Geplaatst

glaasje op?

De meeste partijen hebben hun nieuwjaarsborrels en daarmee hun preken voor eigen parochie weer achter de rug: de één luisterde naar een uur durende lezing van zijn voorman, de ander ging gewoon "aan de drank" terwijl tomatensap toch echt gezonder is,

Op zo’n moment, maar ook op alle andere tijden, is het goed dat er bussen rijden, veel bussen, in een hoge frequentie , tegen lage prijzen en met een fijnmazig netwerk ( en op gas natuurlijk).

In de komende raadsperiode wil Algemeen Belang zich daar hard voor maken. Zij wil binnen het stadsvervoer als maximale prijs twee strippen voor een rit laten betalen. Natuurlijk handhaven we de huidige tariefacties zoals het topticket! En voor wie zijn auto geparkeerd heeft in één van de gemeentelijjke garages of aan te leggen transferia: die mag op vertoon van die kaart voor niks naar de binnenstad. En pendeldiensten moeten er komen, vooral om ziekenhuizen en verzorgingscentra beter bereikbaar te maken. We zouden ons moeten spiegelen aan het Vlaamse busbedrijf "De lijn": zij vervoerde in 2005 9% passagiers meer dan het jaar daarvoor en de groei is er nog niet uit! Dat is nog eens wat anders dan onze terugloop van passagiers! Hoe doet ze dat : gewoon meer bussen inzetten en veel goedkope abonnementen bedenken! Dus wel willen investeren en de automobilist zo verleiden. Dat is besparing van fileleed én een grote bijdrage aan een betere luchtkwaliteit en dus een beter leefklimaat. We kiezen voor de goede weg! Proost!

Kijk ook eens in ons verkiezingsprogram 2006 op onze website onder "verkeer en vervoer"

 

 

Reacties

2 reacties op “glaasje op?”

  1. Ingrid van dijke avatar
    Ingrid van dijke

    Ziet er goed uit!

  2. Sven Harteveld avatar
    Sven Harteveld

    Waarom hebben jullie je daar in de afgelopen periode niet sterk voor gemaakt? Immers jullie waren NIET de oppositie in de raad!

    4 jaar zitten slapen mischien?

    Het vreemde, jullie mede raadspartij pvda roept hezelfde of iets van die strekking, nooit gedacht laten we het dan maar al in de afgelopen periode invoeren, een meerderheid was in dit geval dus als het goed was makkelijk gevonden. Of is dit voor jullie gewoon een punt die het goed doet in de peilingen, die jullie na de verkiezing weer snel vergeten. En verder gaan waar jullie waren gebleven.(Samen met pvda en cda.)