Geplaatst

Een pilsje voor Kasper

Laat het helder zijn: illegale hennepteelt moet worden bestreden: er kleven te veel gevaren aan (brand bijvoorbeeld) , de risico’s voor, maar ook al een daadwérkelijke invloed van criminelen zijn onacceptabel, de leefbaarheid van de wijk moeten we niet negatief laten beïnvloeden door deze teelt, met alle gevolgen van dien bijvoorbeeld voor kinderen, enzovoort. Tot zover zijn we het eens met het CDA.Dat wil niet zeggen dat je ondertussen niet kunt pleiten voor een andere wetgeving, waardoor de negatieve effecten van hennepteelt voor een (belangrijk) deel kunnen worden bestreden. Algemeen Belang pleit dus voor een open achterdeurpolitiek, met hennepteelt die door de overheid controleerbaar is, zoals je ook de gang van aardbei tot versiering op de slagroom of jam kunt volgen, of de ontwikkeling van gerst en hop en water tot een smakelijk pilsje.

Daarmee propageer je het gebruik ervan nog niet. Die denkfout blijft het CDA maken. En zoals je drankverkoop in de illegaliteit niet, maar in het café wél accepteert, zo moet dat ook gebeuren met wiet en andere softdrugs: in een coffeeshop moet het en alleen daar mag het. Je hoeft het drugsgebruik niet te bevorderen in dezen, maar toevoer (en verkoop) uit de legale sfeer willen houden, is de illegaliteit bevorderen, is de criminilateit bevorderen, is de onveiligheid bevorderen, is de gezondheid aantasten.

Hou het onderwerp dus bespreekbaar, hou de productie, de koop en verkoop zichtbaar en praat eens met die CDA-burgemeester in Maaastricht. Ook dat werkt al geestverruimend.

En je boos maken omdat tijdens de trip langs de coffeeshops grapjes worden gemaakt, plaatst je zelf buiten de werkelijkheid. Ik heb over even serieuze en ernstiger zaken cabaretiers en politici grappen horen maken, maar heb zelden betwijfeld of ze de zaak wezenlijk niet serieus namen. Integendeel, Kasper.

Pak dus gewoon je pilsje. Dat is sociaal geaccepteerd, al levert ook dat in zijn algemeenheid veel problemen op.  Want wel eens een stapavond in het centrum meegemaakt? Dat zijn zelden wietgebruikers! Misschien toch maar de brouwerijen en cafés sluiten.

 

ps.: Trouwens: beetje laf te zeggen dat je "verhinderd" bent bij de excursie langs coffeeshops terwijl je in je eigen brief zegt dat je al volledig voorzien bent van informatie.  Je levenlang leren is toch ook een principe van het CDA? Hopelijk was deze misser toch weer een leermoment.

Reacties

3 reacties op “Een pilsje voor Kasper”

 1. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Helemaal mee eens Marcel. De reden waarom ik er niet bij was: als student heb ik genoeg coffeeshops gesnoven. Ik heb nog een tip voor je: bij de Boerenbond in Udenhout kan je hennepzaadjes kopen. Zitten zeer betaalbaar in het parkietenvoer.

 2. Jan avatar
  Jan

  …….er zal nog heel wat water door de Maas moeten en langs de oevers hebben ze in Limburg al legale kwekerijen in de bestemmingsplannen in voorbereiding. Zaadjes hoeft blijkbaar geen probleem te zijn…..wel maatschappelijk draagvlak. Je bent heel helder in je kijk op deze zaak. Ik deel je visie.

  Groet van Jan…..ook algemeen belang!

 3. Jos van Hamond avatar
  Jos van Hamond

  Ook ik ben het er helemaal mee eens mijnheer Degen.Ik had het niet beter kunnen formuleren.
  Een waar pleidooi voor de regulering van de achterdeur van de koffieshop.En nu maar hopen dat Nederland de 22e voor het algemene belang kiest.
  Jos van Hamond
  Eigenaar Koffieshop Crackers en (bestuurs)lid van vereniging "de Achterdeur".