zeggen wat ik wil, ook die waardeer ik grotendeels. Daar schuilt geen andere dan een inhoudelijke reden in. Of dat iets over mijn mensenkennis zegt, dat oordeel laat ik graag aan u.

  Met vriendelijke groeten, paul van Est

 9. paul van est avatar
  paul van est

  gelieve in bovenstaande tekst in de zin

  …ik heb overigens in het geheel mijn mening over de heer Janssen gegeven…

  achter …de heer Janssen… en voor …gegeven… het woordje …niet… te lezen, al heb ik die mening zojuist dan wel gegeven.

 10. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Om op die artikel 47 vragen even terug te komen: De TVP heeft al in 2006 een motie ingediend om de kosten daarvan eens in kaart te brengen. Deze motie is door het toenmalig college overgenomen, maar werd met name door de PvdA en SP getorpedeerd. Lees er de notulen en onderstaande tekst maar op na.

  MOTIE
  De Raad van de gemeente Tilburg bijeen op 10 april 2006, behandelende Burgerjaarverslag en Beleidsverantwoording 2005
  draagt het college op
  te inventariseren wat de gemiddelde kosten zijn van een artikel 47 Reglement van Orde vraag en aan te geven hoe het traject is, dat dergelijke vragen formeel moeten doorlopen.
  Namens de Tilburgse Volkspartij
  Loes Dielissen

 11. Dr. Dokter avatar
  Dr. Dokter

  Het gokken wordt steeds makkelijker. BD vrijdag 25-4: “coalitie van PvdA, GroenLinks (GL), SP en VVD is bijna rond. SP en VVD zouden moeite hebben met Gon Mevis als GL-wethouder. Onlangs diende de SP een door de VVD gesteunde motie van wantrouwen tegen hem in over het re

 12. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Will,

  “2. Dan heb ik u diverse malen gevraagd uw identiteit bekent te maken. Wijselijk gaat u daar niet op in. Omdat u nu zo reageert op artikel 47 vragen doet mij vermoeden dat u een ambtenaar van het gemeentehuis bent, en al zeker iemand die wat hoger op de ladder staat. Immers u bent kennelijk goed op de hoogte van wat er binnen het gemeentehuis plaats vindt. Daar komt bij, dat een ambtenaar mij vorige week opbelde, vroeg om anonimiteit te willen respecteren, en mij een telefoonnummer gaf met de mededeling dit eens te “draaien”. Ik zou dan met u in kontakt kunnen komen. Nu ben ik niet zo flauw om uw identiteit te gaan openbaren. Als u dit niet zelf wilt, dan geeft dat uw kennelijke bekrompenheid al aan. Jammer.

  BEL MIJ GERUST! Ik ben geen ambtenaar, gelukkig….