Geplaatst

start en finish

De afgelopen vier jaar heeft Algemeen Belang stevig de schouders gezet onder een sterk sociaal beleid . In de eerste weblog noem ik daar een en ander van. In de laatste weken voor de dag van morgen – 7 maart – dreigde de inhoud echter wel eens verloren te gaan onder de herrie van toeters en bellen en het geblikker van spiegeltjes en kraaltjes, goede  en slechte debatten,een enkele keer strak geleid,en vaker chaotisch, dan eens bescheiden in je rol,dan soms wat dominant. Maar dat is nu voorbij. Net de laatste ronde met de geluidswagen gereden. Vanaf woensdag gaan  we weer starten, maar dan met het echte werk.

De toeters en bellen kwamen soms van ver: alles wat prominent en politiek was in Den Haag mocht bij de lokale afdelingen op bezoek: natuurlijk ging het niet om landelijke verkiezingen , maar toch….: een kluwen van politici, een enkele keer verfrissend en functioneel, meestal verstikkend en te nevelig. Als echte lokale partij heb je op dat moment weinig te bieden, te meer al niet omdat op landelijk niveau door diezelfde partijen besloten is lokale partijen financieel niet te steunen: je zou toch eens concurrentie creëren en democratie echt democratisch maken.

AB moest het dus doen met zeer beperkt budget en geen Haagse high-lights. Maar we stonden niet met lege handen.  We zetten het werk van wethouder Loet Visschers voort: houden de sport en het milieu scherp in de gaten., en we gaan voor dezelfde tevredenheid bij de betrokkenen. En ook als fractie hebben we een lange lijst van geleverde prestaties uit de afgelopen periode en een stevig partijprogramma voor de komende vier jaar. Gelukkig bezoekt menigeen onze website om eens door dat program te bladeren.

En wat meteen opvalt: wij luisteren echt naar de burger: lees de inleiding van het programma en zie wat we deden en gaan doen: via de mail, de maandelijkse wijkvergadering etc. En wij gaan echt voor een goed armoedebeleid; we willen nadrukkelijk meer arbeidsplaatsen, meer woningen, een grotere veiligheid, een beter milieu, en dus ook een cityring: eenrichtingverkeer met meer ruimte voor fietser en voetganger.(Ik wil de cijfers nog wel op tafel gooien als er behoefte aan is en laten zien dat de tegenstanders niet voldoende doordenken over hun voorstellen, als het om bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid gaat)

We willen wijkraden die goed geïnformeerd worden op alle terreinen en die zo onmisbaar worden voor raad en college. Op die manier verspillen we ook minder know-how van de vele burgers die zich vaak enorm inzetten voor hun leefomgeving, maar van wie de ervaring en kennis na een project weer rap verloren dreigen te gaan.

Moet ik de lezer overhalen morgen te stemmen op lijst 5? Misschien nog. En laat ik het maar vragen: geef ons de vijf en stem lijst vijf: vanwege ons programma en vanwege de kwaliteit en inzet van onze kandidaten . (zie ook onze site). U zult niet bedrogen uitkomen. Ik sta er persoonlijk voor in. Spreek mij er op aan! U kunt ons bereiken, wij komen naar U. Graag zelfs.

Steun AB, stem lokaal, laat het geluid van de nuance horen. Geen toeters en bellen, kraaltjes en spiegeltjes, gewoon inhoud, opnieuw voor vier jaar lang. Mogen we op uw stem rekenen?

Laat de finish van de campagne dus voor ons de start zijn voor een nieuwe periode van vier jaar raadswerk voor de burger van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. En we willen veel want er ligt veel werk. Nogmaals: geef ons die vijf zetels, in het Algemeen Belang.