Geplaatst

Nogmaals draaiend huis

Als de oplevering van een project of woning wordt uitgesteld als gevolg van onwerkbare dagen dan moet er ook daadwerkelijk niet gewerkt kunnen worden vanwege vorst of regenweer. De afgelopen periode was het goed werken, dus wij vragen ons af of de reden van vertraging, die het college opgeeft, wel de waarheid is.

 

Aan het College van B&W van de gemeente Tilburg

Berkel-Enschot, 11 januari 2008

Geacht college,

Betr. art 47 vragen draaiend huis

Via diverse media (onder andere Brabants Dagblad en Omroep Brabant) bereikte ons vandaag het bericht, dat de opening van het draaiend huis op de Hasseltrotonde met minimaal 2 maanden uitgesteld is. De reden daarvoor zou zijn, dat de stalen constructie te laat geleverd is en dat door regen en vorst de rails niet aangelegd konden worden. Met name dit laatste vinden wij een merkwaardige reden. Het aantal onwerkbare dagen wegens regen en vorst is over de afgelopen periode  te verwaarlozen en rechtvaardigt naar onze mening geen uitstel van oplevering van 2 maanden. Derhalve komt bij ons de gedachte op, dat er meer aan de hand moet zijn. Wij vonden eerder en vinden nog steeds, dat een dergelijk "kunstwerk"niet op de Hasseltrotonde thuis hoort en zeker niet voor zoveel geld (ca. 400.000 euro). Vandaar onderstaande vragen.

•1.       Kunt u gedetailleerd aangeven wat de werkelijke reden is van de vertraging in de oplevering? Zijn er berekenings- of constructiefouten gemaakt?

•2.       Blijft u voor wat betreft de kosten binnen het beschikbare budget? Zijn er door de vertraagde oplevering extra kosten gemaakt? Zo ja, ook gaarne hiervan een gedetailleerde opgave.

•3.       Bent u er nog steeds van overtuigd, dat het huis ook werkelijk gaat draaien of wordt dit het zoveelste "kunstwerk" in Tilburg, dat niet werkt volgens de oorspronkelijke bedoeling: Krijsende kraai bij de Milieustraat in Berkel-Enschot, Windophone op de Bredaseweg, roestig ("kunst")werk op de Cobbenhagenlaan.

Hoogachtend,

Loes Dielissen, Tilburgse Volkspartij (TVP)

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

16 reacties op “Nogmaals draaiend huis”

 1. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  De Kruiswegstaties in de Nieuwe Vorst zijn ook vertraagd. Dat werkt blijkbaar zo bij creatieve processen, kruisbestuivingen en het leggen van de ideale verbindingen.

 2. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  wat goed is duurt lang, is blijvend.we doen niet aan weggooirotzooi maar aan duurzaamheid weet je nog arjan?

 3. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Het is hier gezellig!

 4. Arjen avatar
  Arjen

  Nee, Tine, het gezegde luidt: 'Wat goed is komt snel'. Hoezo doen we aan duurzaamheid? Containerbegrip? Bij de bespreking van het Adje-theater had de PvdA het over 'duurzaam theater'. Hoezo goed?

 5. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Beste Loes,

  Fijn dat ook de TVP groen als onderwerp op de politieke agenda plaatst.
  Een vooraanstaand bioloog, wiens deskundigheid ook volmondig door de stadsecoloog beaamd wordt, wist mij vanmiddag te vertellen dat de onlangs door de TVP kaalslag in de Blaak gelukkig niet zo schokkend is en zelfs voor mooie en interessante natuurontwikkling zou kunnen zorgen.
  Ik weet niet in hoeverre het compensatiebos betreft, gemeentelijke herplantplichtrichtlijnen.
  Het is wellicht beter voor Tilburg, als bij vermeende misstanden deskundigen geraadpleegd worden door raadsleden alvorens college en indirect ambtenaren en uiteraard de pers middels persberichten met Artikel 47 vragen bestookt worden.
  Dit advies wil ik trouwens graag aan elke partij meegeven.

 6. j... avatar
  j…

  Beste Paul van Est,
  Ik had toch gedacht, dat juist jij, die een prominent lid is van de PvdA, niet zo na

 7. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  @ Paul:
  “De vragen vind ik trouwens zeer legitiem maar kunnen denk ik via andere wegen gesteld worden, maar het is maar een advies, het staat elke partij vrij om middels artikel 47 vragen de pers te halen en ambtelijke capaciteit in beslag te nemen.”
  De vragen van de TVP vind ik terecht. Beste Paul, het zal toh niet zo zijn dat door onze vragen de ambtenaren niet meer aan hun echte werk toekomen?

 8. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Beste Loes,

  Dat je me als PvdA lid ziet vind ik erg bevreemdend. Ik ben nog nooit van enige politieke partij lid geweest en dit ook niet van plan. En ook bij de PvdA lopen na

 9. Moeilijk ventje avatar
  Moeilijk ventje

  @Citaat: "Een vooraanstaand bioloog, wiens deskundigheid ook volmondig door de stadsecoloog beaamd wordt"
  Volgens mij is het andersom: de bioloog is vooraanstaand en de stadsecoloog is geen stadsecoloog wiens deskundigheid als stadsecoloog ter discussie staat. Dus de ecoloog staat qua pikorde onder de bioloog. En de stadsecoloog is geen stadsecoloog.

 10. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Dag Arjen,
  Dat verneem ik toch nogal eens, dat ambtenaren binnen 6 weken moeten antwoorden en dat ander werk dan blijft liggen.
  Leuke timing trouwens van de krant, ik meen de Tilburgse Koerier, om de dag na mijn eerste reactie hier de haast exponenti

 11. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Arjen

  "Arjen Roos, LST geplaatst: 18-01-2008

  @ Paul:

  De vragen van de TVP vind ik terecht. Beste Paul, het zal toh niet zo zijn dat door onze vragen de ambtenaren niet meer aan hun echte werk toekomen? "

  Arjen, denk dat de ambtenaren zeker nog aan hun echte werk toekomen, maar feit blijft dat er een extra tijdbelasting bijkomt, die wel moet worden betaald… Zou fijn vinden als LST dat eens zou berekenen… Er standaard vanuit gaan dat ambtenaren niets doen vind ik generaliserend en denigrerend en maakt alleen maar stemming!

 12. Arjen avatar
  Arjen

  @ Betrokken Tilburger
  “Er standaard vanuit gaan dat ambtenaren niets doen vind ik generaliserend en denigrerend en maakt alleen maar stemming!”
  Heb ik nooit beweerd BT-er!

 13. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Arjen

  Arjen, je noemt het niet letterlijk, maar de sfeer die je neerzet is alleszeggend. Verschuil je toch niet alleen telkens achter wat je letterlijk zegt, het gaat om de sfeer die jullie neerzetten, en vind ik onterecht!!!

 14. avatar
  Aldert van der Burg

  De eerste ongelukken op de rotonde hebben we achter de rug, nu nog maar even wachten op de grote clash met een buitenlandse vrachtwagenchauffeur die zich rot schrikt als ie het huis op de rotonde ziet.

 15. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  Volgens Els Aarts draait het huis op gelijke snelheid als de zon (raadsvergadering 28-01), dat huis staat voorlopig dus gewoon stil, don't wory Renee ook in het buitenland weten ze dondersgoed dat de aarde draait en niet de zon.

 16. veeltassen avatar
  veeltassen

  @Ren