Geplaatst

graag gedaan….

 Beste kiezer, het is natuurlijk duimendraaientijd voor een lokale partij. Collega politici zijn ijverig in de weer met borden, posters, flyers en het uitdelen van hebbedingetjes. En ook mijn zwager kwam langs met zo’n op de ruit te plakken driehoek die suggereert dat mijn huis te koop staat, maar die pleit voor gelijke kansen voor iedereen.

 Beste kiezer, je zweeft misschien helemaal niet en dus heb je een advies helemaal niet nodig. Maar als je wel een beetje zweeft, blijf dan het  juiste hoofdblok trouw en stem strategisch: misschien is je hart rood als een tomaat of als een knalrooie roos of misschien wil je eigenlijk wel meegroeien met wat nog kwetsbaar is en sterk zou moeten worden: denk eraan dat het initiatief bij de formatie daar komt te liggen waar de kansen op jouw kabinet het grootst zijn. Kwestie van strategie: misschien iets inleveren, maar per saldo meer binnenhalen

En verder beste kiezer: hou met je stem het belang in de gaten van onze zwakke wijken, laat "cultuur" geen vloek zijn, zorg met je stem voor goed onderwijs, zorg met je stem goed voor de jeugd, voor de zorg, voor de ouderen, voor het milieu, voor integratie en veiligheid en stimuleer met je stem de economische ontwikkeling, maar stel wel voorwaarden in het belang van ruimtegebruik en werkgelegenheid en ga omzichtig om met marktwerking: je kent het gedonder bij de gunning voor het Openbaar vervoer in Brabant. Zorg en onderwijs, energievoorziening,Schiphol: je kunt het maar beter niet uit handen geven! En tot slot:hoe mooi zou het zijn als met je stem de doelstellingen uit het partijprogramma van Algemeen Belang op landelijk niveau uitgevoerd worden. Leg het accent dus op sociaal en hou juist het algemeen belang voor ogen.

Je had mijn advies waarschijnlijk helemaal niet nodig, beste kiezer, maar toch : graag gedaan (in plaats van flyeren, posteren, plakken etc.) .Ik ga duimen voor de goeie coalitie. Toi,toi toi!